Reklama

Reklama

Melanie: Dar života a smrti

  • Česko Nejnadanější dívka (festivalový název) (více)
Trailer 1

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě, která se přenáší lidskými tekutinami. Infikovaní lidé se rychle mění v bezduché zombie, kterým se říká „hladoví“. Jedinou nadějí lidstva je malá skupina hybridních dětí druhé generace, které také patří k hladovým, ale mají schopnost myslet a učit se. Děti jsou vězněny na vojenské základně pod vedením seržanta Parkse a chodí zde i do školy, kde s nimi experimentuje doktorka Caldwellová. Hlavní učitelkou je Helen Justineauová, která zodpovídá za vzdělání dětí. Mezi dětmi vyniká nadaná dívka Melanie, která si k Helen vytvoří silné citové pouto. Když základnu přepadnou „hladoví“, Melanie uteče a spolu s ní i Helen, Caldwellová a dva přeživší vojáci, Gallagher a Dillon. Melanie má celou dobu náhubek, aby ostatní nepokousala či nesežrala. Dillon je při dalším útoku hladových zombie zabit. Skupina dojde pěšky do Londýna, kde potkává zástupy hladových. Ti je ale necítí, protože se členové skupiny namazali blokovacím gelem. Na noc se uzavřou v opuštěné laboratoři. Caldwellová prozrazuje, že hladové děti druhé generace byly objeveny jako novorozeňata poté, co zabily své matky… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Vančura 

všechny recenze uživatele

V celku mě to bavilo, i když mi moc nesedlo obsazení (u Gemmy Arterton jsem se zhrozil, jak zestárla od doby, kdy jsem ji viděl naposledy, a to jí bylo teprve 30 tehdy - ne že by se mi někdy líbila, ale zde fakt vypadá hrozně, i kvůli tomu vytahanému svetru, který má celou dobu na sobě; zbytek castu ve mně z různých jiných důvodů nějaké valné nadšení taky nevyvolal), a ten konec mě vyloženě otrávil - přesně takto jsem nechtěl, aby to skončilo, na druhou stranu přiznávám, že je to díky tomu nepředvídatelné. Jinak efekty mi přišly kvalitní (vegetací zarostlý Londýn nemá chybu - klidně by to tak mohlo být i normálně, haha) a stejně tak masky zombíků a jejich zvuky se moc povedly. Celkově mi to přišlo jako obstojný horor, který určitě stojí za vidění, byť z hlediska žánru s ničím novým nepřichází a nevyhne se ani spoustě klišé. Mimochodem zarazil mě zde nečekaný výskyt product placementu, který bych u tohoto filmu nečekal, jakož i ty zombie dětičky, které vypadaly jako Lucie Vondráčková zde . ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní zombárna, ale v návaznosti na spokojené zahraniční recenze a pro horor nadstandardní imdb hodnocení jsem teda očekával víc. Takovým těm novodobým větším zombie klasikám jako Snyderovu "Úsvitu mrtvých" nebo Boylovým "28 dnům poté" se tahle novinka dívá na záda z velké dálky. Námět je sice nosný, do subžánru přináší některé mile nápadité prvky, ovšem zpracování mu vůbec nic nepřidává. Je to takové režijně / kreativně nemastné, neslané, až to ve mně vyvolávalo dojem lehce rozmáchlejší televizní inscenace. Nyní při psaní komentáře jsem se podíval, co má režisér Colm McCarthy za sebou, a vidím, že dojem byl správný. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Docela depresivní a neradostná zombie vybíjená, u níž je znát kromě pesimistického pohledu tvůrců na naši budoucnost i slušná produkce. Po herecké stránce se všestranně dařilo, děvče v titulní roli mi bylo sympatické a paní učitelka měla mnohé nepopiratelné přednosti. K osobité ponuré atmosféře přispěla nezanedbatelnou měrou i hudba a tudíž i patřičný podkres těch správných scén (a to jsem díky svému povolání sluchově již značně opotřebován - přesto zdravím Tuaxe :-D ). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zas po dlhsej dobe zombie film, ktory na tuto temu nazera z vedeckej stranky. Takze sledujeme zakladnu na ktorej sa deju pokusy so zombie/clovek hybridmi. Ale netrva to dlho a vsetko sa poserie a zachrani sa len mala skupinka, ktory zvysok filmu nudne bludi po okoli az dôjdeme k ironickemu ale zabavnemu zaveru. Postavy su dostatocne zaujimave a aj celkom hviezdne obsadene. Glenn Close by som v tomto zanri nikdy necakal. Akcie nie je vela, ale ked na nu dôjde tak je tiez kvalitna. Dockame sa par originalnych napadov ohladom zombie, ktore ale pre divakov serialu Z Nation az tak velmi originalne nie su. Najväcsi problem je, ze po naslapanom uvode tempo prilis zvolni a az do zaveru sa nic poriadne nedeje. Ako 40 minutova epizoda serialu Z Nation by to bola pecka. Ako 110 minutovy film to je prilis rozvlacne. Vysledok je sice trochu netradicny ale bohuzial priemerny zombie film. 6/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První příjemný zářez za rok 2017. Člověk by si řekl, že Zombie žánr za tu řadu let už nemá, co nabídnout a jen minulý rok jsme dostali vynikající zástupce žánru z Koree a Japonska,nyní to jsou Britové. Za filmem stáli poměrně inteligentní tvůrci, kteří servírují divákovi zcela nový a odlišný pohled na Zombie nákazu, hýří se to zajímavými a inovačními nápady a když dojde na akci o krvavé headshoty není nouze. Herecké výkony na poměry hororu jsou nadprůměrné, především hlavní holčička hrála velmi obstojně a byť film disponuje pomalejším tempem, divák se nenudí. Zombie děcka v závěru bych rád viděl v samostatném filmu, naháněli mi husí kůži. Story 7/10, Atmosféra 7/10, Gore 6/10, Vizuál 6/10, Akce 6/10, Napětí 7/10,Humor 0/10. Zábavnost 6/10, Lekačky 0/10. 70% ()

Galerie (98)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama