Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, ale účinná zábava, která je napodobeninou filmů s populárním duem. Zápletka v podobě nevědomého pašování není špatná a s průběhem ukrytí v klášteře, honiček a bitek za osobní spravedlnost je typickou pro tento druh zábavy. Prohnaný Matteo (solidní Antonio Cantafora) a bručoun Simone (dobrý Paul L. Smith) se ve spásném mnišském převleku snaží dosáhnout lepšího života a návratu z drsné Afriky zpět do civilizované Evropy. V patách je jim nejen gang pašeráků diamantů, ale i amsterdamská policie. Ze všeho se dostávají s hravostí a pádnou rozhodností. Svého převleku si užívají se vším všudy, a dělá je i lepšími lidmi. Z dalších rolí: vůdce násilnické bandy Morgan (Dominic Barto), bojící se krutých dobrmanů svého pána pana Robinsona (Claudio Gora), sadistického mafiánského šéfa, policejní inspektor Nelson (Jacques Herlin), prahnoucí po dopadení pašeráků diamantů, představený páter kláštera (Giuseppe Maffioli), a vůdce uprchlých trestanců (Nello Pazzafini). Hravé, jednoduché, vtipné, nenáročné, zkrátka příjemné odreagování. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Není to sice moje oblíbená dvojka italských herců Terence Hill a Bud Spencer, ale ostudu jim rozhodně nedělají.. Zábava je to královská, hudba se vám pomalu vryje do paměti a začnete ji mít rádi. Nezapomenutelné situace, komické bitky, které jako obvykle ani tak neobsahují násilí, jako spíše komediální údery s použitím všelikých předmětů v okolí. Příběh je sice jednoduchý, ale na komedii ani není třeba koumat nad nějakým hlavolamem a stačí se jen smát.. a já se smál. 75% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že o úroveň lepší, než jakejkoliv film s Hillem a Spencerem, se kterejma jsou tihle dva často zaměňovaní. "Ty mě ještě neznáš, ale až mě poznáš..." "Šéfe, můžu ho odbouchnout." "Tak tohle jsi neměl dělat." Morgan a jeho tik, chch, nebo "Dej sem týý... dýýamantýý...". "BUM!" To už jsou všechno klasické scény. Do toho hudba, která vám bude v hlavě hrát ještě dlouho... Ale už mě takovej typ filmů nebaví... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako by DaVinci stál před kopií Mony Lisy a přemýšlel, v čem ho to její autor vlastně předčil.. Pochopitelně, přirovnání je to nadnesené, ale tahle dvojka (mimochodem, ten silnější vypadal jako odulý Pete Sampras) překonává Buddyho a Terryho v té vůbec nejdůležitější disciplíně - vtipnosti. Holt, vzácný případ, kdy nostalgie z pubertálního věku nebyla na hadry rozcupována současným úhlem pohledu. A Přeučilem brilantně nadabovaný "tikající" padouch Morgan? Tomu patří exkluzivní místo v síni slávy hovad a trotlů dosavadní filmové historie. Jak jen ten lví pšouk a lišák mazaný umí napodobit výbuch nitroglycerinu - i sám nitroglycerin by se divil.. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobenie originálu padol v tomto prípade na skutočne úrodnú pôdu a v mnohom svoje vzory aj prekonáva. Bláznivá komédia o dvoch podvodníkoch vydávajúcich sa za kňazov možno trochu zostarla, no stále dokáže spoľahlivo rozvibrovať bránicu. Jediná škoda je, že sa neuchoval pôvodný český dabing, na ktorom mnoho z nás vyrastalo a obsahoval ešte väčšiu nálož humoru. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama