Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

H34D 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že i když film od počátku jasně nastaví, že nebezpečí postavám hrozí pouze ve tmě, tak aspekt nebezpečí a strachu stále funguje. Film tímto rozehrává hru o vyhořelou žárovku, vypadlé pojistky, zfouknuté svíčky atd., což je jednoduché a efektivní. Problémem je, že lidi ve filmu se vůbec nechovají logicky. Pocit strachu v hororovém žánru by měl pramenit z toho, že se divák ztotožní s postavami a prožívá jejich strach. Jenže pokud postavy dělají a říkají blbosti, nelze se do nich vcítit. Už jen to, že desetiletý kluk projevuje jen pramálo známek strachu tak nějak kazí zážitek... 5/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sandberg se pokusil natočit celovečerák ze svého úspěšného krátkometrážního snímku a celkem se mu to povedlo, přestože to není úplně ideální a mohlo se z toho vytřískat ještě trochu víc. Filmu dodává šťávu Teresa Palmer, která byla jen trochu divně namalovaná, ale jinak některé lekačky fungují a některé situace dokážou navodit pravou hororovou atmosféru. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o nefungující rodině s asijským bubákem. Natočit kvalitní duchařinu je zkrátka umění a možná by film fungoval lépe bez strašidla. Tvůrci se nevyhnuli obvyklému nešvaru - strašení diváka třískáním do hrnců....no, to by zvládl každý. Místo původních dvou hvězd přidám jednu za spíše drobnosti. Vyhnutí se klišé se zrcadlem, která se nabízela, a závěrem, který byl logický, a já se obával, zda nedojde na zadní vrátka. Bez trapných zvukových efektů mohli filmaři vytvořit daleko napínavější atmosféru. Snímek, na nějž se snadno zapomene... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|46%| Shlédnuto v kině. Jsem velký fanoušek těchto novodobých duchařských hororů, zejména z dílny mistra Jamese Wana. Na Wana nikdo v tomto oboru rozhodně nemá. Avšak, občas se vynoří nějaký vydařený horůrek, který stojí za pozornost. Co se týče tohohle, trailer mě navnadil. Říkal jsem si, že na tak relativně krátkou stopáž vypadá trailer natřískaně. To se však bohužel nestalo. Děj, scénář, nějaké nápady, postavy – to vše bylo velmi slabé. Lekačky byly celkem solidní, i když, poté co se film ubíral ke konci, už mě nějak nic nevyděsilo, vše bylo takové vcelku předvídatelné. Nevím co k tomu dále dodávat, vyloženě brak to není, ale jsou lepší duchařiny. Na tohle se dá rychle zapomenout. Slabší průměr to je. Ani tu třetí hvězdu jsem tentokrát nedokázal dát. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda toho poňatia čoby radovej žánrovej jednohubky, pracujúcej s ohranými klišé, so stopážou komédií s Lesliem Nielsenom. A škoda slabého rozpracovania postáv. Zrúda Diane má väčší potenciál, sama o sebe je desivejšia než ktorýkoľvek výjav z Wanovych režijných majstrštykov. Scény s ňou sa vyvinú z priebežného mravenčenia do veľmi intenzívneho finále. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Teresa Palmer (Rebecca) v jednom interview priznala, že v dobe natáčania filmu Lights Out (2016) spávala s rozsvieteným svetlom. Sama si tento fakt neuvedomovala až do momentu, keď ju na to upozornil otrávený manžel. (Marceloo)
  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)
  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama