Reklama

Reklama

From the Dark

Trailer

Obsahy(1)

Starší muž pri obhospodarovaní rodinného statku nechtiac uvoľní starobylé zlo, kvôli ktorému sám prepadá kliatbe. V rovnakom čase sa v nesprávny okamih na nesprávnom mieste ocitá zamilovaná dvojica, ktorá napriek navigácii nečakane stráca prehľad o momentálnej polohe. Dobrý úmysel pomôcť na prvý pohľad ľahko zranenému farmárovi v jeho rodinnom sídle zahajuje krutý boj o život s monštrom z dávnej minulosti. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi fakt moc nelíbilo. Levně vypadající, působící a fungující. Holka docela drsná tam furt přenáší raněnýho chlapa v chatě v noci nahoru dolu ... Skoro nic pořádnýho se tam neděje. Možná atmoška měla postrašit diváky a temnota vůkol ... u mne nefunguje. Závěrečná asi třetina venku v noci kolem chaty a na poli byla ok ... stejně jsem chtěl dát 1/5, ale asi ovlivněn davem zde, zde nějak podlehl tlaku společnosti ... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V Irsku nepodléhají žárovky regulím EU a tak tam staří dobří alkáči vyráběj domácí lampičky, co úplně s přehledem vyženou z baráku nejednoho upíra, kdyby to byl Blade bejval věděl, nemusel se dokola srát s ultramoderním vybíjecím vybavením a stačilo skočit do wallmartu pro pár baterek, běhat s nima po klubech a třást sebou jako epileptic na extázi a měl by vymalováno.McMahon je jen další nula bez špetky talentu nebo nedej bože nadšení, co opět zahlcuje trh jedním debilnějším hororem než druhým.Hlavní dvojice je bytostně nesympatická, lokace vidlácky odpudivé, upír komický, napětí neexistuje, klišé střídá klišé a přes několik malinko zajímavých scén se to po nesnesitelně se vlekoucí stopáži dohrabe ke konci.Ani nevim proč dávám 2*, půl filmu jsem stejně strávil připíchlej na Z1 a pařil Batmana.Další počin tohodle Irského vidláčka si nechám mile rád uniknout.30%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nosferatu z irských vřesovišť u mě zabodoval. Dokonale zvládl mnohdy neřešitelný hororový úkol zabudovat nadpřirozeno do přirozenosti (někteří v žánru nezvládají ani to druhé), překvapil pár originálními nápady jako třeba „stínové rozdrolení partnera“, opřel se o zvláštní hudbu i kouzlo prostředí a navíc zaujal hrou na hledání a užití zdrojů světla, dokud se neobjeví ten nejistější. Nic, po čem byste v noci chodili na záchod s napřaženým krucifixem, ale v rámci žánru příjemné ostrovní osvěžení. Vyčítat filmu, že se odehrává převážně ve tmě, když už z názvu a podstaty kreatury je to nevyhnutelné, mi přijde stejně pošetilé, jako karát upíra, že má pyžamo od hlíny či zpovídat vlkodlaka, proč cca jedenkrát měsíčně nespí doma.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná Irská atmosférická jednohubka, která je bez problému koukatelná avšak na předchozí počin Stitches se příliš nechytá, ten byl, co se týká zábavnosti a gore o level výše. Conor bohužel příliš záporáka neukazuje, celé se to odehrává ve tmě, takže noc a sluchátka pro lepší efekt jsou povinností. Dalo se vytřískat z toho více, ale takových hororů se příliš nevidí, tak proč ne. 60% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladá výletnícka dvojica sa zamotá na osamelom írskom vidieku, kde ich začne prenasledovať nočné monštrum... Mne tvorba tohto režiséra vyložene sedí a keď si odmyslím shitológiu "Hotel Darklight", na ktorej sa tiež podieľal, tak som jeho ostatným počinom dal po 4*. Oceňujem, že preukazuje šikovnosť v rôznych subžánroch hororu a tak ako mu to vyšlo so zombie survivalom a komediálnym klaunským slasherom, tak mu to v podstate vyšlo aj s týmto creature feature (aj keď "Stitches" je z nich stále Naj). Herci sympatickí; obzvlášť „final girl“, príjemné írske prostredie, príšerka zaujímavá a vyhovovalo mi, že po väčšinu času aj dostatočne tajomná, pojatie temné vizuálne i atmosféricky. Jednoduchý, pomerne priamočiary hororový počin, ktorý u mňa zafungoval. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama