Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

Zeck 

všechny recenze uživatele

McConaughey opět angažovaně táhne celý průměrně odvyprávěný a zrežírovaný film plný nezajímavých telefonátů, sterilních vyjednávání a fádně vylíčených intrik, až k tomu jednomu šokujícímu twistu, no a pak je konec a dvě hodiny v tahu. Tam, kde Vlk z Wall Street přistupoval k divákům jako k úplným dementům a vše jim pečlivě vysvětloval skrze vtipné a absurdní scény, které pak stmelovaly celý film a držely diváka v pozornosti před nástupem toho důležitého, tam Zlato jen zarytě mlčí a vyžívá se v primitivní psychologii a snech hlavní postavy, která je prostě jen věčně ožralá troska, takže se není v čem vyžívat. Gaghan style rozhodně nemá a během kariéry nenatočil ještě nic relevantního, což zde jen potvrzuje obsesí na vylíčení malicherností (především pak vztahy hlavní postavy s přítelkyní, přáteli a flaškou chlastu) a pro pointu filmu to nejdůležitější jen apaticky nastřeluje, aby ihned celý nadšen odběhl za hlavní postavou do hotelového pokoje a tam ji nechal nesouvisle blábolit a exhibovat v alkoholickém oparu. Vlastně ten film není vůbec o zlatě, nějakém dolu v Indonésii a podvodech, je to nudný životopisný film alkoholika Davida Walshe (Kennyho Wellse). 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne šialený príbeh plný zvratov, koré môže vymyslieť len sám život a asi aj preto pôsobia paradoxne tak málo uveriteľne, by si zaslúžil asi o niečo satirickejšie a inovatívnejšie prevedenie. V prípade Gold sme sa dočkali proste iba ďalšej životopisnej drámy, ktorá sa až príliš bojí využitia humorných prvkov. Pritom McConaugheyho postava a aj samotný herec by si takéto uchopenie zaslúžili. Pokiaľ tohto herca máte posledné roky radi, užijete si ho aj v Gold, pokiaľ vám nesedí, tak tento film možno ani neprežijete, respektíve po pol hodine prepnete v televízii kanál/vypnete DVD. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Asi není náhodou, že tento snímek valná většina uživatelů hodnotí třemi hvězdičkami. Na jedné straně stojí velmi zajímavá událost, kterou se tvůrci inspirovali a naprosto dechberoucí výkon Matthew McConaugheyho, který snímek od snímku roste a já neustále zvažuji jeho zařazení mezi oblíbence. Na straně druhé stojí nepříliš povedená režie, která snímku bez přestání háže klacky pod nohy. První polovina snímku byla velmi slabá a ve střední části jsem dokonce několikrát podlehl mikrospánku. Jakmile se ovšem děj přehoupl trošku dál, tak se mi to celé začalo nějakým záhadným způsobem líbit. Pokud se tedy chystáte ke zhlédnutí. Doporučuji to po počáteční nespokojenosti nevzdávat. Závěr stojí za to. Těžko lze uvěřit, že se něco takového skutečně mohlo stát. Tohle by nevymyslel ani ten nejlepší scénárista. Takřka dvouhodinová stopáž zde byla zvolena naprosto zbytečně a kazí divácký dojem. Celkově lepší tři hvězdy. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Hrozně nevýrazný film, který chtěl nějakou tu cenu, ale nakonec se v žádných nominacích neobjevil a asi je to dobře. Potřeboval by k tomu asi lepšího režiséra, protože Gaghan nic vyloženě špatně nedělá, jenže zároveň nepřidává nic navíc a zoufale tu chybí nějaká výraznější nebo emotivnější scéna. Atmosféra exotické džungle je fajn, samotná tematika je trochu složitější, ale nakonec podaná srozumitelně, i hudba je zvolena vhodně a k filmu přesně pasuje. Pozitivem je i to, že tempo je relativně svižné a není tu vysloveně pasáž, kdy by se divák nudil. Problém je v postavách, které nejsou napsány nijak zajímavě, tím pádem to, co se stane v závěru, nemá takový dopad, jaký by asi mělo mít. Zachraňuje je jen to, že jsou výtečně zahrané, především McConaughey znovu táhne celý film a svou proměnu z "nevýrazného komediálního šaška, co si v každé scéně sundá triko" na charakterního herce, který se nebojí přibrat a vystrčit pupek, definitivně dokončuje a upevňuje své současné postavení. Ostatní, především Ramírez a Dallas Howard, jsou výborní, ale vedle něj trochu zanikají. Nebýt tu McConaughey, opravdu by hodnocení bylo o hvězdičku horší, naštěstí můžu ale nechat tři a 60 %. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to dobře zahraný a dobře natočený, ale toto téma mě moc neoslovilo. Nejzajímavější na celym filmu je asi to, že Matthew McConagněco se s přibývajícími roky dá považovat opravdu za Áčkovýho herce. Dřív jsem ho bral spíš jako herce druhý kategorie. A z Bryce Dallas Howard se s přibývajícími roky stala docela šťabajzna. Za mlada se mi teda moc nelíbila. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)
  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)

Reklama

Reklama