Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mile potrhlé - těmito dvěma slovy by se asi dal shrnout celý film. Dívala jsem se na něj hlavně díky jménu režiséra, ale v neposlední řadě také díky Katharine Hepburn, kterou jsem dosud v žádném filmu neviděla. Takže jsem to konečně napravila. Určitě existuje více lepších filmů s ní, ale v televizi dávali zrovna tento... Je to celé potrhlé, ale takovým způsobem, že je vám to milé. Děj je docela zamotaný a konec je bláznivý snad nejvíce. Nevíte, zda se smát, nebo nad touto komikou zakrývat oči. Film se totiž místy blíží až ke grotesce, což nemusí být všem po chuti... Mně se to ale nakonec docela líbilo, nejlepší byl Cary Grant, Katharine bych musela vidět ve více filmech, než si na ni udělám pořádný názor. Ne, že by nebyla dobrá, ale znám herečky, které mi jsou více sympatické. Možná to bylo i tou rolí a "pošahanou" postavou... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Velká zábava, ale v některých chvílích bylo to věčné diskutování protivné. Hlavně ke konci už to bylo dost neúnosné.. Prostě tenhle humor mi sedne, mám rád vybroušené dialogy a ulítlé crazy situace, jenom tady toho bylo tak moc, že už mě to ke konci unavilo a přestalo bavit.. Stejně ale pořád velmi dobrý film, co stojí za zhlédnutí. 75% ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Romantickým komediím jsem se odjakživa vyhýbal, ale tyhle starý černobílý mají něco do sebe. Té romantiky tam není zas tak moc a hlavně je tu hodně zábavy. To platí i o Leopardí ženě (ať žijí doslovné překlady :-D). Skvělá svižná komedie, plná bláznivých situací, perfektních dialogů a skvělých hlášek. Katherine Hepburn a Cary Grant tvoří perfektní dvojici a Katherine je naprosto famózní. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, pohodová komédia, ktorá ponúkne celkom slušnú porciu gagov a rôznych komických situcií tohto podareného párika. Čo sa týka ústrednej dvojice tak podľa môjho názoru mala K. Hepburn herecky výrazne navrch. Opäť jeden zo snímkov, kde sa mi potvrdilo, že C. Grant sa do komédie moc nehodí, teda aspoň čo sa mňa týka. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to až moc střelené, navíc druhá půlka filmu se už poněkud vleče a nebýt leoparda a policajtů (a cirkusu), tak by asi z meritu samotného příběhu nebylo o co hrát. A popravdě, natrefit na tak bláznivou ženskou, asi bych si soudně zařídil, aby ke mne nesměla na půl kilometru. Ale jinak je minimálně první třetina filmu skvělá zábava, trošku upomínající na Evu, co tropí hlouposti (i když Eva mi seděla víc díky tomu, že sice taky tropila hlouposti, ale racionálně podložené), ty eskapády jsou vtipné a protiklad akademického vědce a bláznivé holky funguje. Zápletka s leopardem ale už jen nastavuje kaši a jde o - pro mne - slabou zápletku, navíc humor už se přenáší do trochu jiné roviny, než jaká byla v úvodu (Grant v ženském negližé, ha ha) a spíše se blíží humoru němých grotesek, až jen čekám, kdy se policajti začnou mlátit mezi sebou pendreky. Když Susan začne hrát holku s kriminální minulostí, říkám si, že třeba nějaký kousek racionality v sobě má, ale ne, vše je vlastně zabito poslední scénou, kdy je mi jasné, že čtyři roky práce padnou, ale tady se mi to prostě nelíbí a nesedne mi to. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Cary Grant i Katharine Hepburn neměli s komedií moc zkušeností, proto spoléhali na režisérovo vedení. Ten na ně měl jediný požadavek, a to odříkávat text své role co nejrychleji. (Pavlínka9)
  • Příběh „Leopardí žena“ napsal spisovatel Hagar Wilde a poprvé ho zveřejnil v časopise Colliers 10. dubna 1937. Režisér Howard Hawks se po jeho jediném přečtení rozhodl tento film natočit, jelikož, jak říkal později, se u čtení smál nahlas. (Pavlínka9)
  • Finální scénář měl 202 stran, což by dělalo 3 hodiny a 22 minut. (Kulmon)

Reklama

Reklama