Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (344)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čínská odpověď na Ramba, ve které nechávají sakra nebezpečného Jackieho pobíhat v lese kdesi v Severním Irsku, aby dostal z bývalého Bonda seznam teroristů, kteří způsobili smrt jeho dcery. Místy výborné a hodně netradiční role pro Chana. Film, přestože se jedná o čínskou práci na zakázku je až nebezpečně solidní a je vidět že to Čína se vstupem na Hollywoodský trh myslí smrtelně vážně. Martin Campbell vyloženě špatný film ani natočit neumí. 65% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil opravdu hodně, patřil k mejm nejvíce očekávaným. Moderní akce se zdrceným Chanem, odehrávající se v Británii, kde sekunduje Brosnan, politické prvky a aktuální téma, poháněné pomstou. Krása prostě. Dostal jsem však politické drama s akčními prvky a ačkoliv mohlo být akčních scén více, i tak jsem doslova nadšený. Campbell mě naprosto uchvátil vizuální stránkou, režií a stylem, jak snímá akční scény. Lahodné ozvučení, když se pálí ostrejma, lehce třesoucí se kamera během soubojů, které působí živelně, těkavě, dynamicky a realisticky. Inovativní prvky. Kulometová kadence úderů, těsné prostory, plno stealth akce, různé pastičky, tiché likvidace, Chan prokazuje kreativitu a čte okolí. Zpočátku kulhá a divák si říká "wtf, tenhle dědula že se postaví proti IRA?!" ale to, jaké stunty si tam dovolí a efektivitu, mu můžou mladší závidět. Pomsta je jediné, co mu v životě zbylo a tak nemá co ztratit. Malej bonbónek v podobě swat jednotky, po výstroj až s výslechy "já se s tebou děvko srát nebudu", rozhodně potěší a Cliff Martinez filmek podepřel monumentálním soundtrackem, každej hudební motiv působí nervózně, graduje a hladí sluch. Objeví se i nějakej ten solidní twist, prostředí Británie oku lahodící, je svěží a film mi utekl opravdu rychle. Finální zúčtování kulervoucí, a málem mi z nervů popraskalo pár žil, měl jsem chuť si trhat vlasy. Líbí se mi aj ten odstup dvou hlavních aktérů, kde každej má své motivace a vzájemně se prolínaj jejich cesty k cíli. Proto se neustále mění a vyvijí vztahy (hlavně události po fightu v lese mezi Chanem a mladým stopařem, nebo akt manželky Brosnana z určitých a pochopitelných důvodů), a celkově jsem sledoval zaujatě tuhle jízdu. Jackie Chan na to ještě má, mno a jelikož zdejší akční scény jsou prvotřídní, chvíli si filmek ponechám ve složce a rozhodně si každou akcičku pustim několikrát, protože to bylo jedným slovem WOW :-) a co teprve celej soundtrack, hmm ;-) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně to co čekáte když se podíváte na titulek filmu. Hlavní hrdina 1 a revenge story z východu. Akce, politika a hlavní hrdina 2 ze západu. Jak už vyplývá z kolonky režie, tak řemeslo velmi solidní, akce přehledná, ale je jí zatraceně málo. Na politický thriller je to příliš přitažené za koule a na čistokrevný akčňák málo akční. Hudba ala Sicario je obšlehlá až za roh. Ovšem funguje i tak velmi dobře. Dá se na to dívat, v pohodě to zvládnou fandové akční zábavy, Chana a Brosnana, potažmo ti kterým vyhovuje akčně dobrodružná nota Campbella. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chan umí vážné role a velice mu sedí, jako příklad lze uvést fantastické New Police Story, ale tady má neskutečné štěstí že mu sekunduje výtečný Brosnan, jelikož scénář je opravdu vyloženě debilní. Občas jsem se docela nahlas smál, jak jeden šedivý a schrbený moula otravuje každého jak filcka po festivalu Trutnov a myslí si, že se kvůli jeho dceři snad posere celý svět. Brosnanovi jako nějakému náměstkovi bůh ví na jakém úřadu projde v klidu všechno, od plánování všelijakých politických tlaků až po vraždu. Vyšetřování je podivné a vůbec to celé dává smysl jak manuál k videu v japonštině. V 21. století naprosto nemyslitelné, co se ve filmu děje. Brosnan hraje drsnýho bejvalýho teroristu a před Chanem se tam div nepočůrá strachy. No když přestanu píčovat, akční scény mají říz, celé to vypadá na rozpočet slušně a ubíhá to rychle. Chtěl jsem dát trojku, ale okolo 80. minuty se to rozjede víc a začalo mě to na plno bavit a Chan tu akci pořád v nohách má. Jednohubka kterou nadhodnotím ani nevím proč. Chan má lepší filmy a Campbell taky. 70% slabších. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jackie ještě pořád umí nakopat, stejně jako režisér Campbell natočit kompetentní film obzvlášť když k tomu ještě přidá ex Bonda Brosnana, tak je úspěch téměř zaručen. Co se mě týče tak akční scény jsou na úrovni Jackie už sice není úplně z gumy, ale pořád se snaží a utáhne i vážnější roli podobně jako např v New police story. Brosnan má pak celkem zajímavou postavu, ale nicméně ubral bych trochu toho politického pletichaření a přidal víc akci, protože zde se i vzhledem k delší stopáži spíše než o čistokrevný akčňák jedná o politický thriller okořeněný nějakou tou slušnou akcí, ale to mi úplně nepřekáží. Solidní řemeslo.65% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)
  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)
  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama