Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (911)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa. Tvorcovia sa už totálne vykašľali na akékoľvek fyzikálne zákony a idú na doraz. Stala sa z toho vlastne akási teamová bondovka, kde Kurt Russell je M a Scott Eastwood ako správca špionážneho skladu áut (wtf?) vlastne čosi ako Q. A Charlize Theron je skvelý megazloduch s atomovkou. Finále s ponorkou je neuveriteľné a Jason Statham si kradne show najmä scénou, ktorá je rýchlejšou variáciou na záver Hard Boiled. Pokojne si dám aj deviaty diel. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kdo si hraje, nezlobí a někdy tak i vydělává miliardy. Jako Diesel a spol., kteří si hrají rádi, a od pátého dílu jim studio dopřává čím dál dražší hračky, oni zvou na pískoviště další a další sympatické kamarády, vymýšlejí si stále větší kraviny a na to jejich hraní si na EXPENDABLES a bondovky se čím dál tím líp kouká, protože to nejsou žádní onanisti, ale dobře vědí, co divák chce a to mu taky měrou vrchovatou dopřávají. Pořád sice ne a ne trefit pořádného záporáka, obvykle si vystačí s tím, že je záporák jen sexy, ať už ho hraje Statham nebo Theron, ale komicky přepálené akční scény a hláškování už mají v malíku. Osmička má zatím nejzajímavější zápletku (ne, že by na tom nějak extra záleželo), dobře distribuovanou akci (otvírací honička na Kubě, akce v Německu a útěk z vězení v polovině první a v té druhé pak epická akce v New Yorku a ještě epičtější finále s ponorkou), která se k mé potěše odehrává skoro výhradně za dne a nejen, že se podařilo udržet na palubě nejcennější herecké akvizice série a sice Rocka se Stathamem, ale jejich vzájemné špičkování patří tentokrát k vrcholům filmu. Za mě spokojenost a přeju téhle sérii, kde se běžně auta honí s ponorkami a Stathamovu matku hraje Helen Mirren, i nadále tučné výdělky a dlouhý život. Protože já si taky rád hraju. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Esencia, kúzlo Fast Five je definitívne preč. Zostáva čistokrvná akčná komédia plná podarených hlášok a záporákov. Skvelá zábava na jeden krát, okorenená nevidenými technologickými motívami vo forme problematiky samoriadiacich áut či EMP. Rozpočet bol na výsledku silno poznať. Odlahčenie sérii určite prospelo, nakoľko v prehnaných momentoch som sa náramne bavil, ale celkovo mám radšej vážnejšiu nótu. I preto potešila skvelá záporná postava Charlize Theron. Ps: Chýbaš nám, Brian... :( ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jsou to už dva roky od Rychle a zběsile 7. Film který během natáčení přišel o Paula Walkera a proto se film opozdil. Rychle a zběsile 7 představilo nejenom neuvěřitelně skvělý propracovaný film ale také geniální rozlučku s Paulem u které jedno oko nezůstalo suché. Ani Paulova smrt ale nezastavila plány na další pokračování. A proto tu je Rychle a zběsile. Takže předně o Walkerovi. Ve filmu se neobjeví žádný jeho digitální dvojník a nikdo se nepokouší ho nahrazovat (Scott Eastwood hraje úplně jiný druh postavy). Proto film působí neuvěřitelně důstojně vůči Walkerovi a v poslední scéně filmu se Walkerova postava dočká neuvěřitelně krásné pocty. A nyní k celému filmu. Je to neuvěřitelně úžasná práce. Můžete udělat dvě věci: Buďto říct tvůrcům filmu jaký jsou magoři nebo jim skočit na jejich hru a hrát jí s nimi. A pokud udělá tu druhou věc uděláte tu nejlepší věc kterou můžete udělat a dostanete neuvěřitelný zážitek. O filmu se vám dost řekne první scéna ve které na Kubě Vin Diesel závodí v autě bez kapoty, později pozpátku a k tomu ještě začne hořet. A dočkáme se tak nejlepší závodní scény celé série která srší neuvěřitelným elánem a nápady. Motivace Toretta k zradě jeho ´´rodiny´´ je neuvěřitelně lidská a dává divákovi skvělé souznění. Budete s ním souznit, bude vám ho líto a budete mu přát dobrý konec. Záporačka v podání Charlize Theron je neuvěřitelná mrcha a i přesto vám bude bavit každá scéna s ní protože je tak zkažená až je to dokonalé. K týmu se přidá Deckard Shaw s tváří Jasona Stathama a to vede k interakcí s Lukem Hobbsem v podání Dwaynea Johnsona. A každá jejich společná scéna je neuvěřitelně zábavná a srší z ní hrozně moc testosteronu. A to ani nemusí jít o akční scénu, stačí už když se držkujou nebo se baví o tom jak jeden druhého navzájem zabije. Kurt Rusell si jinak jako v sedmičce krade každou scénu pro sebe ale je tam zoufale málo protože více času na plátně stráví jeho mladší verze v podání Scotta Eastwooda. Scott Eastwood tu hraje takového otloukánka (pořád se mu říká Little Nobody) ale postavu hraje s neuvěřitelnou grácií. V podstatě každý herec a jeho postava je sympatická (I zrzavý lišák Kristofer Hifju z Game of Thrones) a ten kdo si krade každou scénu pro sebe je Helen´´Shaw Sr.´´Mirren kterou mrchu není radno podceňovat. Neuvěřitelně skvělá akční práce. Ať se jdou Stahelski, Leitch a jejich John Wick bodnout. Tohleto je teprve správná akční práce která skvělá funguje i v pasážích kde není žádná akce. Prostě pecka, druhý nejlepší díl série (sedmička už kvůli rozloučení s Walkerem vládne) a geniální natěšení na devítku která bude v Řecku. A finále v letadle se Shawem a jeho malým parťákem- k nezaplacení. Viděno v kině:2x ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zábava především. Mít to o chlup lepší střih, méně šablonovitého záporáka a svižnější tempo v první polovině, klidně bych hodil plnou palbu. Takhle "jen" za 80 s tím, že jde o nejlepší díl od pětky. Zásluhu na tom má především akční finále, které tentokrát dokonale šlape, má tempo, nápady, vtip, zkrátka nic nechybí ani nepřebývá. A to nejlepší? Film se vůbec nebere vážně, chce hlavně potěšit fanoušky a nebojí se kvůli tomu sestřelit sebe sama (málokdy jsou tak vtipně využité kličky soap oper). Tvůrci mají obrovské peníze a hrají si ve stylu "dej tam tohle, a ještě tohle, a pro prdel i tohle". Když se k tomu připočte extrémně sympatické obsazení, kde postavy baví nezávisle na tom, za který tým kopou, je o hitu rozhodnuto. Zábavnější týmovka než Avengers a v akci bondovštější než samotný Bond. A takové malé osobní postesknutí - filmaři měli ideální příležitost navázat na legendární hudební balet Johna Woo z Tváří v tvář a nevyužili to. Škoda, velká škoda! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (44)

  • Severoamerické tržby byly 226 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 1,236 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se také v Německu, Ohiu, New Yorku, Georgii či jezeru Mývatn na Islandu. (Varan)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama