Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

jfaba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky jsem ten co hledí jen ke svému plotu (který nemám), jak psal PAN REŽISÉR v idnes. Jen se naučte netočit nelogičnosti! Z Ústí do Varů dojeli za pár minut!!! Jsem hloupý divák a vy super rejža. Dám dvě **. Bylo to i vtipný, a patolog nezklamal, sem tam. A jsem rád, že už nebude R3. Stejně bych se nedíval. ()

Cartman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku jsme se ne zcela vysvětlitelně přesunuli do města, bůhvíproč zmizely některé postavy a proč je najednou hlavní hrdina bezdomovec už asi nikdo nezjistí... Děj celé série se mnohem víc soustředí na hlavní dějovou linku než jednotlivé případy, což považuju za největší krok k horšímu oproti první sérii. Proto tedy stále dívatelné, ale už ne tak zábavné jako první řada. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Pachl se nechal hned po skončení série slyšet, že tato byla pestřejší, akčnější, ve všem lepší. Jen rádoby kritici a vůbec čecháčkové, kteří nedohlédnou za hranice svého plotu, to nepochopili. Obzvláště, co se týče rasizmu, xenofobie, a vůbec všehomíra světa. Prostě to, že druhá série byla ve všem horší a podle mě stála za starou belu, mohu já a další diváci, kteří kroutili hlavou nad nesmysly, jež nám tvůrci servírovali. Už od prvního dílu jsem tušil průšvih, málokdy se bavil a do konce vydržel jen ze zvědavosti. Průměrné hodnocení je asi spíše z nostalgie. Protože udělat z našich detektivů trosky, žijící v plísni, jezdící rachotinami, kteří vyřeší případ jen s dávkou obrovského štěstí, to jsem nečekal a neuvítal. Parodovat vlastní seriál, to je na nějakou cenu, ne? Co napsal Tom_Lachtan v plném rozsahu podepisuji. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série měla své mouchy a nelogičnosti, ale většinou to byly drobnosti, které jsem byl ochoten přehlédnout na úkor napínavého děje, realisticky vykreslených postav a výborných příběhů. V druhé sérii ovšem začali nelogičnosti přibývat a postupně se z nich stávali totální scénáristické díry, na které by byl hrdý i ementál. A ani nad těmi menšími už nešlo přivírat oči na úkor dobrých věcí, protože ty dobré tam prostě většinu času vůbec nebyly. Poslední díl bylo vyložené finále do očí bijících absurdit. Za mě obrovské zklamání, které vlastně vůbec nechápu, protože první série byla výborná. Škoda, přeškoda... ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česný humor, v každém dílu je příjemné ozvláštnění , snímání, svícení, střih i hudba super. Vtip se nevyhýbá nikomu aniž by někdo namítal , že je to účelově sexistické. Drsně úsměvná stylizace Rapla 2 by se dala zjednodušeně nazvat „pořád jako malí kluci“. Trochu ruší průběžná linie vyprávění protínající veškeré jednotlivé kauzy, protože se týká balkánské mafie. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Loď v příběhu se jmenuje Beskydy. Jedná se o zadokolesový vlečný motorový remorkér vyrobený roku 1956 společností České loděnice, n. p. Praha, závod Mělník, určený původně pro vlečení nákladních lodí bez vlastního pohonu. Díky svému malému ponoru, kolesovému pohonu a vysokému výkonu se může plavit i za nízkého stavu vody. (sator)
  • Když se poprvé snaží lidé dostat k podezřelému Vitznerovi (Radek Bruna) na pokoj přes policejní ostrahu, říkají jim, že k pacientovi může podle nařízení Rohana (Alexej Pyško) jenom právní zástupce. V další scéně ale říká Rohan: „Jasně jsem řekl, že k němu nesmí nikdo.“ (sator)
  • Herec Radek Bruna, který v tomto díle hraje Wimmera, zaměstnance securitky napomáhajícího mafiánům, si už postavu zločince v seriálu Rapl střihnul v epizodě Nástřel (2016) jako vrah jménem Vitzner. (Reif)

Reklama

Reklama