Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Matt patří do kategorie herců, které prostě chci vidět na plátně. Spoléhám na to, že on sám si vybere kvalitní scénář a má mou plnou důvěru a vrací mě to vynikajícím zážitkem z jeho herectví. Kdyby se z Oscara nestala záležitost pro uspokojování černé menšiny, Matt by byl minimálně v nominace, protože opět předvedl 100% sžití se s postavou, opět po dobu natáčení zrušil Matta a přeměnil se v Kennyho a předvádí dokonale vybroušený herecký výkon. Edgar Ramírez hraje jednu z nejsympatičtějších rolí ve své kariéře a charismá z něj srší do všech světových stran. Samotný příběh vyžaduje trošku větši pozornost v některých "obchodních" částech by mohl být vyprávěn lehčeji a srozumitelněji, ale celý příběh je na tolik zajímavý a poutavý, že spapáš každou minutu, kterou Stephen uvařil. Tohle je absolutní čistokrevná filmařina, která má daleko k tomu co se dneska valí do multikin, ale v mých očích je to zkrátka Gold a poslední tři sekundy pohladily u srdce jako už dlouho nic, je krásný, že v tomhle světě ještě existují takovýhle hodnoty. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"CADILLAC IS PUSSY MAGNET!" -------- Pekný backstage pohľad nie len na samotné udalosti Bre-X Mineral Corporation, ale aj ťažbu zlata ako takú. Krásne prostredie Indonézie sa zmixovalo s nie tak celkom pekným McConaugheyim (skloňovanie ...). Filmu po hodine dochádza šťava, kedy sa to znova rozbehne až s odhalením škandálu. Celkovo je rozprávanie príbehu nezáživné, unavujúce a réžia väčšinu času spí. Dokopy nič prevratné, ale na druhej strane ani nič katastrofálne. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Není všechno zlato, co se třpytí! Muž mnoha tváří (a jednoho hlasu), Matthew McConaughey nemůže utáhnout všechny filmy sám...a to ani za zlaté prase! Další výlev dle skutečnosti, u kterého se snažil držet pozornost co to šlo, jelikož je dooost roztahaný a vláčný. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Stephen Gaghan očividne vedel, čo robí a svoju prácu neodflákli ani scenáristi. Zlato prekvapí a neprestane prekvapovať až do konca, či už sa jedná o dej, alebo podarené vtipy. Zaujímavý pohľad do zákulisia fungovania špecifického priemyselného odvetvia a politických machinácií nehovoriac. McConaughey tu nie je práve v úlohe, kedy by divákov uchvátil šarmom alebo príťažlivosťou. Práve naopak, prinajmenšom vonkajšia schránka hlavného hrdinu skôr odpudzuje. Avšak herecký výkon ťahá perfektne. Skvelý príbeh o poslednej nádeji opilca v stredných rokoch, ktorý sa nebojí zamazať sa od bahna, aby si obhájil svoj najdôležitejší sen: získať zlatý krompáč pre najlepšieho zlatokopa a aby zachránil rodinný biznis. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁME ZLATÝ DŮL!“… /// Vyprávění o „volání“ zlata. A další film o pádu, vzestupu (a tím pádem o šíleným bohatství) a následným … prostě o Bre-X Mineral Corporation. Zlato a štěstí. McConaughey předvádí další nezapomenutelnou postavu a díky jemu uvěříte, že tyhle dvě slova k sobě patří. Jinak jde o „kus“ na jedno vidění. Díky dobrodružnýmu příběhu, kterej byl pro filmový účely přikrášlen a ožralovi i klaunovi Matthewovi získáte celkem jasnej přehled o tomhle těžebním skandálu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy posle skutečnosti. 2.) Nevím, jak vypadá člověk, kterej má sen. 3.) Thx za titule „cybero75“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)

Reklama

Reklama