Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moc nemám rád lidi co kopírujou někoho slavného, a tak jsem k 3imonovy a Matoušovi přistupoval dost skepticky. Ale..... Je to bomba, je pravda že je tu dost málo akčních soubojů, ale ten humor z něj jsem si párkrát učůrnul do kalhot. Moc jsem se nasmál a představitelé byly výborní. A navíc ta hudba. Ta hudba:-D ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JDI DO HAJZLU, TY IMPOTENTE, I S TVÝM TÁTOU, TVOU MÁMOU, TVOU SESTROU A TÍM VOLEM, CO TI VYSTAVIL ŘIDIČÁK!" První díl jsem neviděl, ale tenhle druhý je těžká klasika mého dětství (snadno rozpoznatelná podle chytlavého ústředního songu), kterou jsem měl radši než všechny Spencer-Hillovky, které kopíruje. První polovina filmu líčí cestu Šimona a Matouše kamionem na Riviéru a nese se v duchu porušování dopravních předpisů, demolování bezpočtu aut a pošťuchování s neschopnými gangstery (jejich šéf rozdávající pohlavky a přimhuřující oko je BOŽÍ), druhá po příjezdu do Marseille zase přináší klasické Spencer-Hillovské bitky vrcholící finálem na lodi. Dneska už to taková prča není, ale jako malej jsem to miloval. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žid Paul Lawrence Smith (Adam Eden) ako Šimon (Simone) a Talian Antonio Cantafora ako Matúš (Matteo) urputne sa snažiaci napodobniť populárne fackovacie akčné komédie svojich slávnych značkových kolegov Buda Spencera (Carlo Pedersoli) a Terence Hilla (Mario Girotti). Prekvapivo sa im to výborne podarilo. Takmer predčili originál. "Šimon a Matúš idú na riviéru" (Simone e Matteo in gioco da ragazzi). Stará bláznivá talianská komédia pri ktorej som sa ako decko zadúšal od smiechu. *** ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

S jedničkou téměr vyrovnané, podle mě se druhý díl odchýlil malinko dolů... Nicméně opět jde o úžasnou komedii plnou rvaček a hlášek. Dobrá zápletka, ale vadí mi, že šéf a jeho banda zde nejsou jedinými protivníky hlavních hrdinů, a tudíž je neprovázejí od začátku do konce. Ta závěrečná scéna na lodi mi už tak vtipná nepřipadala... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Bylo to i po někalikátém vidění tenkrát v kině nadmíru zábavné! Jenom jsem nechápal, proč tenhle film vznikl. A ještě k tomu s dvojníky Spencera a Hilla, které víceméně parodovali! Asi aby je a namíchli!!! A diváky rozdělil tento film na několik táborů. Ti jedni tvrdili, že je to lepší než BS+TH, ti druzí zase, že je to horší než BS+TH a vrcholem všeho bylo, že si hodně lidí myslelo, že jsou to Bud Spencer a Terrence Hill! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Menton a Nice. (dyfur)
  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)
  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)

Reklama

Reklama