Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (69)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé hodnocení první sezóny seriálu Rapl se v průměru vyšplhalo až na dvě hvězdičky, což mě docela překvapilo. Přiznám se, že jsem se do sledování pustil s velkým očekáváním, ale čím více epizod jsem viděl, tím víc mi bylo jasné, že Jan Pachl přecenil své síly. Původně jsem doufal v další Pustinu, ale zmýlil jsem se na celé čáře. Seriálu by určitě prospělo, kdyby se po celou dobu vyšetřovala jen vražda Hany Wagnerové, dopadení vraha v každém dílu udělalo z Jáchymova český Midsummer a výsledek pak působil poněkud směšně. Neuvěřitelné nesmysly při vyšetřování, vykolejená logika a obsazení některých neherců dílo zkázy dokonaly, ale pokud se dostanu k druhé řadě, jistě si ji nenechám ujít, protože to beru jako zkoušku odolnosti. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes některé průměrnější díly Rapl obstál. Bukowski byl lepší, ale opět se potvrdilo, že Pachl umí postupně zlepšovat kvalitu série (včetně podařených závěrů). Nějaké drobnosti by se dali vytknout. Tady bych si uměl představit charizmatičtějšího záporáka. Celkově by to chtělo najít soka pro Kuneše, který ho totálně odrovná/zlomí/vyždímá...72%. ()

Reklama

Caa 

všechny recenze uživatele

Není to úplně blbé, ale k dobrému detektivnímu seriálu tomu ještě dost chybí. Kupříkladu postava Kuneše se nikam nevyvíjí. Vyšetřování případu Hany W. v podstatě neprobíhá, takže chybí pojítko mezi jednotlivými díly. Většina pachatelů je tvůrci prozrazena už v první třetině dílu. O logické nedostatky v ději není nouze. Co se ale fakt povedlo je kamera a krásně ponurá atmosféra. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V seriálu je velmi zvláštní, fascinující, pohlcující a přitažlivá atmosféra, hodně podobná severským krimi (Nesbo atd.), se kterými se v literárním rybníčku roztrhl pytel, ale díky za ně. Ta zvláštní sklíčenost a neutěšenost drsného kraje má něco do sebe. Mňam. Líbí se mi tu i letící kamera ve velké výšce, když pod ní jede auto lesním úsekem. To všechno dává seriálu punc originality. O titulkách a hudbě ani nemluvím. Já jsem Hynka Čermáka v poslední době moc nemusela, ale tady v mých očích jako major Kuneš stoupnul hodně vysoko. Je to svérázný a drsný policajt, používající neortodoxní metody, které samozřejěm vychízejí z jeho životních zkušeností. Tenhle chlap má samozřejmě i svoje mouchy a bubáky, se kterými se pere podle svého vlastního uvážení. Není to žádný hňup a je dostatečně inteligentní. V životě si něčím prošel a toho formovalo a má velké charisma. Dá se s ním velmi snadno ztotožnit. Připomíná mi legendárního Schimanskiho, kterého mám pořád ráda. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Určitě nadprůměrný český detektivní seriál, který zdařile navazuje na původní sérii Cirkus Bukowský. Přesto však není všechno jenom pozitivní. Seriálu určitě uškodila jeho celková stopáž — ukázalo se, že třináct dílů je moc a že je autoři nedokázali všechny naplnit zajímavými případy. Kvůli tomu byl taky „hlavní“ případ vraždy policistky Hany Wágnerové dost rozmělněn a stal se brzy průhledným. Na konci taky na diváky nečekalo žádné překvapení, pouze potvrzení toho, co většina již delší dobu tušila. Podle mého názoru by seriálu prospělo, kdyby měl tak polovinu dílů, hlavní pozornost by se zaměřila na vyšetřování případu Hany W. a jednotlivé díly by byly doplněny o ty nejzajímavější samostatné případy. A zapracovat na gradaci příběhu. Ale jinak jsem celkem spokojen, seriál mě bavil, měl však potenciál, který nebyl beze zbytku naplněn. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (59)

  • „V den vraždy se u Steigerwalda (Dušan Sitek) našlo 8 tisíc liber,“ praví policista Kuneš (Hynek Čermák). Jenže nenašlo. Právě motiv zmizení peněz přiměl vyšetřovatele přiklonit se od verze nešťastné náhody k úkladné vraždě. (sator)
  • Natáčelo se v těchto lokalitách: Máchovo jezero, Staré Splavy, Proseč pod Ještědem, Karlovy Vary, Abertamy, Boží Dar, Jáchymov, skládka Tisová, Prameny - U Tří Křížů, psychiatrická léčebna Bohnice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama