Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

halogenka 

všechny recenze uživatele

Filmy, jejichž podstatou jsou pouze a jedině bitky, ostatní věci jsou podružné či jen vytvářejí pro tyto bitky platformu. Soukromě jsem tento žánr nazvala "liskačky". Pro liskačky je charakteristické, že jednou z jejich nejdůležitejších složek je zvuk, konkrétně ten, který se ozývá při úderech... V dětství oblíbená podívaná mě, bratra a otce, dneska utrpení. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevadi mi, ze to je vykradacka Spencera a Hilla aj ked ich charizmu ani zdaleka nedosahuju. Este tak kopia Spencera je celkom vydarena, ale kopia Hilla je strasne nevyrazna a ani chemia medzi nimi nefunguje tak dobre ako u originalnej dvojky. Zapletka je celkom v pohode, plná rôznych zamen a nedorozumeni. Horsie to je ale s humorom, ktory je na tej najprimitivnejsej detskej urovni. Zaporaci su uplne blbi a neustale o nieco zakopavaju alebo niekam padaju. To ma uz nebavi. Bitiek tu tiez nie je vela a choreograficky su uplne jednoduche s dôrazom na akoze vtipne facky. Snad jedina vec, ktora sa vyrovna originalu, je chytlavy hlavny hudobny motiv, ktory znova tak skoro nedostanem z hlavy. Takze snahu vyrovnat sa originalu ocenujem, ale na original to nema ani nahodou. 4/10. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

No a málem bych zapoměl na možná nejlepší Spencerhillovku, možná proto že v ní ani Spencer ani HIll nehráli. Ale vůbec to ničemu nevadí. Dvojice smolařů se stává shodou náhod kazateli v zapadlé díře v Jižní Africe, zaplete se do pašování diamantů a stávají se terčem mafiánů i policie v Amsterdamu. V patách jim je Morgan s tiky v obličeji a panickou hrůzou z dobrmanů, nechybí pár geniálních scén jako přepadení obchodu nebo dvě party pitomců, které jdou nezávisle na sobě osvobodit hlavní hrdiny z vězení. Jsou tu krásné zrychlené scény jak z grotesky, pár parádních bitek a jako třešnička na dortu asi nejchytlavější písnička co se kdy v italských komediích objevila (jak jinak než od bratrů de Anglisových). Nezpochybnitelná (nejen) dětská klasika. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je už slabší podívaná, ale i přesto se člověk rád pobaví. Dominic Barto má pořád svou věrnou partu a i tentokrát se snažili skřížit plány našim dvoum hrdinům. Panna Marie s diamanty, dobrmani, spoustu jídla, skvělé zábavné bitky a bezkonkurenční dabing pana Františka Filipovského, která tady dabuje jednoho potrhlého policistu. Italská odpověď pravděpodobně na komisaře Juva z Fantomase. No a do toho všeho chytlavá melodie bratří Angelisů (kteří mají také na svědomí svou giallo praci ve filmu TORSO) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

O stupeň( a možná že i o více) lepší a vtipnější, než Šimon a Matouš jedou na rivieru, který jsem viděl jako první a moc mě nenadchnul, ovšem Diamond Peddlers je z trošku jiného šálku, který se nese "stylově" v duchu komedií Terence Hilla a Buda Spencera - Amen padre. 80 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama