Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (310)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenechte si ujít. Tahle cesta za pomstou s Alzheimerem v zádech je sice komornějšího rázu (chápej, není dlážděna mrtvolama alias Harry Brown), ale když se člověk koukne na tu křehkou Plummerovu skořápku, ani se nemůžeme divit tomu, že když na našeho dědu zařve policejní nácek, tak si chudák nachčije do kalhot. I skrz svůj věk je to však pořád sympaťák, a to i přes to, že zhruba už někde v polovině filmu tak nějak vytušíte, jak se to s jeho postavou vlastně má. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Wiesenthalovo centrum eviduje čtyřikrát jméno Rudy Kurlander a pod jedním z nich se skrývá nacistický zločinec. Devadesátiletý důchodce trpící demencí a občasnou amnézií se po smrti své ženy vydává najít toho pravého a pomstít svou rodinu, která zahynula v Osvětimi. Egoyan měl tentokrát dvakrát šťastnou ruku a to jak výběrem tématu, při kterém zkombinoval jakousi road movie s motivy pomsty a koncentračních táborů, tak s volbou herce, protože Christopher Plummer byl naprosto fenomenální. Překvapivý závěr pak korunoval celkový výborný dojem. 85% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Každé ráno si musí vzpomenout, že mu zemřela žena, a posunout se zase o několik šouravých kroků blíže k cíli, jehož splnění jí slíbil na smrtelné posteli. Už jen tohle téma je samo o sobě zatraceně silné. Plummer z něj ale navíc ve své pomstychtivé roli ublíženého Žida ždíme ještě mnohem víc - thrillerového a dost možná i krvavého víc. Drsná důchodcovská revenge jízda, která spiklenecky pomrkává na takové perly hollywoodské kinematografie, jako je např. Vykoupení z věznice Shawshank, Memento nebo Věčný svit neposkvrněné mysli. Beze srandy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě film, jako je Remember, přesně vystihuje pojem kvalitního dramatu na absolutní úrovni. To je ta hranice, která odděluje dramata na průměrná a nezapomenutelná. A tento film je přesně na té nejvyšší možné hranici kvality. A samozřejmě salvy musí sklízet jak samotný scénář, který dokáže hned několikrát překvapit, tak především Christopher Plummer, který tady zahrál postavu dementního a zapomětlivého děduly (v 88 letech!!) tak úžasně, až mě mrzí, že se o něm příliš nemluví. Tento film jsem dostal jako doporučení od uživatelů Big Bear a gogo76, čimž jim děkuji. Absolutně souhlasím s jejich komentáři. Není víc třeba, co dodávat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Plummer je nejen starej mazák, ale navíc stále těžkej machr. Tohle si dát v 88 letech...!!!! Kam se hrabe Keitel s Cainem :-) ! Film se zpočátku jen zvolna rozjížděl a jelikož mi z obsahu byla hlavní kostra známa, nečekal jsem nějaká významná překvápka. O to více jsem na konci koukal u titulků s otevřenou pusou! Ona se totiž dokonale vymyšlená pomsta (zde doslovně) někdy může solidně vymknout kontrole... Tohle byla opravdu hodně netradiční a zároveň sakra originální road movie. Jak vidno, k natočení super filmu a navíc vracejícímu se do válečných let stačí jen jedna vlajka s háknkrajcem, jedna židovská hvězda, fotka Himmlera a pár jízdenek na Greyhound Bus. Přesto tu máme drama přímo ukázkové ! Je dobře, že téma holocaustu z filmů nevymizelo a Kanaďáci maj za to u mne dva palce nahoru, protože od nich bych takovéto téma zrovna nečekal. Samozřejmě lví podíl na tom celém má Egoyan, ale plnou váhu pozornosti na sebe po právu strhává Christopher a v jedné chvilce i Norris, který si svého amerického poldu z vidlákova dal s opravdickým gustem, budícím u diváka odpor... Opravdu parádní věc! 4 náboje do glocku. * * * * ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Scenár bol zdieľaný s odborníkmi na Alzheimerovu chorobu, aby sa zabezpečilo, že presne zobrazuje dejové prvky o senioroch trpiacich demenciou. (Arsenal83)
  • Když ve filmu hraje Zev Gutman na klavír, slyšíme skutečně hrát představitele hlavní role Chritophera Plummera. V domově důchodců, kde navštívil Kurlandera č. 2 si zahrál  "Andante z opusu 25 klavírního koncertu č.1 G moll" od Mendelssohna a v domě Kurlandera č.4 úryvek z "Isoldiny smrti z lásky" z Wágnerova "Tristana a Isoldy". (Klot)

Reklama

Reklama