Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

corpsy 

všechny recenze uživatele

K maximálnemu hodnoteniu a naprostej dokonalosti, chýbalo tejto non-stop turbulentnej komédii snáď len jediné. Totižto postava stvárnená skvelou Katharine Hepburn, je aj na tento žáner až príliš nepravdepodobná a nereálna. Nikdy za svoje počínanie a narobené chyby nepyká, je miestami až nesympatická a škody nikdy nenapraví. V skratke, je to ,,grázel,,! To, že je v určitých momentoch nadmieru sladká a okúzľujúca, veľa nepomáha. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Několik vtipů je skutečně skvělých, většinou směřují od vždy vynikající Hepburnové, ale hluchých míst je docela hodně a děj si moc neláme hlavu se smysluplností. Ano, utáhne to čtyři hvězdy, ale úcta v tom figuruje dost slušnou částí. Nechci se ale nechat ovlivnit mojí neoblibou Granta a Hawkse (jejichž status nechápu) - Jako komedie to funguje dobře. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Mam rad komedie, ale tato mi nejako nesadla. Bolo vidiet, ze sa tvorcovia snazili, Cary Grant a Katharine Hepburn podali velmi dobry vykon, snahu tam bolo vidiet, ale pripadalo mi to vsetko take nasilu zahrate ako v divadle. Mozno to bolo aj tymi 30-timi rokmi, ze vtedy bol trosku iny styl natacania, alebo som bol na Caryho Granta zvyknuty skor na vazne ulohy. Neviem, ale asi budem mat z tych starsich filmov vzdy najradsej komedie od rezisera Billyho Wildera. ________ Katharine Hepburn - (Susan Vance) +++ Cary Grant - (Dr. David Huxley) +++ Charles Ruggles - (Maj. Horace Applegate) +++ Walter Catlett - (Policajt Slocum) +++ Barry Fitzgerald - (Aloysius Gogarty) +++ May Robson - (Teta Elizabeth Random) +++ Fritz Feld - (Dr. Fritz Lehman) +++ George Irving - (Alexander Peabody) +++ Produkcia: Howard Hawks +++ Hudba: Roy Webb +++ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Královna střelených romantických komedií! Humor dovedený do absurdních rozměrů a mezitím dva báječní herci v nejlepší kondici. Zkázonosná Katharine Hepburn, která na co sáhne, z toho se rázem stane další průšvih + usedlý Cary Grant, který se marně snaží pochopit, jak se do tohoto cirkusu vlastně dostal. Ale nelituje... nakonec. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bláznivá konverzační komedie s poněkud překombinovaným koncem, právě za něj musím dát jen 4*.___ Pánové, máte-li před svatbou, vyhněte se raději Katerine Hepburne obloukem. Neuvěřitelné, že je tenhle film tak starý. Neztratil totiž ani po letech nic na svém půvabu a především tedy vtipu.___ S překvapením konstatuji, že K. Hepburne měla jako starší o dost víc půvabu, ale možná to v Leopardí ženě dělalo to hrozný háro, co měla na hlavě. EDIT 2023: Viděno v původním dabingu, takže srovnání se nabízí. Kvalita je samozřejmě ve starším provedení, kde si hlavní postavy vykají. Petr Kostka nadaboval Granta výborně, ale Kateřina Lojdová není o moc horší než Alena Vránová. Ovšem u ostatních postav propastné rozdíly, taky koho chcete postavit na úroveň Miloše Kopeckého či Františka Filipovského... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Finální scénář měl 202 stran, což by dělalo 3 hodiny a 22 minut. (Kulmon)
  • Leopardi jsou ve filmu dva. Ochočeného leoparda Baby i toho zlého, co uteče z cirkusu, ale hrálo jedno zvíře. (Hans.)

Reklama

Reklama