Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (298)

tron 

všechny recenze uživatele

Viete, ono je tá krásna láska k natáčaniu filmov na prvý pohľad úžasná... kým tie sračky nemusíte vidieť na vlastné oči (teraz narážam na The Room, nie na Disaster Artist). Čiže v tomto smere Disaster Artist môj obdiv nemá. Ústredná dvojka mi pripadala sympatická asi ako drogovo závislé duo, ktorému je fuk, či dostane prachy za hranie alebo orálny sex pod mostom. Takže keď sme pri hercoch resp. postavách, tak najpozitívnejší dojem na mňa urobil snáď len Seth Rogen, ktorý je i na malom priestore skvele odovzdaný. V rozpakoch ma nechalo i nejasné žánrové zaradenie. Neviem, či to mala byť komédia, lebo mňa z toho mrazilo ako z Mlčania jahniat. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám jednu zásadní připomínku, James Franco nevypadá jako obstarožní zfetovaný Tarzan, čímž mi kazí dojem z dokonalého splynutí s Wiseauem. Úžasný propadák je poměrně zábavným filmem o natočení něčeho neuvěřitelného. Když člověk zná konotace, je vlastně s podivem, že Pokoj není ještě horší, i když vážně netuším, zda by to bylo vůbec možné. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa, ktorý som videl snímok o ktorom toto dielo vypovedá, má toto všetko pridanú hodnotu. Jeden z najväčších majstrštykov v celej filmovej histórii, dostal vlastnú filmovú biografiu. A to biografiu v plnej poľnej, plnú vynikajúcich hereckých výkonov a skvelej remeselnej práce. Ak ste THE ROOM nevideli, bude to pravdepodobne pre vás iba nejaká priblblá komédia o natáčaní nejakej kraviny. Ale ak ste ho videli, budete okúzlení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru ide o film, kde podal J. Franco svoj najlepší herecký výkon. Ohromne ma bavil. To ako dokázal zahrať Tommyho Wiseaua bolo obdivuhodné, aj keď je pravda, že občas trochu prehrával. No v tomto prípade mi to nevadilo, skôr naopak, keďže išlo o Tommyho tak to bolo len dobre, pretože čo sa týka tejto postavičky, tak žiadna šialenosť nie je dostatočne šialená a nič nie je nemožné. Zabával ma i samotný príbeh, je taký zvláštne trpko-horko-sladko humorný, pričom nie raz som od smiechu dostal kŕč do brucha, samozrejme, všetko v spojitosti s Tommym, resp. Francom. Treba tiež uznať, že ide o niečo inšpiratívne - sny si treba plniť. Samozrejme, ľahšie to ide, keď má človek peniaze. Na druhú stranu však netreba zabúdať, že i Tommy k nim nejak musel prísť. Normálne zvažujem, že prehodnotím ten jeho film a odpad zmením na plný počet hviezd. V každom prípade, originál film aj tento film, oba stoja za pozretie. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O the Room jsem slyšel poprvé teprve před dvěma lety..Jako asi každý jsem si říkal, proč bych sakra měl koukat na nejhorší film všech dob a proč by to někoho mělo zajímat. Posléze jsem zjistil, že má film více než oddanou skupinu fanoušků, kteří na půlnočních projekcích the Room doslova hltají a semtam si hodí lžícema na plátno. Mezi takové zjevně patří i James Franco a jeho partička kamarádů, kteří do svého vysněného projektu dali doslova všechno a je obdivuhodné, že přetočili mnoho scén jedna ku jedné. A já jim ten úspěch přeju, je jenom obrovská škoda, že se později nějakým způsobem do "kampaně" Me too zapletl i Franco a bohužel se to rozkřiklo před vyhlášením oscarových nominací. Doufám, že Franco z Hollywoodu jen tak nezmizí, maximálně zpytuje svědomí a přijmou ho zpět, je to dříč a jako Disaster artist Tommy Wiseau naprosto dokonalý...a já ho fakt žeru. PS : nezapomeňte na potitulkovku ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Film si vyslúžil "standing ovation" po premiére na filmovom festivale SXSW v marci 2017. (belinko)
  • Samotný Tomm Wiseau se později nechal slyšet, že film je přesný z 99,9 %. Což je zajímavé prohlášení, vzhledem k tomu, že o knize, ze které film přímo vychází uvedl, že je přesná pouze ze 40 %. (LucasAbelle)
  • Na konci filmu se v publiku při premiéře filmu krátce objeví i Michael Rousselet, který je považován člověka, který jako první přitáhl pozornost na The Room (2003) a započal tak jeho kult. Rousselet se v součanosti věnuje filmu profesionálně. (Dementra)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama