Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Piri 

všechny recenze uživatele

Kto by tento film nepoznal. Na VHS to mal asi každý, ešte dodnes to mám na VHS a je ako inak pekne obohraná. Absolútna špica, doslova kult môjho dectva, jedna z najlepších komédií svojej doby. Asi najlepšie filmové jedenie v akcii a super fóry ;) Ani minúta nudy a k tomu jeden z najlepších českých dabingov vôbec v podaní dvojice Jelínek/Mrkvička, réžia Zdeněk Hruška. Nečudujem sa, že v tej dobe nemohli použiť presnejší preklad názvu, keďže Il Vangelo secondo Simone e Matteo znamená Evanjelium podľa Šimona a Matúša, čo znie dobre a vtipne. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem oba dabingy (Mrkvička + Jelínek a Štěpánek + Jelínek) a žádný větší rozdíl v nich není, až na... (viz níže) .Kdysi to televize inzerovali jako parodii na filmy s Budem a Terencem a celkem to tak je. Je to víceméně parodie na všechny bláznivé komedie 70. let, vždyť taky postava komisaře jasně odkazuje k Louisi de Funésovi. A tady tvůrci českého dabingu výjimečně pochopili vtip, protože ve starší verzi (Mrkvička + Jelínek) dabuje tuhle postavu František Filipovský. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dodnes som si myslel, že Spencer & Hill sú Šimon a Matúš. Môj detský mýtus je týmto zborený a budem si musieť hľadať ich nové spoločné pomenovanie. Film je to celkom priemerný, ktorým sme mohli byť nadšení v čase videokaziet, ale dnes už ani nie. (20.10.2014) –––– Každý film má svoj správny čas a náladu na sledovanie. A tak správne novoročne naladený môžem zvýšiť z troch na štyri hviezdy. (1.1.2018) –––– Buď to bude světec nebo pitomec. Svatej Šimon... - Evagelium podle Matouše... Sakra, evagelium podle Šimona není. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Hele Šimone, pojď jsem na chvilku a zeptej se toho pána co chce? Sundej jeho ruce z mého krku nebo ho uškrtim." *** Film mého dětství a rád se k němu vracím. Spolu s druhým dílem, který jako kluk jsem miloval o něco více, protože jezdí v náklaďáku. Škoda, že tahle dvojka nenatočila ještě třetí díl, z kterého nakonec bohužel sešlo. 100% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu zůstal skvělý hudební motiv a dvojice smolařů je pořád stejně sympatická. Zbytek je ve všem výrazně horší. Souboje postrádají jiskru a parta nešikovných lupičů, taktéž recyklovaná z minulého filmu, působí nevýrazně. Zápletka je dost šílená na nekonečný zdroj vtipů, ale přišlo mi, že scénář většinu možností trestuhodně promrhal. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)

Reklama

Reklama