Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

berusche 

všechny recenze uživatele

Nejak se mi nechce verit tomu zaveru! Ocekavala bych uplne opacny, a bylo by to tak asi dle klasickych koncu v poradku. Taky nejak nerozumim potrebe Matthewa, protoze oscara uz ma, tak proc se stylizovat zrovna do tehle rovin (Blaznovo zlato, kdyz uz zlato, mu sluselo podstatne vice). Presto, tolik nechutenstvi k chlapovi ve mne dokazal na platne vyvolat malokdo, takze je to asi v poradku. Tim opadly me romanticke idealy o nem. Snimek je to poucny, i kdyz klasicky sokujici a nekolikrat jsme neco takoveho uz videli, takze v konecnem dusledku to zapadne do prumeru. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten film stojí a padá na geniálním hereckém výkonu Matthewa McConaugheyho (od kterého bych takový výkon fakt nečekal), protože jen jeho um dělá ze Zlata něco víc, než jen nudná průměrnou podívanou. On to ale průměrný film je tak jako tak - nenápaditá kamera, žádné reálně působící emoce, žádná silná scéna, žádný zvrat nebo překvapení, žádný výraznější moment, prostě nic, co by z toho udělalo zapamatovatelnou záležitost. Navíc to celé má dvě hodiny, takže se to i drobet táhlo a žánr thriller mi k tomuhle filmu taky vůbec nesedí (dobrodružný asi trošku jo, ale sakra slabě). Kdyby to režíroval nějaký pořádný režisér, mohla to být pecka, jenže to režíroval průměrný řemeslník a i když ukočíroval McConaugheyho, i tak z toho nemohlo vypadnout víc, než průměr. A taky že vypadl. 3* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

McConaughey se z té role hezounků vyhrabal už dávno a exceluje i tady, ale nemůžu si pomoct, občas mi toho přehrávání přišlo moc. Nicméně pokud byl předobraz jeho role takovým teatrálním slizounem, jak je tady podáván, beru svou kritiku zpět. Příběh sám o sobě je vlastně jen ukázkou toho, jak se dá snadno a jednoduše vyjebat s celou Wall Street, ačkoliv filmaři se to snaží zamotat do něčeho rafinovanějšího. Nicméně má to celkem solidní tempo, děj dává smysl a vedle McConaugheyho je tu řada dalších výborných herců, takže i když je to v zásadě podvodnická ptákovina, kterých se v posledních letech vyrojilo víc než je zdrávo, dá se na to v pohodě koukat. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jsem v rozpacích, z které strany na tenhle film jít a jak ho hodnotit. Já mám Matthewa ráda, jeho filmy jsou vždy něčím poutavé, ale tady jsem to nějak nemohla vstřebat. Téma mně bylo bytostně neznámé, ale dobře, zase jsem o vlas chytřejší. Problém byl v tom, že jsem se místy nudila a to je něco špatně. Buď ve mně a nebo je to filmem. Abych se přiznala, tak mě nebavilo stále zírat na věčně zlitého Matthewa i když to hrál wow. Jak sebou plácnul do toho bláta, to bylo super, zub už byl horší, ale snaha o podobu je chvályhodná. Asi se na to budu muset mrknout ještě jednou jinýma očima a bez chřipky. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Strukturou velmi mdlé a nudné, občas se sice objeví malý záblesk hravosti v podobě přeskakování časových linií, které do sebe na závěr pěkně zaklapnou, ale jede se na tak konstantní tempo, že prakticky žádná část nevynikne a navíc se bohužel nejedná o tempo nijak závratné a ani svižné. Expresivní pupkáč McConaughey se sice snaží, má jiskru a dá se mu věřit i ten velký výrazný zub, ale potřeboval by více ujetější, šílenější a hlavně živější scénář, který by byl schopný jeho herecký výkon vystřelit až na hranici Oscarové nominace. To se bohužel nekoná, avšak díky tomu vystupuje do popředí skvělá postava zahraná lehce obtloustlou Bryce Dallas Howard, která není hloupá, není klišovitá a v celkovém vyznění snímku má větší roli, než se zdá. Což se po opravdu skvělé závěrečné dvacetiminutovce dá říci i o celé myšlence filmu a příběhu jenž předkládá. Škoda, že se více nešlape na plyn a kreativita se společně s příliš obyčejným soundtrackem uzavírá do hlubokého pralesa nevyužitých příležitostí. Zlato je tak pouze dvouhodinovou povinností pro všechny zaryté fanoušky charismatického Matthewa. [55%] | Kino ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey, predstaviteľ Kennyho Wellsa, sa v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN priznal, že ide doposiaľ o jeho najobľúbenejšiu postavu, akú mohol na filmovom plátne stvárniť. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama