Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Katastrofický sci-fi film z padesátých let o útoku obřích mravenců (zmutovaly je pokusy s jedernou bombou). Příběh a jeho postavy jsou úsměvně naivní (což pro tento typ filmu není mínus, nýbrž předpoklad), zpracování až překvapivě kvalitní, áčkové. Mravenců jako takových si divák příliš neužije - objeví se jen na pár minut, a k mému velikému překvapení, když už se objeví, nevypadají tak vtipně, jak jsem očekával. Palec nahoru, ale že už dnes neexistuje nikdo, kdo by si tento film mohl užít jako sci-fi horor (jako v padesátých letech), je asi nezpochybnitelné. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Triky samozřejmě neohromí (po takové době), nicméně film působí velkorozpočtově a áčkově i dnes. Herci výborní, v komparsu několik desítek vojáků včetně použití vojenské techniky. Takže když se mluví o použití fosforové munice do pancéřovek, opravdu vidíte výbuchy fosforu, ne benzínové nápodoby. A tak podobně, nejsou to napodobeniny, tudíž vše vypadá velmi reálně. Co se týče příběhu, musím uznat, že je velmi dobře vedený, s vynikající a nenápadnou gradací od začátku do konce. Drobné logické nesrovnalosti nic proti tomu všemu napětí neznamenají. Akorát mě poměrně naštvalo -- SPOILER -- škoda té kompromisnosti s přežitím dětiček na začátku i konci. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si tyhle Ferdy šetřil a těšil se na nevšední monstermovie zážitek staré dobré klasické sci-fi školy. A jsem trošku zklamán, byť o Them! nemohu tvrdit, že by byl špatným filmem. Bavilo mne i Empire of the Ants, které je o dvacet let mladší a přesto má možná ještě horší triky, než tento Douglasův počin. K technické ani příběhové stránce filmu nemám sebemenších výhrad, ale jako by tato pověstná klasika neměla tu správnou atmosféru, kterou na podobných filmech zbožňuju. Jako capart bych si z toho nejspíš nasral do gatí, ale dnes mě to příliš neděsilo a ani za srdéčko nechytlo, o rok pozdější TARANTULA má vše, co mě na tomto žánru přitahuje, možná to u THEM! najdu někdy později, rád bych. PS: v tomto případě bych se vůbec nebránil remaku v rukou schopných filmařů, mravenci fascinují. [6.5/10 září 2010] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vaše prijatie podobných monster filmov z rokov 50tych bude závisieť od toho, či vás zaujmú atmosférou, nedefinovateľným guilty pleasure efektom, alebo množstvom zábavných akčných scén s prerastenými monštrami. Atmosféra Them! je podľa mňa v záplave konkurencie priemerná, oných akčných scén je tu pomenej a tak sa nie je väčšinou času na čom príliš zabávať. Them! beriem ako film, ktorým som si doplnil prehľad o vtedajšej sci-fi kinematografii. Dobové perly žánru sú pre mňa úplne iné filmy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejznámějších, nejvýznamnějších a nejáčkovějších padesátkových sci-fi, jehož monstry jsou gigantičtí, nukleárními testy zmutovaní mravenci. Film začíná celkem hezky kdesi v poušti Nového Mexika, kde dojde k podivným událostem a posléze je objeveno obří mraveniště, jehož obsah se tak úplně nepodaří vyhubit. Efekty už dnes prostě moc nezafungují; hmyzáci jsou sice velcí a šerední, ale také zoufale neohrabaní a zpomalení. Ale to by se ještě dalo s klidem přejít, narozdíl od nudy. Většinu filmu totiž probíhá nepříliš záživné policejní vyšetřování a pátrání po uprchlých mravencích, prostě žádná velká akce. Každopádně, je třeba si uvědomit čím byl asi tento snímek v období svého uvedení. Diváci, vytřepaní z tehdy aktuální hrozby ničivé nukleární apokalypsy, navíc zde vůbec poprvé představení přerostlým vražedným hmyzákům na plátně, měli docela dobrou příležitost sedět po celou dobu stopáže jak zařezaní - ten strach tam prostě byl. Ale bohužel, dnes už není. [projekce v Americkém centru, 27.4.'10] ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Film sa stal inšpiráciou pre tvorcov počítačovej hry "Fallout 3" (2008), v misii nazvanej Those (narážka na THEM), majú hráči za úlohu eliminovať kolóniu obrovských mravcov. (beso74)
  • Dr. Harold Medford (Edmund Gwenn) vo filme identifikoval zmutovaných mravcov ako druh Camponotus vicinus. Ten však svoje obete, na rozdiel od toho z filmu, nebodá. (beso74)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama