Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA The Bye Bye Man (více)
Trailer 1

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít? (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (143)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neoriginalita ma nijak nemrzí, lebo naraziť na horor, ktorý by niečím zaujal, to je ako zaklopať na dvere Paris Hilton, a čakať, že vám medzi dverami spraví "fajku". "Bye Bye Man" je ako guma v trenkách. Naťahuje sa a naťahuje a naťahuje, človek čaká že praskne, a ono sa aj tak nič nestane. Tvorcovia položili svoje hlavy pod gilotínu s očakávaním, že bude stačiť budovanie atmosféry, a budú to mať v "cajchu". No a za tento omyl im teraz väčšina s radosťou odsekne hlavy ... - 40% ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor. Na první půlhodinu jsem se díval pozdě večer, když jsem byl sám doma, a hodně mě bavila. Ze začátku poměrně strašidelné, horory, kdy jsem se bál, bych napočítal na jedné ruce.  Pořád jsem si myslel, že další hodina filmu bude o ničem a zkazí dojem z první části filmu, když to má tak malé hodnocení. Ale ne. I druhá část mě zabavila. Nízké hodnocení nechápu. Nesouhlasím s uživateli, co tady píšou, že film je neoriginální. Někteří si taky stěžují, že tam hrajou teenageři... někdy to je problém, jindy ne, nechápu. ()

Reklama

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Pane Bože, do čeho jsi to zase duši dal?... Já vám dám předlohu R.D. Schnecka! Ten svou povídkou vytrhal kusy z jiných děl, a jako špatnou koláž je slepil dohromady. Částečně by ho snad bylo možno zažalovat za plagiátorství... A tento nezvedený výtvor uchopí scénárista, zmrší tuto mršinu ještě více, aby nám ji ve výsledku představil režisér snad v blaženém domnění nebo pomatení smyslů, že s tímto snímkem zaboduje... Kde kdo a kdy viděl nějaké "lekací" scény, netuším. Ve stejném pořadí opět netuším, kde by se měla nacházet nějaká psychologická hra mezi dějovou linií snímku a divákem. "Pa pa muž" jest sám o sobě podoben více Frankesteinovu výtvoru, ovšem bez Frankensteina... A ten animačně směšně uboze provedený "pekelný pes", byl pokusem o co?... Ne, takto pánové rozhodně ne! Jest svatým poselstvím: Miluj bližního svého! ... Nicméně zde je nutno dodat: "Ale pitomce z diváků dělat nebudete!" ... Váš výtvor s čistým svědomím, z objektivního i subjektivního pohledu a dojmu, vhazuji do Odpadkového koše! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Takto. Fascinujú ma hororové urban legend. Táto nie je zrovna dvakrát fenomenálna, ale na jej základe by sa napriek tomu dal nakrútiť pôsobivý, znepokojivý „súčasný“ horor á la Candyman. No... nepodarilo sa. Retrospektívny prológ má niečo do seba, ale potom nás čaká nepochopiteľná hodina a pol, ktorú strávime v nudnom starom dome a v spoločnosti troch nudných tínedžerov. Plno mdlých vízií, nudných snov a tucet halucinogénnych pasáží, vinou ktorých zaspávate, pretože ste už pred hodinou rezignovali na presvedčenie, že vás tento horor zaujme. Hrdinka je sexi a samotný „bye bye man“ nie je úplne blbý nápad (ale prevedený strašne nudne ako chlap v kapucni, wtf???), ale inak je to ozaj hrozná chujovina, ktorá nie je taká blbá, až je vtipná, ale je proste len nudná, o ničom a už po 20. minútach budete unudený na pokraj smrti alebo aspoň psychického kolapsu vášho organizmu (až na Carrie-Anne Moss v úlohe detektívky a to už je čo povedať, ak túto mimoriadne slabú herečku hodnotím ako jeden z minima kladov nejakého filmu). Tento scenár som videl už asi 90krát, len sa postavy inak volali. Preto volím radikálne hodnotenie 20%. Na tomto filme nie je prakticky vôbec nič zaujímavé/pozerateľné. Je mi jasné, že si ho aj tak pozriete, ale potom si poviete „šak tron to hovoril“. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hororový snímek trpí značnou neoriginalitou a jednoduchostí, takže se z výsledku naprosto vytrácí alespoň náznak strašidelnosti a napětí. Jediné co se daří je udržení tajemna. Kupodivu je to až zázrak. Scénář na základě povídky? Těžko tedy říct, který autor se inspiroval, ale znalci starších hororů poznají v ději velice známé motivy. Jsou tu podivnosti, při kterých umírají teenageři a hlavní postava příběhu pátrá po příčině a snaží se tomu zabránit. Nepřipomíná to takhle náhodou sérii ´Nezvratný osud´? Záhadná postava, kterému se říká Bye Bye Man, na kterého když dotyčný pomyslí... No jasně, komu by to nepřipomnělo sérii ´Candyman´, kde pro změnu stačí několikrát nahlas říci jeho jméno. Výsledek je zhola stejný. A dalo by se pokračovat dál. Děj má velmi pomalý rozjezd a do poloviny stopáže se toho i drží. Takže nuda cloumá divákem až k zoufalství. V druhé polovině se to přeci jen krapet rozjede, ale uchvátit to přesto stále nedokáže. Snímek tedy vypadá jako snaha o něco, co ve výsledku zůstalo někde na pozadí čehosi, co velice rychle upadne v zapomnění. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Podle autora Roberta Damona Schnecka byl skutečný Bye Bye Man údajně slepý albino narozený v Louisianě někdy ve 20. letech 20. století. (Pajkenzi)
  • Obyčajnými mincami docielili pohľad "Bye Bye Dog-a". (Ltblue)
  • Natáčení probíhalo od 2. listopadu 2015 do 12. prosince téhož roku v Bereau a Clevelandu ve státě Ohio (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama