Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (410)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je to sice blbost největšího kalibru ale já jsem se docela slušně bavil. Musíte přistoupit na fakt, že to režisér nemyslel tak úplně vážně a chtěl spíše pobavit. A to se mu povedlo. Pár slušně napínavých a akčních scén, povedená hudba a dobře hrající herci. Navíc Harlin nectí klasické pravidlo v pořádí umírání zúčastněných postav. Věřte, že občas budete překvapeni. Největší slabinou tak zůstávají v některých případech opravdu mizerné triky. Nejlepší "žraločí" film do dob "Čelistí" a zatím poslední Harlinův dobrý film. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná a divím se, že jsem se k filmu dostal až dnes. Thomas Jane hraje snad frajera v každém filmu a já mu jeho herecké výkony žeru i s navijákem, potěší i Samuel L. Jackson. Film je adrenalinový a napínavý od začátku do konce, obsahuje vizuálně zdařilé a fajně krvavé akční scény a žraloci na svou dobu vypadají až nečekaně velmi dobře. Celkem zarážející, že v dnešní době nedokáže nikdo natočit podobný žraločí horor. 85% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak klišoidní, až se zažitým klišé "úspěšně" vyhýbá - na to jsme ovšem u explozivního šílence Rennyho Harlina celkem zvyklí. Dá se to shrnout do jedné nicneříkající věty - Nic není jisté. Alespoň pokud proti vám stojí vysoce inteligentní paryby. Zní to směšně, když to čtete, že? A tak občas působí celé Deep Blue Sea... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Spoileruju. No, je to celkem sympatický béčko, ale přeci jen je v něm až moc klišé a hloupostí. Třeba proč měli tak obrovskou základnu pro pár žraloků, kteří to klidně mohli zkusit v akváriu. Proč vůbec dělali ty genetický pokusy, když jediný efekt byl vytažení injekcí z mozku několik kubíků mozkomíšní tekutiny (nebylo-li by jednodušší a levnější chovat pár stovek žraloků). Proč Stellan vypadal, jako že má dvě a půl ruky (po ukousnutí samozřejmě) a jaktože na tak důležitej okamžik, jako je předvedení několikaletého výzkumu sponzorovi všichni zaměstnanci odjeli domů a na základně zůstalo jen asi osm lidí. No, pro začátek by to mohlo stačit. Jinak tempo je rychlý, za půl hodiny už je akce rozjetá na plný obrátky a skvělý je, že člověk vůbec netuší, koho žraloci zabijí tentokrát. A ani není jistý, kdo nakonec přežije. Ne, kecám, je překvapení, že z konečné očekávané trojky dostavších se na svobodu přežijí jen dva. Ale když si tu trojku srovnáte s přeživšími z třeba Chobotnice, nezůstanete na pochybách, že je to jen další klišé. Ale jinak se to celkem dá, přestože žralokovi, natož vůbec žralokovi s lidskou inteligencí, utéct prostě nelze. Žralok má v hlavě určitý orgán, kterým cítí život (živého tvora) na vzdálenost několika metrů a proto nikdy nemine cíl ani v kalné vodě. Ovšem ta doktorka si to zasloužila a Samuel "Já už něco podobnýho zažil" Jackson taky. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Zmutovaní inteligentní žraloci požírají obyvatele výzkumné stanice uprostřed oceánu.. Jakkoli to zní stupidně, má tenhle film své kouzlo, perfektní oddychovka s několik vtipnými momenty (které, jak se zdálo, jsou snad dokonce předem plánované - což se u takovýchto filmů obvykle nestává). Nakonec to bylo mnohem lepší než jsem čekala. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (15)

  • V závěrečných titulkách je možné slyšet rapovou píseň "Deepest Bluest", kterou má na svědomí LL Cool J, jeden z herců. (slatkac)
  • Celé jméno kazatele Sherman Dudley (LL Cool J) je ve filmu zmíněno pouze jednou. (SONY_)
  • Režisér Renny Harlin si ve filmu zahrál malou roli zaměstnance na začátku filmu. (slatkac)

Reklama

Reklama