Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 1

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (155)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý námět zaujal a objevování souvislostí (i sebe sama) v první hodince se mi líbilo. Obracení očí v sloup dostalo prostor až při vyhrocené "domácí" psychoanalýze maloměšťáckého přízemního života („Ty se nenávidíš“) či vyjevení žákovského traumatu jako příčiny spojení. Finální konfrontace pak na jednu stranu potěšila svou "reverzní" logikou, na druhou stranu byla prostě pitomá, laciná a nesmyslná (Korejci opakovaně demolované město/centrum/čtvrť neevakuují?!). Proto přesně nerozhodně mezi 2-3*. ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Na pocit veľmi malý snímok o rozpadajúcom sa živote predtým úspešnej ženskej, ktorý sa zvrtne v sci-fi, ktorého tam nie je zas až tak veľa ale ono to stojí fakt za to! Len by to chcelo ešte niečo bombastické. Ako, ten koniec bol fasácky, to bez pochyby, ale zdal sa prázdny, akoby bolo potrebné povedať ešte čosi viac. Koniec v bare nebol až taký uspokojivý. ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Z traileru jsem usuzoval, že se bude jednat o ulítlou komedii a vlastně jsem se na takový film těšil. Výsledek je ale úplně jiný. Colossal je drama o zkrachovalé alkoholičce se kterou nejde ani soucítit a to mám Anne hodně rád. Sudeikisovi ta role záporáka naprosto sedí, jen je škoda, že všechny postavy jsou zcela nesmyslné. Nápad celého filmu přešlapuje na místě a kdyby tam to monstrum nebylo tak se nic nestane. Škoda takového promrhaného potenciálu. 45% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Mám vždy v plánu při výběru filmů,který chci vidět,že si projedu filmografii tvůrce,ale prostě to nakonec neudělám.Tenhle trotl má na kontě sračku Uvězněni v čase,se slavnou scénou toale´táku na ksichtě,a prostě zase potvrdil,že debilita se neztrácí ze dne na den.A tak natočil film,kterej je nudnej,blbej,a já se u toho vošíval jako bych seděl v mraveništi.Ty vole,hrůza.20%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Španěl Nacho Vigalondo vysypal z rukávu už několik projektů (krátkometrážních i povídkových), ale zdá se, že pozornost u diváků udržet nedokáže. Colossal totiž trpí něčím podobným. Námět není špatný, ovšem tempo je zoufalé, emoce tak trochu umělé, jednotlivé situace po vyložení karet nenápadité. Tvůrci sehnali dva áčkové herce, nedávají jim ale možnost se pořádně ukázat (moje oblíbená Anne Hathaway jede tak na půl plynu). Když mám nevšední látku, titěrný rozpočet nechť jde klidně stranou, ale nemůže to dopadnout takhle. Hodně dietní tři hvězdy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno