Reklama

Reklama

Bobby (Jesse Eisenberg) pochází z Bronxu. Žije s věčně se hašteřícími rodiči a bratrem Benem (Corey Stoll), který jako čistokrevný amorální gangster zastává názor, že každý problém se dá snadno vyřešit hrubou silou. Bobbymu je jasné, že potřebuje změnit prostředí. Odlétá do Hollywoodu, kde začne pracovat jako poslíček pro strýčka Phila (Steve Carell), který je mocným agentem filmových hvězd. Vstupuje do světa opojných večírků, plných celebrit, modelek, playboyů, producentů a politiků. Na první pohled se však zamiluje do strýcovy půvabné asistentky Vonnie (Kristen Stewart). Problém je, že Vonnie má vážný vztah, takže se Ben musí spokojit s pouhým kamarádstvím. Ale nic netrvá věčně, Vonnie se s přítelem rozejde a velmi rychle opětuje Benovy city. Jeho nabídku k sňatku však odmítá. Zlomený Bobby se vrací do New Yorku, kde začne pracovat s bratrem Benem, který si otevřel noční klub. Z Bobbyho se stává velmi schopný impresário a z klubu Les Tropiques jeden z nejvyhledávanějších ve městě. Přestože Bobby stále miluje Vonnie, sblíží se s Veronikou (Blake Lively), okouzlující dámou z vyšší společnosti. Svatba. Veroničino těhotenství. Benův život se zdá šťastný. Ale jen do toho večera, kdy do dveří Les Tropiques vstoupí Vonnie... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (293)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Život je komedie napsaná nějakým sadistou.“ Woodyho typický (myšleno v pozitivním slova smyslu) retro film. Dobovou atmosférou to přímá dýchá, od (skvělé!) hudby přes kostýmy až po vizuál. Pravda, příběhově to není nic strhujícího (čekal by však někdo něco jiného?), ale snímku jde spíš o ten příjemný, nostalgický a melancholický pocit, který u něho po celou dobu cítíte. Salvy smíchu se nekonají, ale to už je u posledních Woodyho filmů zvykem, na druhou stranu pár fórů si Allen pro své diváky přece jen připravil (včetně zábavné návštěvy společnice). Ale spíše sem vložil více trefných životních postřehů. Z hereckého hlediska jsem byl spokojený jak s ústředním párem, tak vedlejšími postavami (včetně vypravěče, samozřejmě). A líbil se mi i závěr s jeho výmluvnými pohledy a tou správnou hudbou. Škoda jen, že mi snímek připomněl, jaké mám konkrétně v této dobové kinematografii mezery, na řadu jmen hvězd a názvů filmů jsem se ke své škodě nechytal. Za mě to budou slabší 4*. „Nejdřív vrah a teď ještě křesťan. Co jsem komu udělala?!“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka mismas Allenovka. Z casti dobovka, z casti film o milostnom trojuholniku a z casti saga o jednej zidovskej rodine. Len na to klasicke Allenovske filozofovanie tu vôbec neostal cas. Bohuzial ziadna z jednotlivych linii tu nie je poriadne rozvinuta a ani sa vzajomne prilis nedoplnaju, aby vytvorili kompaktny celok. Prave naopak. Niektore linie ako ta mafianska do celkoveho ladenia filmu vôbec nepasuju. Vysledok nie je uplna katastrofa. Nad niektorymi dialogami som sa pousmial. Len je to nonstop uplne priemerne az to zacne dost nudit a aj zaver je taky do stratena, takze som si na konci povedal: a to bolo vseko? Vyraznejsie sa nepodaril casting. Eisenberga sice rad nemam, ale v naivnej polohe bol este uveritelny. Zato toho schopneho manazera som mu neveril. Steve Carell je prekvapivo uplne nevyrazny. Ale uplnou katastrofou je neherecka Kristen Stewart, ktora tu ma znova ten jediny znudeny neznesitelny vyraz, ktory vie. A kedze je centrom milostneho trojuholnika, tak to pomaly vyzera jak retro Tvajlajt. Fakt mi je z nej uz na zvracanie. Jedina herecka, ktora tu je fantasticka je roztomila Blake Lively. Keby hrala hlavnu ulohu ona, tak by mozno ten milostny trojuholnik fungoval. Vysledkom je strasne slaba a v kazdom ohlade nevyrazna Allenovka. 4/10. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

100 % glamour Woody? Preco nie! Toto mi sadlo. Na rozdiel od predchadzajucich filmov,Cafe Society nesustalo az tak papierom a nemal som pocit,ze sa umelo tlaci na pilu. Ano,Woody sa opakuje,ale tentokrat to robi s noblesou a lepsie ako po minule roky. Stewartku ako herecku fakt nemusim,ale tu je jednoducho ocarujuca,zvysok castingu vyborny detto. Vyhodit celu gangsta story a viac vytuningovat hlavnu liniu a som uplne spokojny:) "Zivot je komedia pisana nejakym sadistom"... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Začalo to hezky, ale druhá část mám pocit vedla do ztracena (kde navíc postavy opticky nezestárnou). I tak je to pěkný retrovýlet do Hollywoodu/ New Yorku let třicátých a čtyřicátých, opředených desiluzí, snobskou smetánkou, navíc s humornou vsuvkou do židovský rodinky včetně tvrdých praktik gangsterů (viva Corey Stoll). Eisenberg ve svý roztomile neohrabaný a drzý poloze baví a zároveň je na facku. Jak říkám, ve výsledku nevím, co si z děje a osudu postav vlastně vzít, zda stálo za to příběh tady téhle vadné romance vůbec vyprávět - což může být záměrný, stejně jako nedotažený. Neboli tady @Cervenak a odnikud nikam :) "When the sun starts to dip on the Hollywood hills, the light often takes on the saturated loveliness of color by Technicolor..." ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Čarovná atmoška prostredia Zlatého Hollywoodu a rozohranie milostnej schémy sľubujú viacej, než čo film v druhom akte ponúkne: kĺbko milostného klišé a zbytočnú sekundárnu príbehovú líniu s bratom gangstrom. Eisenberg a Carell super, Stewartka mi tam moc nesedela a Blake Lively by si zaslúžila viacej priestoru, hoci by rozvinutie jej postavy zrejme vnieslo do filmu ěste viacej klišé. A pocitovo je film dlhší, než v skutočnosti. Unavený Woody. Dve a pol hviezdy. ()

Galerie (333)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme si mal pôvodne zahrať aj Bruce Willis. S jeho odchodom sa najskôr hovorilo o nezhodách s režisérom (Woody Allen), neskôr o záväzkoch k broadwaiskému projektu Misery, divadelnej adaptácii románu Stephena Kinga. Tam stvárnil autora Paula Sheldona, ktorý je sužovaný jedným zo svojich čitateľov (Laurie Metcalf). (MikaelSVK)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama