Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Han22 

všechny recenze uživatele

O fous slabší než první díl, ale stále výborné pokračování. Šimon a Matouš se vydávají na cestu kamioňáků/pašeráků, takže první půlka se nese ve stylu honiček, bouraček a automobilových gagů. Dojde i na půlení auta a geniální přetlačovanou s druhým kamionem, kterou bych nechtěl zažít naživo na silnici. Druhá půlka je už slabší, ale i zde se najde pár skvělých scén - například Šimonova deprese, při které zlikviduje dva padouchy nebo geniální závěrečná bitka na lodi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to o nieco menej detinske ako prvy Šimon a Matouš a ma to aj zaujimavejsiu zapletku. Cesta z bodu A do bodu B a naspät. No a na tom sa neda nic pokazit. Tentokrat su Šimon a Matouš tak strasne naivni, az su roztomili. Zaporaci uz tiez nie su natolko neschopni az by ma to sralo, ale väcsinou je ta ich nemotornost zabavna a Šimon a Matouš maju casto pri ich likvidovani viac stastia ako rozumu. Sklamalo ma, ze znova ako minule, pouzili ako ustrednu pesnicku On my Way, ktora mi uz po chvili fakt liezla na nervy. Bitiek je o nieco viac a aj ked sa nevyrovnaju tym, ktore predvadzali Bud a Terence, tak su celkom vitpne. Takze vysledkom je priemerna komedialna jednohubka a celkom akceptovatelna kopirka svojich slavnejsich predobrazov. 5/10. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je o dost slabší odvar "prvního dílu". Dvě slušný bitky přesně v tradici Šimona a Matouše na celej film nestačí. Hrajou tu skoro všichni z předchozího filmu, občas ale v jinejch rolích. Podstatně ubylo hlášek a i šéf padouchů v klobouku, mi už nepřijde tak směšnej jako předtím. Takřka se vytratil jeho tik, jeho výbuchy vzteku už nejsou tak hysterické a i když mu jsou prsty drceny podstatně více a častěji než v předcházejícím snímku, je to takřka to jediné humorné, čím disponuje. Dívat se na to dá a možná by mě to i bavilo více a dal bych více bodů, kdybych neviděl Šimona a Matouše. Takhle při srovnání obou snímků tenhle podstatně pokulhává a prohrává. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Hrdinové mých klukovských let. Měl jsem víc rád Šimona, protože ten dokázal přeprat opravdu úplně každého. A sám jsem si myslel, že to tak taky jednou dokážu. Vlastně to byli mí první akční hrdinové - dávno před Arnoldem, Sylvesterem a dalšími. Tato italská bláznivá komedie s dobrou ústřední písní mě vždy pobaví. I proto, že jsem se na ni díval každý rok na Silvestra. Rodiče sice chtěli sledovat nějakou zábavnou estrádu, jenže já byl neodbytný. A jako všichni, i my jsme měli jen jednu televizi ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Ten typ komedií, které byly v deseti letech na pět hvězd. Ještě "Vůně cibule" :-) teď jsem si vzpomněl. A "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí" . Potom přišel "Fantoci", no a pak už komedie, na které se podívám i dnes "Bláznivé střely" atd. Těžko hodnotit. Asi každý dáme někdy plnou palbu z nostalgie. Ale dnes se udržím ;-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Itálii v Římě, ve Francii (hraniční přechod u města Menton a Marseille) a v Barceloně – přístav, kde se naloďují na cestu do Afriky. (Rattus Rattus)
  • Rue Bazar 19 Marseille se ve skutečnosti nachází na adrese Via Baccio Baldini 12, Řím (Itálie). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama