Reklama

Reklama

Sword of Vengeance

Trailer

Obsahy(1)

Normanský kníže a tyran Durant (Karel Roden) se společně se svými dvěma stejně krutými syny snaží nastolit tyranský diktát v severním cípu Anglie obývaném Sasy. To se mu relativně daří, až do příchodu tajemného cizince, který začne za pomoci ozbrojených vesničanů decimovat jeho vojska. Cizincova krvavá řež je vražednou cestou pomsty, zalitou velikým množstvím krve. (Rakosnicek77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak po pravdě spíš nic než moc. Těšil jsem se na Rodena, ale ten je bohužel ve filmu jenom asi 15 minut. Nemluvě o tom, že jeho postava je fakt mizerně napsaná. Těšil jsem se na přímočarou brutální středověkou řežbu, ale ze začátku se tam jenom kecá o sračkách a na první pořádnou bitvu si musíte počkat až někdy do 30 minuty. Navíc jak tu bylo již zmíněno, tak v případě tohoto filmu dostává definice neexistence scénáře úplně nový rozměr, teda ne, že by mi to úplně vadilo, ale toto byl fakt extrém. No aspoň závěrečná řežba se mi celkem líbila a film má krátkou stopáž, takže nestihne vyloženě nasrat, ale mohlo to dopadnout o dost líp.40% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Filmy ze středověku mám rád, hlavně toho raného. Příběh z Anglie jedenáctého století mne tedy ihned zaujmul. Navíc to točili Britové a tak jsem doufal i v historickou korektnost co se týče výstroje, výzbroje, exteriérů atd... Britové většinou své dějiny znají na rozdíl od třeba Amíků, kteří když točí něco ze středověku končí to většinou průserem a papundeklovou výstrojí. Z tohohle filmu mám hodně rozporuplné pocity. Líbilo se mi to bahno, filtry, některé záběry na Normany v tipických přilbách s chrániči nosů... Oproti tomu saská vesnice připomínala spíše zahrádkářskou kolonii. Co to mělo být ty boudy z prken? Dějový konflikt nebyl nikterak originální a vše bylo předvídatelné. Hlavní hrdina mi pořád připomínal Vaase z Far Cry (to je ale můj problém :-) ! Udivilo mne však, že vesnici Sasů vede kočička, vyvoněná, nalíčená a všichni chlapi ji poslouchali. Na začátek středověku dobrý. Že to tam zajiskří bylo jasné... Vadila mi i hudba a zvuky. To moderní zpracování OK, ale někdy ty skřeky šly až do hororu a to nemluvím o tom, že se smrtí každého Bersekera se ozvalo zavytí nad lesy jak od vlkodlaka... Snadnost procházení nožíčku typu rybička drátěným kroužkovým brněním také zaujala. Ale abych byl objektivní, řada bojových scén byla slušná. Oceňuji i krvavost snímku, doba byla taková. Snad jen těch zpomalovaček tam mohlo být méně. A tak ve filmu asi nejvíce potěšila nejvíce účast Karla Rodena, který konečně nehraje rozervané muže, ale tady si střihnul normanského šlechtice. Dávám za dvě kudličky. * * ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový klasický film současného dramaticky akčního trendu. Je to hodně syrové, je to hodně dramatické bez jakéhokoli humoru, jsou tam postavy, které jsou jednoznačně kruté, no a pak spousta špíny a krve. Příběh je většinou jednoduchý, ale ono přece jde o tu atmosféru, která tu - co si budeme povídat - celkem je. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ide o film, kde sa celá dejová linka zmestí zhruba do polhodinky, všetko ostatné je nepríjemne, miestami až trápne naťahovaná brečka zložená z neprirodzene a účelne spomalených záberov s cieľom dosiahnuť pozitívny efekt u diváka. Bohužiaľ, dosiahne sa pravý opak, prísnejší divák pošle snímok rovno do odpadu, menej prísny ho zaradí do podpriemernosti. Skrátka otrasná réžia. Jediné pozitívum je, že sa v snímku krvou nešetrí. Ale to na vytiahnutie zo šedivosti podpriemeru nestačí ani zďaleka. 35/100 ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tahle středověká řezničina, na téma "Jak vykuchat proradného strýce a vlastní bratrance" byla fakt dost hustá. Každý začínající patolog, si přijde určitě na své, protože o detailní záběry proříznutých hrdel, vyvřeznutých vnitřností a hektolitrů krve, tady nouze rozhodně není. Takový o dost drastičtější William Wallace. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na Britských ostrovoch, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Srbsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama