Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 3
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (226)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wicher, alebo v tomto prípade jeho prvá séria sa nesie v štýle prvých dvoch kníh, kedy sa na pozadí poviedok rozvíjajú charaktery a udalosti, ktoré budú mať dopad na hlavnú dejovú líniu. Tá by podľa logiky mala začať druhou sériou a práve preto som celkom pozitívne naladený. Čo sa týka seriálu. Henry Cavill konečne našiel pre svoje stoporené herectvo využitie. Ako Geralt mi nevadil a to je pre mňa najväčšie plus. Inak postavy vnímam obsadené typovo dobre - možno až na tých černochov ( mrzí ma to ale strašne sa mi do doby kaštieľov a zámkov nehodia nech sa snažím byť akokoľvek tolerantní, ale prekúsnem to). Príbehy fajn vypointované a hlavne ako som spomínal vyššie pekne vysvetľujúce svet, súvislosti a dokonca načrtávajú hlavnú zápletku. Za mňa spokojnosť. Nečakal som dokonca ani obrovskú bitku. Pre mňa je zaklínač hlavne o tej filozofií a predurčení. Myslím že to keď sa bude blížiť k finále bude mať práve toto ten zimomriavkový efekt, ktorý v GOT tak chýbal( ak to teda nepokazia). Príšery v pohode, baby pekné, hudba rovnako. Sú tam chyby a nie je ich málo. Na druhú stranu drží si to akúsi kvalitu a nespadáva to do podpriemeru. Asi záleží čo od toho očakávate a či poznáte predlohu alebo nie. Plus sa mi páčilo ako sa tvorcovia hrali s časom a udalosťami, ktoré aj napriek pomotanosti dávali na konci krásne zmysel. 1. séria - 80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhovou strukturou je to narozdíl od srozumitelnější dvojky spíše jen fan-service pro ty nejvěrnější, kteří hltají po nocích hru na PC. Některé senzační momenty překrývají ty, které řadový divák, nebo ten co nezná detailně předlohu, vlastně mnohdy ani moc nechápe a tím pádem absentuje vtažení do děje. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Geralt je dobrej. Vlastně celej casting mi celkem pasoval, jakkoli Yennefer bych si asi představoval hranou víc sebevědomě. Ale to je otázka tvůrčí licence v procesu adaptace, takže cajk. Námitku mám jen dvojí: 1) Celý seriál působí tak nějak lacině. Není to ten druh lacinosti, jako když jsem sledoval kdysi polskou adaptaci, kde Geralt bojuje v prvním dílu s provazem v bažině, ale přece jenom bych od Netflixu čekal o něco lepší vizuální a speciální efekty. 2) A pak je tu scénář. Tvůrcům se sice zdařilo poměrně dobře propojit děj ságy s povídkami - a přiznám se, příjemně mě překvapila ta hra s časovými liniemi - ale ke konkrétním epizodám jsem o kus kritičtější. Někde chybí příběhu větší drive a osudovost (čtvrtá epizoda s Ježkem), někde jsou problémem prkenné, vševysvětlující dialogy (to se týká hlavně slovních výměn mezi Yennefer a Geraltem, kdy hlavní hrdina vždycky přepne z módu zachmuřeného drsňáka do polohy "potřebuju ti říct, jak moc tě miluju a jak nemůžu žít bez tebe"). Zatím nejsem přesvědčený, ale šanci tomu ještě dám. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som zvedavý čo ponúkne tohto roku druhá séria. No skúsme to nejako zosumarizovať. 1. Séria "The Witcher" je rozhodne veľmi dobré herné spracovanie. Nemôžem povedať, že som hral hry, no seriál sám o sebe podľa mňa funguje dosť dobre. Je vizuálne veľmi kvalitne spracovaný, má veľké množstvo zaujímavých postáv, ktoré ma bavilo sledovať počas všetkých epizód a okrem toho každá z nich môže mať v sebe viac, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. A počas jednotlivých epizód sa budeme dozvedať viac a viac. A to je super. Mojou obľúbenou postavou je ale každopádne Yennefer v podaní Anye Chalotra. Táto postava má hĺbku a čím viac som ju spoznával, tým zaujímavejšia bola. Už si človek myslí, že ju pozná a nakoniec príde s prekvapivými momentkami. Takže to musím pochváliť. Henry Cavill ako Geralt je podľa mňa tiež skvelá voľba. Vôbec som si v prvom momente neuvedomil, že je to on a myslím si, že nikoho lepšieho by som si tu predstaviť ani nevedel. Vizuálne to ponúka skvelé temné fantasy prvky, má to atmosféru, má to hororové momentky, má to aj fantasy momentky. Ais všetko čo by ste od toho čakali. A svoju prácu to zvláda podľa mňa schopne. Niektoré epizódy sú možno trošku slabšie a miestami by som bol asi radšej keby bol seriál trošku priamočiarejší a nemuseli sme mať jednotlivé príbehy podané trošku štýlom, že každý z nich sa odohráva v inom čase a musíme to postupne začať chápať a uvedomiť si kedy sa nám čo s čím prepája a kedy sa postavy blížia súčasnosti. V momente ako som toto pochopil veci boli jasnejšie, no počas prvých dvoch alebo troch epizód som sa v tom miestami trošku strácal. Ale okey. Uvidíme čo má seriál ešte v zálohe a teším sa na pokračovanie. Toto temné fantasy určite stojí za pozretie. Hodnotenie: B+ ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ukázala ,že aj po všetkých aférach ,ktoré sa stali ešte pred uvedením ( aj po uvedení) dokáže vyrozprávať aj celkom solídny príbeh. Už rovno môžem povedať ,že sa to nedrží moc knihy a dosť často to aj odbáča ,ale ak ste čakali ,že dostanete stopercentnú knižnú adaptáciu spravenú od slova do slova a naservírovanú ako na striebornej tácke tak vám musím povedať ,že ste debili. Prestaňte snívať a vráťte sa do reality. Mne osobne stačilo ,aby si tvorcovia zobrali tento príbeh (konečne) ho natočili a spravili ho zábavne a ani sa nemusel držať knihy ( ,ale nesmeli zničiť LORE ). A to som aj dostal. Dostal som zábavnú krátku sériu ako ukážku toho ,čo by tvorcovia z touto sériou ešte mohli spraviť ak to niekto dotiahne do dokonalosti. A po prvej sérii musím povedať ,že: I am in!...Samozrejme to nieje perfektné ,ale ako ochutnávka je to super. No vec ,čo nesmiem opomenúť sú samozrejme efekty ,ktoré nie sú najlepšie ,ale aspoň nevyzerajú jak CGI Neo v bitke so Smithom v druhom Matrixe, ďalej napríkald neskutočne divný výber postáv ( Henry Cavil ako Geralt sa mi páči ,ale na Yennefer ,Triss a Ciri som si stále ešte nezvykol ), pre niekoho slabý vizuál ,alebo divný vizuál a vrcholom toho všetkého je zložitý dej. Ak chcete týmto začať ,aby ste sa dostali k zaklínačovi tak nezačínajte ,seriál je hlavne spravený pre znalcov predlôh a vy by ste sa v tom iba strácali. Hrami a knihami spravíte (zatiaľ) najlepšie. Až potom sa môžete vrhnúť na toto....Hodnotenie: B- . 75% - Každý diamant sa musí brúsiť ,aby bol perfektný... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)
  • Oproti knižní předloze dračí mládě bylo již narozené. Matka mláděte navíc nebyla zabita. Tvůrci navíc příběhy více propojili a v posledním rozhovoru s Borchem (Ron Cook) odkázali i na džinovo přání a Dítě překvapení. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno