Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi [plne vyrazilo dych. Perfektná komédia len s málo zaváhaniami sa len tak ľahko nevidí a stáva sa druhom ohrozeným. No a v tomto momente prichádza na scénu Idle hands, ktorý znovu oživuje ducha Braindeadu síce v omnoho decentnejšom kabáte ale podstata zostala. Výborná zábava pri ktorej človek veľmi ľahko pozabudne a dokáže sa povzniesť nad absurditou a triviálnosťou ba až stupiditou príbehu. Potreťom vzhliadnutí to je za 3,5* slabých to predchádzajúce hodnotenie bolo možno ovplzvnene množstvom promile v rkvi. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

"Ruka zabiják" je filmem vtipným, zábavným, zvráceným... Zkrátka je to jedna velká jízda s pořádně nabitým a úchylným programem ;-) V hlavní roli se představí blonďátý, roztomilý Devon Sawa ("Nezvratný osud"), který si zahrál líného kluka Anthona, co zná jen televizi a marihuanu, dále pak můj oblíbený herec Seth Green ("Nekecej a pádluj!") a Elden Henson ("Trosečník"). Tahle povedená trojka se sešla v té nejlepší formě a předvedla nezapomenutelný výkon. "Ruka zabiják" ani není horror, ale převládá zde spíše komedie s horrorovými prvky. Každá "horrorová" scéna se vždy jeví jako šaškárna a je to opravdu nářez! Zkrátka zde není bráno nic vážně a já si myslím, že je to dobře. Režisér Rodman Flender se zde inspiruje oživlou zabijáckou rukou, kterou jsme mohli vidět i v horroru Sama Raimiho "Evil Death 2", kde s ní bojoval Ash (Bruce Campbell). "Ruka zabiják" je přenesena do současnosti v nudném městečku, kde se prakticky nic neděje do té doby, než někdo začne vraždit.. Je fakt, že ve filmu není nic, co by se mi nelíbilo. Všechny scény stojí za to, protože jsou propracované tak, aby zaručeně pobavily a diváky i nediváky horrorových komedií zaručeně pobaví, protože je to zábava od začátku až do samotného konce ;-) ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Perfektní, mimořádně zábavná teenage černá komedie/parodie/slasher o zlu, které se přesouvá z ruky do ruky u mimořádně líných jedinců. A funguje to naprosto skvěle, trojice Sawa, Green (ten s flaškou zabodlou v hlavě především) a Henson si film užívají každou vteřinou, co jsou na scéně, a jelikož tam jsou prakticky pořád, je to znát. A k tomu hláškují jako o život. Mrtvej Mick k mrtvýmu Pnubovi, co se líbá s holkou: "Co to děláš, ty vole? Je to nechutný, jseš přece mrtvej! To je trestný!" K tomu spousta skvělých odkazů (jak jinak parodovat Vetřelce v takovéhle šílenosti, než že se useklá ruka proklube ven skrz poklopec?!), brutálních vraždiček, skalpování The Offspring, pár úchyláren a brilantních dialogů - a samozřejmě, rozhodně v neposlední řadě, nádherná osmnáctiletá Jessica... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Presne túto porciu horrorovej zábavy som čakal. Aj keď je to len priemer, predčil aj niektoré diely 'Scary' série. Veď už z obalu sa nedá čakať nič seriózne, aj keď niektoré hardcore scény sú naozaj kvalitný materiál a tvorcovia nenechali na náhodu ani poriadne efekty, takže chápem aj štvorhviezdičkové a vyššie hodnotenia, no mne to príde len ako slušná porcia zábavičky. 60%. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jako se zhulit a koukat na pulku Evil Dead 2 a Vřískotu. Chvílema parodie , chvílema horor se vším všudy. Nádherná mladounká Jessica Alba (takovýho andílka bych rád *kal taky :-D ). Dvojice zombies kamarádu obstarávají nejvíce zábavy (dvojice zombies kouká na zombies filmy). Celý je to tak ujetý viz. jeptiška hrající vymítače dábla , která si po skončení rituali vyžádá sex. Mimochodem smrt fanousku KISS i s makeupem me pobavila (tricko co mel v kuzelkarne bylo zas MEGADETH ). Na plesu hraje Offspring cover od Ramones "I wanna be sedated" a na konci ztomu Dexteru Hollandovi doslova jde hlava kolem. Snad jen smrt rozkošné kočičky v cerveném je škoda , ale zato byla luxusní. Všech pět by to dostalo , kdyby se tam ukazal Bruce Campbell :-D . "Nekde tady radi vrazedny maniak. Urizl jsem si kuli tomu ruku a ta vás chce zabít. " ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Poté co Anton vykoná koordinovaný, nervově řízený reflex neboli zvracení do křoví, přijdou za ním Mick a Pnub. Vzápětí je záběr na dům přes ulici kde bydlí Molly (Jessica Alba), která zrovna za oknem cvičí na baskytaru. (Stocki)
  • Když Mick krmí “hlavu“ Pnuba, počet sýrových křupek v křesle kolem jeho hlavy se mění a zároveň jsou jinak v křesle rozmístěny. (Stocki)
  • V okamžiku, když Anton plete, v televizi zrovna běží písnička „Dragula“ od Roba Zombie. (ČSFD)

Reklama

Reklama