Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

klerik 

všechny recenze uživatele

DOBRÝ WILL HUNTING+ROCKY Tento film som si vychutnal. Prispelo k tomu prekvapivo veľa "mojich" faktorov - do Eminemovho hrdinu som sa vedel dobre vcítiť, Kim Basinger je stále krásna (jeden úsmev stačí, aby bola zvodnejšia než v celom 9 a 1/2 týždni), objavili sa tu herci, ktorých mám rád (Mekhi Phifer, Brittany Murphy). Keď k tomu prirátam, že je to dobre vystavaná dráma, musím byť spokojný. Aj keď 8. míľa stojí ná základoch "športových a hudobných" filmoch (Coyote Ugly, Tanec s vášňou...) nesklzáva k rutine a ide si svojou cestou. Najviac ma potešilo, že to nie je "film s Eminemom," ale solídna dráma so super ústrednou skladbou... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám kedysi páčil Rocky a ešte ste z toho nevyrástli, pobavíte sa. Mne ale prišla 8 Mile trochu nudná a príliš jednoduchá. Čo nie je chyba ani rejži Curtisa Hansona ani Eminema, ale je to chyba systému, ktorý vládne v špinavých štvrtiach amerických veľkomiest. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kuuurva negře, tenhle film je esence všeho co na rapu nesnáším, pročs to neřek hned? Sledovat skoro 2 hodiny Eminema hrát je fakt za trest. Frikulíni se v tom najdou. Jako sociální portrét Detroitu celkem ujde, ale jinak je to fakt nudná mrdka. Finální rap battle je kryndž jak šuk.... 4 mamčiny špagety z 10, víc po mně nechtěj. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dávam 4-tú hviezdu Hansonovi, že si dokázal freaka Eminema ukočírovať a ešte z neho dostať výkon, o ktorom sa iným spevákom može akurát snívať. Hip-hip je pojem, ktorý mi nič nehovorí, čo ho na druhú stranu robí pre mňa veĺmi atraktívnym. A to nehovorím o prostredí, kde táto pseudokultúra vzniká a funguje. Doporučujem! ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Eminema a tuhle hudbu nemusím. Přesto musím dát tohle vysoké hodnocení, protože: 1. Eminem je (překvapivě) výborný herec, 2. Curtis Hanson je (nepřekvapivě) skvělý režisér a tohle opravdu zvládl na jedničku a 3. Skladba která získala Oscara je fakt vynikající a (překvapivě) přesvědčila i převážně konzervativní akademii. Úhrnem - dobře jsem se bavil a dost mě to překvapilo :) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Písnička, kterou parta zpívá po zapálení baráku, je část textu z písničky „The Roof Is on Fire“ od hip-hopového složení Rock Master Scott & the Dynamic Three. (Rudm)
  • Jimmy Smith (Eminem) je ve filmu oslovován jako Králíček/Rabbit. Stejnou přezdívku má i ve skutečném životě. Důvodem jejího vzniku bylo částé střídání škol. (sarkas21)

Reklama

Reklama