Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příběh vratký, jak vrata od stodoly, ale to jsem dneska zas až tak neřešil. Ano, tušíte to správně. Vidět Chana v nějaké "normální" roli, aniž by se pitvořil a dělal pro sebe tak typické vylomeniny, to jsem viděl zřejmě poprvé a proto hlavně za tenhle fakt hodnotím tenhle film veskrze pozitivně. Role osamělého mstitele mu celkem sedla a spolu s přesvědčivým Piercem jsou zárukou lehce nadprůměrné kvality, která sice žádnou sošku nepřinese, ale zanechá dojem z příjemně stráveného času. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čínská odpověď na Ramba, ve které nechávají sakra nebezpečného Jackieho pobíhat v lese kdesi v Severním Irsku, aby dostal z bývalého Bonda seznam teroristů, kteří způsobili smrt jeho dcery. Místy výborné a hodně netradiční role pro Chana. Film, přestože se jedná o čínskou práci na zakázku je až nebezpečně solidní a je vidět že to Čína se vstupem na Hollywoodský trh myslí smrtelně vážně. Martin Campbell vyloženě špatný film ani natočit neumí. 65% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

S poctivým politicko-(ne)akčním thrillerem dle notiček staré školy nejdál dojdeš. Brzdí to snad jen až přilišná vandammovská roznožka mezi dvěma přístupy; Chanovým "(vše)schopný rambo-důchodce na cestě vendetty" a Brosnanovým "kujeme ambivalentní vnitrostranické IRA/Sinn Féin pikle". Působí to totiž, že Chanova linie byla naroubována na tu Brosnanovu. Ta hraje prim a obstojí sama o sobě (ostatně Quanovy akce nemají vůbec na nic dopad, vše by se odehrálo naprosto stejně i bez něj). Každopádně skvěle fungují obě, ovšem každá na tom svém písečku a nemá smysl popírat, že byť dějově se protínají, tak stylem nikdy. Jinak úplná spokojenost; pokud tedy čekáte něco ve stylu ukecanější variace Belmondova Profesionála spíše než Neesonova Taken. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FUCKING CHINAMAN!" ------------- Britský prízvuk je proste jeden veľký vtip. Nič ním povedané nedokážem brať seriózne. Ale na lepšiu nôtu. Starý dobrý Jackie Chan ešte stále dokáže vytrieskať dušu zo všetkého zlého. Napríklad tu položil na kolená nie len teroristickú skupinu (rozumej bandu amatérov), ale aj osobnú ochranu vládneho činiteľa a to ani nebolo všetko. Cením pekne progresívne gradujúcu akciu a výkon Jackieho, ako zdrveného otca. ()

Trajektt odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je natočen v koprodukci s Velkou Británií,tedy hlavním nepřítelem IRA/1913-1998/. V roce 1998 IRA ukončila svoji ozbrojenou činnost,tzn,.že oficiálně od roku 1998 IRA neexistuje, IRA má na svědomí bombové útoky a vraždy zaměřené na britské vládní představitele a na vojenské cíle,nikdy nebylo cílem civilní obyvatelstvo,jak je nám to předkládáno v tomto filmu. Právě naopak Britská armáda a MI5,terorizovalo obyvatelstvo Severního Irska a zabíjelo a nesmyslně zatýkalo irský lid,můžeme to vidět ve filmech/Krvavá neděle,Zvedá se Vítr nebo Michael Collins atd./. Jinak v tomto filmu hlavnímu hrdinovi zabijou dceru právě IRA a on jde na policii,aby mu dali jména těch viníků,když tam nepochodí,tak vidí v televizi jednoho irskěho občana mluvit o tomto bombovém útoku,usmyslí se anebo vytuší,že by s tím mohl mít něco společného a od té doby bez jediného důkazu obtěžuje tohoto irského občana,Dle mého soudu tento senilní 65 letý retard má IQ tak 50,protože ihned mu vyhodí kancelář do vzduchu,jeho usedlost do vzduchu.A jako tečka nakonec vyvraždí o dvě generace mladší členy IRA,za podpory protiterostické britské tajné služby,kteří ho ani nevyšetří natož,aby ho obžalovali jako masového vraha.Těch nesmyslů v tomto filmu je tak moc,že se nedá hodnotit jinak než odpad.Popravdě si řekněme,kdyby VB neterorizovala ekonomicky,vojensky atd Irsko,tak by žádná IRA nevznikla,ale toto vymejvání mozků zaručeně funguje,když se podívám na hodnocení místních uživatelů,kteří fakt o historii VB a Irska nic nevědí,hlavně,že viděli nespočet filmů o IRA z produkce VB a USA. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama