Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek bych, ze tvurci vybrali to nejlepsi z filmu Spencera a Hilla a vznikl tenhle skvelej film. Je tu super hudba, ktera zni jako kdyby ji sebrali z nekterejch jejich filmu, v bitkach sou taky pouzity uz osvedceny napady a vtipy jsou taky ve stejnym stylu. Ale navic tu je spousta originalnich napadu, propracovanejsi zapletka, vic bitek a celej film je nepretrzita smrst gagu. Takze jedinej problem je mozna v samotnejch hercich. Zatimco dvojnik Spencera je fakt vystavni kousek, dvojnik Hilla vypada jako nejakej opalenej blondak a holt neni tak sympatickej. Me ale nejvic zaujal Dominic Barto v roli Morgana, to byla takova neskutecna drzka, ze proste nemel chybu. Kdyby tohle byl film Spencera a Hilla, tak napisu, ze je jeden z nejlepsich, takle to je jen velmi povedenej klon. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Kto by tento film nepoznal. Na VHS to mal asi každý, ešte dodnes to mám na VHS a je ako inak pekne obohraná. Absolútna špica, doslova kult môjho dectva, jedna z najlepších komédií svojej doby. Asi najlepšie filmové jedenie v akcii a super fóry ;) Ani minúta nudy a k tomu jeden z najlepších českých dabingov vôbec v podaní dvojice Jelínek/Mrkvička, réžia Zdeněk Hruška. Nečudujem sa, že v tej dobe nemohli použiť presnejší preklad názvu, keďže Il Vangelo secondo Simone e Matteo znamená Evanjelium podľa Šimona a Matúša, čo znie dobre a vtipne. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, ale účinná zábava, která je napodobeninou filmů s populárním duem. Zápletka v podobě nevědomého pašování není špatná a s průběhem ukrytí v klášteře, honiček a bitek za osobní spravedlnost je typickou pro tento druh zábavy. Prohnaný Matteo (solidní Antonio Cantafora) a bručoun Simone (dobrý Paul L. Smith) se ve spásném mnišském převleku snaží dosáhnout lepšího života a návratu z drsné Afriky zpět do civilizované Evropy. V patách je jim nejen gang pašeráků diamantů, ale i amsterdamská policie. Ze všeho se dostávají s hravostí a pádnou rozhodností. Svého převleku si užívají se vším všudy, a dělá je i lepšími lidmi. Z dalších rolí: vůdce násilnické bandy Morgan (Dominic Barto), bojící se krutých dobrmanů svého pána pana Robinsona (Claudio Gora), sadistického mafiánského šéfa, policejní inspektor Nelson (Jacques Herlin), prahnoucí po dopadení pašeráků diamantů, představený páter kláštera (Giuseppe Maffioli), a vůdce uprchlých trestanců (Nello Pazzafini). Hravé, jednoduché, vtipné, nenáročné, zkrátka příjemné odreagování. ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

7/10. Skvělá taškařice nesoucí se v duchu bláznivých „fackovacích“ komedií dua Bud Spencer-Terence Hill. Vše překvapivě funguje, jak má, a přese všechny nedostatky jde o neuvěřitelně oddechovou zábavu, která si na nic nehraje. No, na nic nehraje... Snad jen ústřední dvojice Cantafora-Smith si zcela nepokrytě hraje na BS & TH, ale budiž jí to odpuštěno. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Je to klon filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí jako vyšitý. Velmi podobná ústřední dvojice, podobné zápletky, situace, akce i humor. Naštěstí jde ale o povedený klon. Tedy alespoň v daném žánru je to ucházející oddechovka a ne propadák. Jako malému se mi to líbilo stejně jako právě Jestli se rozzlobíme, budeme zlí. Tady jsem ovšem neudělal tu chybu, že jsem si to pustil nyní jako dospělý znovu. To by možná šlo hodnocení také dolů. Takhle i díky ústřední chytlavé melodii nechávám tři hvězdy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)
  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)

Reklama

Reklama