Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Hlavně neztrácej hlavu!" "Hlavu mám,ale ztratila jsem leoparda." Naprosto kouzelný film,který sice ke konci trochu své kouzelnosti ztrácí,ale je tak nabitý úžasně absurdními situacemi a pozitivní energií,že se u něj člověk skvěle baví až do závěrečných titulků.Cary Grant a Katherine Hepburn jsou dokonalá dvojice,onen leopard neskonale roztomilý a vzhledem k tomu,že už dlouho mě nic tak nepobavilo,musím dát pět.Ten film je sice starý víc jak sedmdesát let,ale nemá na sobě jedinou vrásku. 90 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Královna střelených romantických komedií! Humor dovedený do absurdních rozměrů a mezitím dva báječní herci v nejlepší kondici. Zkázonosná Katharine Hepburn, která na co sáhne, z toho se rázem stane další průšvih + usedlý Cary Grant, který se marně snaží pochopit, jak se do tohoto cirkusu vlastně dostal. Ale nelituje... nakonec. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak totalne naspeedovanou zenu jakou zde predvadi Katharine Hepburn uz jsem dlouho nevidel. K tomu krasne zmatkarsky Cary Grant a 1 pekny leopard. Vyborna crazy komedie z 30. let, ktera ma tak rapidni tempo a promakane dialogy, ze na to drtiva vetsina soucasnych komedii muze jen nevericne cumet. "The love impulse in man frequently reveals itself in terms of conflict." 7/10 ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 Hmm tak to jsem vazne necekal... Tri z mych oblibencu H+H+G v naproste kravine, ktere opravdu chybi ftip - za celou dobu jsem se zasmal dvakrat - jednou uz jsem zapomnel u ceho a po druhe pri kockovani leprda se psem. Katharine je nesnesitelna, Cary uplne mimo, humor o neco malo vys nez u bratri Marxu, porad jsem cekal, ze se to zlomi do neceho divatelneho, ale od jiste doby uz jsem se jenom modlil, aby to co nejdriv zkoncilo. Spaste dusi - fakt des! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Několik vtipů je skutečně skvělých, většinou směřují od vždy vynikající Hepburnové, ale hluchých míst je docela hodně a děj si moc neláme hlavu se smysluplností. Ano, utáhne to čtyři hvězdy, ale úcta v tom figuruje dost slušnou částí. Nechci se ale nechat ovlivnit mojí neoblibou Granta a Hawkse (jejichž status nechápu) - Jako komedie to funguje dobře. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Leopardi jsou ve filmu dva. Ochočeného leoparda Baby i toho zlého, co uteče z cirkusu, ale hrálo jedno zvíře. (Hans.)
  • V čase 01:39:15, kdy vidíme Davida (Cary Grant) a Susan (Kathrine Hepburn), jak spolu mluví přes špičku kostry dinosaura, je v záběru v nadhledu vidět tmavá postava na zemi u zdi po levé straně. Vypadá to, jakoby se tam ukrýval člen štábu. Scéna je exponovaná tak, že jsou tam hrdinové sami a je nepravděpodobné, že by ta figura byla součástí expozice muzea, když je to výstava prehistorických zvířat. (Lariiakqt)
  • Finální scénář měl 202 stran, což by dělalo 3 hodiny a 22 minut. (Kulmon)

Reklama

Reklama