Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala. Anebo raději leoparda, výsledek na sebe určitě nenechá dlouho čekat. S takhle geniální symbiózou vypilované konverzačky a situačního humoru jsem se nesetkal od dob, kdy jsem měl tu čest spatřit klasiku Billyho Wildera Někdo To Rád Horké. Upjatě nemotornému paleontologovi (nestoudně dokonalý Cary Grant) vstoupí jednoho dne do cesty energické třeštidlo (přirozeně šarmantní Katharine Hepburn) a s taktem přílivové vlny mu obrátí život naruby. Trapasy se vrší, jedna katastrofa stíhá druhou, až z toho roztomilého blázince vykrystalizuje láska. Howard Hawks předvedl s jakou lehkostí se mohou „zakopávací“ gagy nádherně doplňovat s temperamentními slovními přestřelkami, zvlášť když si umíte vybrat ty správné herce. Smekám! A při pohledu na rok vzniku mi nezbývá než uznale pokývat hlavou a zároveň si povzdychnout, jaká je škoda, že takové komedie už se dnes netočí… Verdikt? Vtipné, svěží, mile roztržité a nevtíravě romantické. 100 % ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Pěkná, svižná romantická komedie s charismatickou ústřední dvojicí střeštěné Katharine Hepburn a Cary Grant, zajímavým scénářem, chytlavými dialogy i leopardem či psíkem rozhodně zvedne náladu. [8/10] (RKO Howard Hanks Prod.) (Čb. /// Produkce: Howard Hawks, Cliff Reid /// Scénář: Hagar Wilde, Dudley Nichols /// Kamera: Russell Metty /// Hudba: Roy Webb) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Crazy komedie jak typická pro ameriku oněch let ale my jsme měli v tu dobu stejně nejlepší komedie na světě nemůžu si pomoc. Hlavní role byly obsazeny myslím si že dobře, typický potrhlý ale hlavně vůbec nepraktický a paličatý hrdina po jehož boku zde stojí realisticky založená ale hlavně cílevědomá žena-excentička-dnes bychom řekli třeba kariéristka jako jeho dobrá kamarádka..Film je nabit typickým americkým drsným humorem, všemožnými bláznivými situacemi, různými omyly ale především jiskřivými dialogy a gesty..Divák má však po chvilce problém se vůbec v ději a v té ohromné spletitosti různých situací a záměn správně orientovat. Nakonec dávám je za tři, a to za scénu v restauraci a za závěrečnou bláznivou ve vězení. Mnohem více se mi líbila např. Ninotchka nebo Stalo se jedné noci. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mile potrhlé - těmito dvěma slovy by se asi dal shrnout celý film. Dívala jsem se na něj hlavně díky jménu režiséra, ale v neposlední řadě také díky Katharine Hepburn, kterou jsem dosud v žádném filmu neviděla. Takže jsem to konečně napravila. Určitě existuje více lepších filmů s ní, ale v televizi dávali zrovna tento... Je to celé potrhlé, ale takovým způsobem, že je vám to milé. Děj je docela zamotaný a konec je bláznivý snad nejvíce. Nevíte, zda se smát, nebo nad touto komikou zakrývat oči. Film se totiž místy blíží až ke grotesce, což nemusí být všem po chuti... Mně se to ale nakonec docela líbilo, nejlepší byl Cary Grant, Katharine bych musela vidět ve více filmech, než si na ni udělám pořádný názor. Ne, že by nebyla dobrá, ale znám herečky, které mi jsou více sympatické. Možná to bylo i tou rolí a "pošahanou" postavou... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Susan tropí hlouposti...ale je to spíš už jen nostalgicky roztomilé (Rezonuje tu ještě éra němé grotesky, její normativ je na filmu možná to nejlepší...), než k popukání vtipné, jak to bylo původně coby crazy komedie jistě zamýšleno... Komický náboj trochu vyprchal. Já navíc nemám pro tenhle typ filmů slabost...tato dobová žánrová poetika mne nechává víceméně chladným... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Herečka Katharine Hepburn potrebovala špeciálneho kabaretného trénera, Waltera Catletta, ktorý jej predohrával Grantove repliky a tlačil ju k tomu, aby vystupovala prirodzene. Za dobrú prácu ho vo filme obsadili do úlohy zmäteného šéfa polície v záverečných scénach. (classic)
  • Finální scénář měl 202 stran, což by dělalo 3 hodiny a 22 minut. (Kulmon)

Reklama

Reklama