Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Taťka ňouma, matka bojovnice, nafukovací lavor, hromady hromady napěněné vody a protivnej fakan, kterej mě děsil víc, jak (ne až tak) vostrej záporák v podání Kevina Bacona. Místy dobrej napínák, americká divočina taky potěší, ale je to takové až moc rodinné. Hlavně ten konec za tónů slaďoučkého dobového popíku je taký eh. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jak se jedná o řeku a ještě navíc o řeku divokou, tak hnedka přidávám jednu hvězdu navíc (jakožto náruživý vodák :o) ). Dějově sice obyčejný a né moc nadupaný příběh, ale tohle všechno mi film vynahrazuje úchvatnými záběry překrásné řeky. Taky je to můj první film, kde sem poprvé zaregistroval hereckého velikána jménem Kevin Bacon, kterýmu role záporáka náramně svědčí. Jestli vono to nebude tím špičatým frňákem :o). Tato divoká řeka má stejně tak jako Divoká řeka přímý a nekompromisní spád, tempo se nezastaví a ani nijak zvlášť neškobrtne. Ale co ještě jednou musím vypíchnout, tak sou ty záběry tekoucí vody, tzv. bílé řeky, to je skutečně radost pohledět, na to se prostě dívá uplně samo. To je pro mě ještě záživnější, než koukat do vohně :o). To je taky jeden z důvodů, proč 4 stars. Další důvod je hudební doprovod dnes již legendárního Jerryho Goldsmith. Nevím, nevím, esi bych se pustil na takle divokou řeku, pokud ano, tak by to rozhodně nebylo s Meryl :o) ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kultovní film především mých dětských let, pamatuji si, že jsem se hodně bál Kevina Bacona, ze kterého jde (i přes fakt, že váží 50 kg i s postelí) strach. Meryl Streep zase ukázala, že je herečkou, která dokáže zahrát naprosto jakoukoliv roli, takových už se dnes moc nevidí.............moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná podívaná je střižena podle klišé typického pro mainstreamové filmy. Nechybí statečná manželka, mladý synek, věrný pes, zanedbávající ale odvážný manžel-otec ani zpočátku sympatický charismatický zloduch. Plakátové postavičky jsou zasazené do atraktivního romantického prostředí, kterým rozbouřená řeka rozhodně je. Vznikne Ohrožení a děj je dávno jasný. Úspěšný je až poslední pokus o záchranu, který se podaří díky zdánlivě mrtvému maželovi-otci. Nic nového pod sluncem, Meryl Streep navíc působí tak trochu otravně. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno (tedy někdy v časech jeho české premiéry) jsem tenhle film měl za zajímavý a záživný thriller, i když Streep se mi (kromě Still Of The Night) nikdy nelíbila. Od té doby jsem už ovšem divácky patřičně vyzrál a podobné "klasické" kousky dnes hážu do šedého středoproudového průměru, nebo rovnou do koše. Už jen ten otravně banální úvod se seznamováním diváka s postavami a dítě a čokl a matka bojovnice... Ta hubená třetí je spíš z nostalgie a za hezkou přírodu. A kvůli přítelce, kterou to docela bavilo. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)
  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama