Reklama

Reklama

Melanie: Dar života a smrti

  • Česko Nejnadanější dívka (festivalový název) (více)
Trailer 1

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě, která se přenáší lidskými tekutinami. Infikovaní lidé se rychle mění v bezduché zombie, kterým se říká „hladoví“. Jedinou nadějí lidstva je malá skupina hybridních dětí druhé generace, které také patří k hladovým, ale mají schopnost myslet a učit se. Děti jsou vězněny na vojenské základně pod vedením seržanta Parkse a chodí zde i do školy, kde s nimi experimentuje doktorka Caldwellová. Hlavní učitelkou je Helen Justineauová, která zodpovídá za vzdělání dětí. Mezi dětmi vyniká nadaná dívka Melanie, která si k Helen vytvoří silné citové pouto. Když základnu přepadnou „hladoví“, Melanie uteče a spolu s ní i Helen, Caldwellová a dva přeživší vojáci, Gallagher a Dillon. Melanie má celou dobu náhubek, aby ostatní nepokousala či nesežrala. Dillon je při dalším útoku hladových zombie zabit. Skupina dojde pěšky do Londýna, kde potkává zástupy hladových. Ti je ale necítí, protože se členové skupiny namazali blokovacím gelem. Na noc se uzavřou v opuštěné laboratoři. Caldwellová prozrazuje, že hladové děti druhé generace byly objeveny jako novorozeňata poté, co zabily své matky… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí skôr ako úvod k niečomu väčšiemu, kde by sme spoznávali nielen zopár lokácií Londýna, ale možno celú Európu, prípadne svet. Najnadanejšie dievča ale končí v podstate uzavretým koncom, kedy sa šikovne prepájajú posledné zábery s prvými sekvenciami filmu. Prečo došlo k tomu, k čomu došlo a prečo sa tak Melanie rozhodla, mi príliš zmyslu nedalo. Každopádne ide o celkom originálne poňatie zombie tematiky, ktorá je rozvedená zaujímavým smerom. Len možno vážne išlo skôr o materiál pre seriál. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První příjemný zářez za rok 2017. Člověk by si řekl, že Zombie žánr za tu řadu let už nemá, co nabídnout a jen minulý rok jsme dostali vynikající zástupce žánru z Koree a Japonska,nyní to jsou Britové. Za filmem stáli poměrně inteligentní tvůrci, kteří servírují divákovi zcela nový a odlišný pohled na Zombie nákazu, hýří se to zajímavými a inovačními nápady a když dojde na akci o krvavé headshoty není nouze. Herecké výkony na poměry hororu jsou nadprůměrné, především hlavní holčička hrála velmi obstojně a byť film disponuje pomalejším tempem, divák se nenudí. Zombie děcka v závěru bych rád viděl v samostatném filmu, naháněli mi husí kůži. Story 7/10, Atmosféra 7/10, Gore 6/10, Vizuál 6/10, Akce 6/10, Napětí 7/10,Humor 0/10. Zábavnost 6/10, Lekačky 0/10. 70% ()

Reklama

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Tak trochu netradiční pohled na zombie apokalypsu. Je to sice všechno originální, ale to mi nestačilo. Děj se neskutečně pomalu vlekl a určitě by se hodila kratší stopáž. Herci jsou dobří, včetně hlavní holčičky, ale né nejsympatičtější. Akce je ukrutně málo a samotných zombie si moc neužijeme, což je škoda, protože vypadali pěkně. Natočené to není nejhůř a prostředí, kam se děj přesune ze základny, mě potěšilo. Budovy porostlé mechem jsou moc hezké, ale málo využité. Závěr mě bohužel utvrdil, že se to nad průměr nedostane. ()

whack 

všechny recenze uživatele

„Reakce subjektu. Mimořádné napodobení vypozorovaného chování. Otazník.“ –Stále si to myslíte, doktorko Caldwellová? –Ne. –Jsme živí? –Ano. Jste živí. –Tak proč bychom pro vás měli zemřít my? Je jedno, kto je pod skalpelom, keď zomiera za chyby niekoho druhého - je to zle. Dej sa vlečie, zachraňuje to malá Melanie, ktorej záverečné počínanie bolo nečakané. Ale aj tak priemer. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem potřeboval. Už dlouho jsem neviděl pořádný zombie film a seriál The Walking Dead mě nemrtvé pěkně znechutil svojí leností a jednotvárností. A o to více si musím vážit tohoto filmu, jelikož má podobné téma, jako Světová válka Z, ale je to mnohem civilnější, osobnější a hlavně zajímavější. The Girl with All the Gifts má hlubokou myšlenku, kterou se nebojí několikrát ukázat, a spoustu z nás jí přehlédne, přes béčkové prostředí filmu a jeho zápletku a je to dost škoda. A díky té myšlence funguje mnohem lépe cynická pointa, ke které to celé směřovalo. Režisér Colm McCarthy odvedl velmi dobrou práci, jelikož ví jak má pracovat s napětím atmosférou, kdy přidat na tempu a kdy zas zvolnit a hlavně, umí vyprávět. Díky tomu k postavám cítíme nějaké emoce, a jejich osud nám není úplně lhostejný. Gemma Arterton je hodně dobrá a její postava mě bavila. Paddy Considine mě velmi příjemně překvapil a jsem rád, že jsem ho mohl vidět ve važnější roli. Glen Close je zde parádní a z jejího projevu občas mrazí v zádech. Přesto mě nejvíce dostala mladičká Sennia Naua, která si doslova ukradla celý film pro sebe a její výkon jen, tak z hlavy nedostanete. Dost mě sedlo, že to není zbytečně přehnané a dost tomu sedí pomalejší rozjezd a pak i následné cestování a hledání jídla. Navíc po dlouhé době jsem měl z nemrtvých nepříjemný pocit a jejich využití ve filmu je alespoň něčím ozvláštněno. The Girl with All the Gifts není nejoriginálnější dílo, ale rozhodně je na tolik zajímavé, abyste mu věnovali trochu pozornosti a pokud vás chytí trailer, tak do toho běžte, ale čekejte komorní příběh, než zombie horor. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno