Reklama

Reklama

Lesapán

(studentský film)
  • USA Leshy
Trailer

Karel je hajný tělem i duší. O les se stará pevnou rukou a může se pyšnit trofejemi, o kterých si myslivci často nechávají jen zdát. V opuštěné části lesa ale pytláci probudí tvora, který by Karlovi mohl být rovnocenným soupeřem. V pohádkách se mu říká Hejkal, ale setkání s ním rozhodně nemusí skončit pohádkově. Zatímco se mu Karel snaží přijít na stopu, Hejkal je blíž, než si myslí. Mezi tajemným tvorem a Karlovou dcerou Aničkou vznikne zvláštní spojenectví. Kdo se nakonec stane jediným pánem lesa? (Savel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

" Kdo má s lesem záměr špatný, stihne ho trest neodvratný. Dřív než slunce zaplane, lesní pán ho dostane ". To že Soukup umí mi už předvedl v kraťasu Třída smrti. Tahle povídka je věnována K. J. Erbenovi. A já si myslím, že by se to Erbenovi líbilo. Určitě to má pár mušek a pán lesa mohl mít vypilovanější look, ale beru že se jedná o studentský film. Přimhouřím očko a těch pár nedostatků odpouštím. Lesapán to u mě má za 4 hvězdy. Po Třídě smrti druhej nejlepší film. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Studentský film. Tvůrce obdivuji za velkou technickou vyspělost v tomto snímku, která předčí i mnohé, čtyřnásobně delší hororové filmy, nejen z českých končin. Kreativní a zároveň velice prostoduchý příběh, který je propleten kvalitními výkony hlavních postav a rovněž hrůzou nahánějícího Lesapána, kterého štáb vyšperkoval k úplné dokonalosti. Celému štábu fandím v natočení celovečerního filmu na bázi tohoto velmi zdařilého krátkometrážního počinu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké haló a tajnosti se kolem tohoto snímku dělají, a člověk musel čekat až na Cinemax, tak jsem se cítil poněkud zklamaný. Neříkám, formou - vizuálně, výpravou, kamerou, barvami, hrou se zvukem, maskami, případnou animací, je to vskutku dokonalé. Ale kdyby mělo jít o jednu z balad Kytice, asi už bych se ošíval. Neříkám, jsou zde dvě skutečné hororová místa, ale jinak vlastně se stalo vše, co zkušený harcovník po hororech může očekávat (tedy kromě pedofilního incestu, ale nejsme u italských céček), a vlastně musím říct, že mne závěr zklamal a čekal jsem víc. To je jako vše? napadlo mne hned po skončení. Nebude ještě nějaký twist? Nebyl, ani po titulcích. Jako vážně to není špatné a po formální stránce je to skutečně na pět hvězdiček. Ale film, byť krátkometrážní a studentský, nedělá jen forma, ale i obsah, a tady se za dvacet minut skutečně dalo rozehrát daleko víc motivů. Ostatně - kde mají maminku? Nebyla někdy také...? Atd. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný český horor! Škoda, že je tak krátký. :-) Když se Hejkal naštve, tak ve vás zamrazí a lesu se po dlouhou dobu velkým obloukem vyhnete a za tmy do lesa vkročit po dokoukání tohodle kraťase? Ne, děkuji. :D Tady se pozná, že celý tým makal tak, aby to za něco stálo a výsledek je opravdu skvělý. Hudba, efekty, herci, maska hejkala... Jen tak dál! Jsem rád, že jsem mohl tento projekt podpořit a vidět výsledek mezi prvními. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Konečně se mi podařilo najít na netu tenhle kousek od mého oblíbeného mladého autora, jehož krátké filmy se vyznačují výraznou Erbenovsky poetickou atmosférou plnou mystična a kvalitní kamerou. Navíc se v těchto malých hororech nemusím tolik lekat, což já nerad. Tento dopadl podobně a tak se nemusím bát ho doporučovat dál. A můžu se těšit zase na něco dalšího. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Řev hejkala je namíchaný z několika zvuků, aby byl co nejděsivější: sup, prase, orel, gorila, pískání brzd, vrzání dveří a lidský hlas, který mu propůjčil Matěj Ruppert. (Savel)
  • Tvůrci sháněli část peněz na natáčení přes crowdfunding. Úspěšná kampaň a podpora fanoušků vydělala filmu 130 % požadované částky. (Savel)

Reklama

Reklama