Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (409)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Útok z hlubin je příjemnou kombinací Dobrodružství Poseidonu a Čelistí, kdy ve druhé části si herci užili vody vrchovatě. A jestliže triková stránka snímku je velmi nevyrovnaná, pak voda je skutečná a fajn. Makety žraloků a mechanické efekty jsou vydařené, což se bohužel nedá říci o digitálních. Úprk zatopenými chodbami si nezadá s labyrintem v Nostromo. Samozřejmě řada věcí působí tak trochu komicky - ne, na žralokovi se jezdit nedá, jelikož jeho kůže jak struhadlo by člověka ohoblovala na kost, efektní podvodní naskočení Thomase Janeho zřejmě později okopíroval Legolas v Pánu prstenů a zmizení S. L. Jacksona nemohlo být lepší. Sežraných a roztrhaných je dosti, havárie vrtulníku efektní, bouře dunivá. Solidní jsou interiéry laboratoře. Kdysi dávno v kině jsem byl spokojenější a chybiček si nevšímal, ale i nyní mi napínavý příběh rychle utekl, proto hodnocení ponechám. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jedna z lepších napodobnenín Jaws. Žraloky sú vymodelované pekne, atmosféra síce kolíše, ale v niektorých chvíľach je veľmi dobrá. Akcia nápaditá a pár ľakavých momentov je tu tiež, aj keď ani jeden taký moment nemá na podvodnú scénu s mŕtvolou z najlepšieho filmu so žraločou tematikou. Pozerateľné i keď trochu tupé..60% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Další typický americký monster-survival, ve kterém se vedle potravy v podobě lidí prohání tři neskutečně chytří a nenažraní žraloci, kteří se těší na řádně šťavňaté barbecue. A pěkně krvavé! Jde o jeden z těch povedenějších zvířecích hororů, který bych přirovnal k Jezeru. Je sice pravda, že je tam klišé až po pás, ale jelikož jsou ti žraloci celkem solidně udělaní a bylo tam opravdu pár skvělých lekaček, tak dám čisté a krásné 3*. Zkrátka horor o nebezpečných parybách, které rády piknikují na otevřeném moři a jejich největší delikatesou je čerstvé lidské maso. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Kravinální blbost. Motorický pohyb žraloků by se dal čekat možná u Čelistí, ne však u filmu z přelomu tisíciletí. To samo o sobě je dosti vypovídající vizitka. Nicméně když k tomu připočteme dialogy na úrovni předškoláků, nezručnou režii (za ty triky by se styděl i Ron z Bradavic) a nedobře zpracovaný scénář (se slušným potenciálem, slušelo by se dodat - ten byl ale neskutečně zazděn), můžete se leda nudit a vynášet Čelisti dál než do nebes. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ohraný námět s poněkud novátorským přístupem, který se však podle mého názoru nevydařil až tak, jak původně zamýšlel, vinou nepovedených akčních scén. To dialogy a méně dějové scény jsou proti tomu na slušné úrovni. Nevíme co z vyřčeného, je tu myšleno vážně, a co má rozbít stereotyp starších filmů. Stále mi to však nestačí! Natočte někdo, prosím, podobnou blbost, kde budou sežráni ÚPLNĚ všichni hrdinové! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Renny Harlin prohlásil, že tohle byl nejtěžší snímek, na kterém kdy pracoval. (slatkac)
  • Oranžový Mini-Sub, který lze ve filmu zahlédnout, se objevil také ve snímku Koule (1998), kde Samuel L. Jackson také hrál. (slatkac)
  • Celé jméno kazatele Sherman Dudley (LL Cool J) je ve filmu zmíněno pouze jednou. (SONY_)

Reklama

Reklama