Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (343)

pepo 

všechny recenze uživatele

Dva uplne odlisne filmy v jednom. A strasne sa biju. Mohla to byt epicka a komplexna dvapolhodinova epicka mozaika alebo si tvorcovia mali vybrat. Bud mali tocit becko s Jackie Chanom v Rambo mode (nekecam) alebo politicky thriller o znovuzrodeni IRA. Obe su fajn, no dohromady je to bordel. Vyborny Brosnan ale milo prekvapil. 6/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Campbell natočil chuťovku. Krásne plynúci, špionážny thriller, kde sú karty krásne rozdané a kde každá z postáv plný svoju funkciu do bodky. Od tých vedľajších až po tie hlavné. Príbeh je komplexný, bez zaváhaní. Dve línie síce na začiatku pôsobia nesúrodo, ale kupodivu fungujú. Ukáže sa to hlavne na konci, kedy nastáva pocit zadosťučinenia. Chan aj Brosnan perfektní. Pohrával som si s myšlienkou na plný počet. Má to v sebe všetky atribúty, ktoré mám na tomto žánri rád. A som milo prekvapený, že si Campbell strihol takúto hru na istotu. Toto bude vo mne rezonovať ešte dlho. Nič čo v tomto príbehu bolo nepôsobilo ako fikcia. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

S poctivým politicko-(ne)akčním thrillerem dle notiček staré školy nejdál dojdeš. Brzdí to snad jen až přilišná vandammovská roznožka mezi dvěma přístupy; Chanovým "(vše)schopný rambo-důchodce na cestě vendetty" a Brosnanovým "kujeme ambivalentní vnitrostranické IRA/Sinn Féin pikle". Působí to totiž, že Chanova linie byla naroubována na tu Brosnanovu. Ta hraje prim a obstojí sama o sobě (ostatně Quanovy akce nemají vůbec na nic dopad, vše by se odehrálo naprosto stejně i bez něj). Každopádně skvěle fungují obě, ovšem každá na tom svém písečku a nemá smysl popírat, že byť dějově se protínají, tak stylem nikdy. Jinak úplná spokojenost; pokud tedy čekáte něco ve stylu ukecanější variace Belmondova Profesionála spíše než Neesonova Taken. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně let jsem Jackieho neviděl, protože jeho nový filmy mě už moc neberou, takže jsem zprvu s hrůzou zíral, jak sešel a zdědkovatěl. Ale samozřejmě že tu sešlost a zdědkovatění dost přehrával a umí pořád pár dobrejch triků, na který by se většina z nás nezmohla ani za mlada. Prošedivělej Brosnan s irským přízvukem je taky dobrej, určitě lepší než v časech, kdy vypadal jako bisexuální manekýn hrající si na Jamese Bonda. Každopádně celej Foreigner je nadprůměrně povedenej béčkovej akčňák, záživnej, svižnej, přímočarej, bavilo mě nakouknout do zákulisí IRA a dostal jsem taky přímo od Jackieho parádní tip na časovanou zápalnou bombu za pár pětek, kterej se někdy může hodit. Na druhou stranu velká vada na kráse Foreignera je ta, že v něm scénárista použil poněkud vyšeptalej, ba přímo z prstu vycucanej námět - bomby do veřejnejch autobusů a letadel totiž dávají úplně jiní chlápci, než irští katolíci. Ale o tom se přece filmy točit nemůžou, že jo, to by byla xenofobie, takže ať se zase rubou bílí s bílejma. A necháme to celý vyšetřovat Afrobrita. Eh, nějak mě tahle filmová virtuální současnost přestává bavit. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil opravdu hodně, patřil k mejm nejvíce očekávaným. Moderní akce se zdrceným Chanem, odehrávající se v Británii, kde sekunduje Brosnan, politické prvky a aktuální téma, poháněné pomstou. Krása prostě. Dostal jsem však politické drama s akčními prvky a ačkoliv mohlo být akčních scén více, i tak jsem doslova nadšený. Campbell mě naprosto uchvátil vizuální stránkou, režií a stylem, jak snímá akční scény. Lahodné ozvučení, když se pálí ostrejma, lehce třesoucí se kamera během soubojů, které působí živelně, těkavě, dynamicky a realisticky. Inovativní prvky. Kulometová kadence úderů, těsné prostory, plno stealth akce, různé pastičky, tiché likvidace, Chan prokazuje kreativitu a čte okolí. Zpočátku kulhá a divák si říká "wtf, tenhle dědula že se postaví proti IRA?!" ale to, jaké stunty si tam dovolí a efektivitu, mu můžou mladší závidět. Pomsta je jediné, co mu v životě zbylo a tak nemá co ztratit. Malej bonbónek v podobě swat jednotky, po výstroj až s výslechy "já se s tebou děvko srát nebudu", rozhodně potěší a Cliff Martinez filmek podepřel monumentálním soundtrackem, každej hudební motiv působí nervózně, graduje a hladí sluch. Objeví se i nějakej ten solidní twist, prostředí Británie oku lahodící, je svěží a film mi utekl opravdu rychle. Finální zúčtování kulervoucí, a málem mi z nervů popraskalo pár žil, měl jsem chuť si trhat vlasy. Líbí se mi aj ten odstup dvou hlavních aktérů, kde každej má své motivace a vzájemně se prolínaj jejich cesty k cíli. Proto se neustále mění a vyvijí vztahy (hlavně události po fightu v lese mezi Chanem a mladým stopařem, nebo akt manželky Brosnana z určitých a pochopitelných důvodů), a celkově jsem sledoval zaujatě tuhle jízdu. Jackie Chan na to ještě má, mno a jelikož zdejší akční scény jsou prvotřídní, chvíli si filmek ponechám ve složce a rozhodně si každou akcičku pustim několikrát, protože to bylo jedným slovem WOW :-) a co teprve celej soundtrack, hmm ;-) ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)

Reklama

Reklama