Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal důstojného soupeře Případů 1. oddělení na poli detektivních seriálů. Rapl je ale ve všech ohledech jiný, což je jen a jen dobře. Pořádně ani nevím, kde mám začít. Postavy byly vykresleny vskutku výborně, jejich postupný charakterový vývoj zde byl zpracován na jedničku. Hynek Čermák byl coby major Kuneš prostě jedním slovem boží. Leckomu může jeho jednotvárný výraz přijít takový, jako by to samotného herce ani nebavilo, ale to přesně sedělo na takový typ seriálu. V pochmurné krajině Jáchymova bych asi stěží hledal kriminalistu, který by rozdával úsměvy na každou stranu. Když bych měl zhodnotit další herce, tak musím hlavně pochválit Lukáše Příkazského, který svou roli "Lupena" zahrál neskutečně věrohodně. A hlavně nesmím zapomenout na charismatického německého komisaře Kurta Stadlera, který svou přítomností celý seriál ještě více oživil. Právě proto mě mrzí, že na konci seriálu nedostal jako všichni ostatní prostor. Vypadalo to, jako by na něj zapomněli. Jak už jsem před chvílí zmínil, tak vybrat jako seriálovou lokalitu Jáchymov a jeho okolí bylo trefou do černého. Dále si zaslouží pochvalu kamera a zejména osoba za ní, neboť byla svižná a nenechala mě si odpočinout ani na chvilku. Úvodní znělka mi trochu připomněla Temný případ. Jako zápor bych zde uvedl někdy zacházení s důkazy. Někdy je správně brali do rukou v rukavicích, ale jindy ně sahali bez nich. To mi přišlo jako hloupá chyba na tak povedený seriál. Jinak asi nemám jinou výtku. Teď mě čeká dlouhá doba čekání, neboť další řada Rapla se dostaví až v roce 2018. Tak ať to čekání stojí za to. Za mě dávám 86 % ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jojo, je to jenom počáteční nástřel hodnocení, přece jenom je před náma ještě hodně dílů, ale tak nějak předpokládám, že si to ty 4* zaslouží. No a pokud ne, tak to tady budu upravovat, dopisovat a měnit. Zatím velká pohoda na českej krimi seriál! EDIT 3.4.2019 Za mě dobrý. Nemůžu říct, že by tam nastal nějakej zásadní úpadek, i když se možná trochu víc vtipkuje, než by bylo třeba. Nicméně v závěru druhé série jde solidně do tuhýho a gradace je tady víc než slušná. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Rapl je neuvěřitelně podaní série kriminálních příběhů. Původně jsem byl lehce zklamán, že se bude jednat o Cirkus Bukowsky, ale z pohledu Kuneše a jeho příběhu, ale nakonec se tato postava vrhla na každodílné a jiné řešení případů. Což působí okatě, jako klišé, ale v rukou Jana Pachla, to tak nějak funguje. První díly jsou nabité energií a originalitou. Tu hudbu vytvořenou pro seriál jsem přímo žral. A hlavně zde hraje obrovskou roli ta dokonalá atmosféra Krušných hor. Nicméně postupem času hudbu i výpravu vstřebáte a začnete se plně soustředit na příběh. A tak už vás začnou některé kriminální spletice lehce nudit a nebo vám alespoň nepřijdou tak zajímavé. V CB šlo hlavně o charismatické a suché duo Řezníčka a Čermáka, které perfektně šlapalo. Nicméně Čermák, po tomto seriálu u mne získal neuvěřitelný počet bonusových bodů. Dle mého jde o jednoho z nejlepších našich herců současnosti. Každopádně Rapl je čirý důkaz toho, že v Česku dokážu vznikat kvalitní seriály a nemusí to být jenom pod záštitou HBO. Zatím asi příběhový král roku 2016 na českém poli. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy jsou velmi dobře napsané a dokážou se za těch třináct dílů vrýt pod kůži. Trošku jsem měl problém v jednotlivých dílech s případy, které jsou velmi jednoduché a z detektivního žánru ne příliš strhující. Co se méně povedlo z detektivního žánru, tak vynahrazuje vývoj postav a bočních linek z osobního života, který se spojuje v zajímavé nitky. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů......8/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je určitě dobře, že by tenhle seriál natočen. A je možná ještě líp, že už skončil. Tahle věta je úplně výstižná. Přes velmi solidní start se pomalu, ale jistě začal utápět ve vlastních kličkách a na konci z toho byl málem vlastní gól. A teď mám na mysli hlavně hloupý scénář, který z těch dvanácti dílů nedokázal dostat víc. I přes obrovské charisma Hynka Černáka se na konci nemůžu tvářit vůbec spokojeně. Přidat tam víc profesionální práce, namátkou z Prvního oddělení, možná bych předl blahem. Takhle je to jen průměrná trojka. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • Není náhoda, že Rapl (Hynek Čermák) jezdí ve voze Land Rover, herec v podstatě jiné auto nikdy neměl, uvádí, že jich měl čtrnáct. Discovery 3, ve kterém v seriálu jezdí, byl jeho vůz. (sator)
  • Automobil Škoda 100, který ve 3. epizodě 1. série Smrt na lovu používá nimrod Zahrádka (Oldřich Vlach) má registrační značku 1K4 4445. Stejnou kombinací je ale označen i Renault Clio zaměstnankyně kasina Veroniky Krupské v 10. epizodě 1. série Black Jack. V seriálu si i několik různých vozidlech policie vymění registrační značky, což je dle policejních pravidel možné, v praxi k tomu ale nedochází tak často a mezi různými útvary jen výjimečně. (Martin_L)

Reklama

Reklama