Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čermák zase hraje Čermáka. ____ Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (i když pohraničí už začíná být trochu okoukané) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Vadila mi stereotypní postava hlavního borce, neohroženého detektiva, který jde proti pravidlům, ale má výsledky - to je tak omleté klišé! ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Uf co napsat? Chtěl jsem dát o hvězdu navíc ale nakonec néé. Seriál mě bavil o tom žádná. Kuneš si z Cirkuse Bukowsky přinesl vše co ho zdobilo, prostě polda od rány co má koule ale taky srdíčko. Opět super exteriéry, letecké záběry a surovost přírody ,,na konci,, světa. Malinko mě zklamaly některé příběhy, policejní taktika a postup kriminalistů. Škoda taky přehnaného konce kde to vypadalo jako v americkém akčňáku. Palec hore za sympaťáka Pyška. Třešinkou na dortu byla nestárnoucí J.Ježková a moje sexy bohyně J.Kolesárová:-)) Těším se na pokračování :-) ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Rapla jsem si oblíbila v momentě, kdy si Kuneš a Lupínek, kamarádi do deště, vyměňují názory na inhalování nikotinu... Od té chvíle jsem věděla, že zase jednou vznikl český počin, který budu ráda sledovat a... co to tu kecám, prostě to žeru a basta! Úvodní i závěrečná znělka, Krušnohoří, příběh, herci, jedinou výtku bych snad měla k dějové nitce policajt vs. bývalá rozhoďnožka, ale to přičtěte mému jemnocitu. Sem s druhou sérií, než Čermáka vyčmuchá Hollywood! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem čtyři díly a konec. Vůbec mě to nebavilo. Není to odpad, pracuje se tu s atmosférou a prostředím, ale to je všechno. Seriál oplývá jakože rozervanými a nejednoznačnými postavami, a to rozervanými a nejednoznačnými v tom uměle seriálovém smyslu, který přesně nemám rád a pro který drtivou většinu moderních seriálů ignoruji. Případy samotné byly dost podivné, motivem pachatele i způsobem pátrání. Všechna ta snaha pro mě míří zcela do prázdna. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapl aneb Taková normální kriminálka. Když jsem poprvé viděl úvodní titulky, lekl jsem se, že jsem omylem pustil Pustinu. Zase ta těžba! Každý stát má holt svůj trademark. Amerika temné uličky, seveřani nekonečné lesy a my černouhelné pánve. Atmosféra příjemná, ale případy byly asi určené dětem školou povinným, jež netřeba zatěžovat hodnověrnou kriminalistikou. Drsný máčo a roztomilý nekňuba je dvojka, která se stoprocentně vyskytuje ve scénáristických učebnicích jako čítankově ideální. Policejní skvadra však byla natolik příjemná (Kuneš, Lupen, Rohan, Slepice), že jsem 1. sérii zvládl v podstatě bez újmy. Jen by to chtělo pořádný příběh a někoho, kdo umí psát kriminálku. A nedržet se fakt omletých klišé. Je to sázka na jistotu - sázka na průměr. Hvězdičkový příděl si nechám ještě projít hlavou. Co si na Raplovi cením, že je to docela klidný seriál (sic!) a hlavně přichází s velmi sympatickou atmosférou. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • Režisér Pachl si z natáčení ve sněhu odnesl omrzliny. (rakovnik)
  • V seriálu jsou na vozidlech aktérů použity registrační značky s číselnými sériemi, které v době vzniku nebyly v Karlovarském kraji vydávány (např. 4K8). (.se)
  • Natáčelo se v těchto lokalitách: Jáchymov, Praha, věznice Vykmanov, Karlovy Vary, Radošov, Mariánské lázně, elektrárna Tisová, elektrárna Mělník, Jablonec nad Nisou, Albrechtice - Špičák, Klánovice, Újezd nad Lesy, klášter Teplá, Březová, Kladno, Boží Dar, Úvaly, Horní Blatná, bývalý cínový důl Saversack- Přebuz, Aš, Dubenec, Horoušany, Abertamy, kaple Suchá, Merklín, Cheb, psychiatrická léčebna  Bohnice, rozhledna Bleiberg u Bublavy, bývalá kasárna Hřebečná, Loket, Přebuz, Úvaly, Dolní Litvínov, Prokopské údolí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama