Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (144)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl a už teď to miluju! Nehrál jsem hry, nečetl knížky ( ale někdy bych rád ), i tak se mi to neskutečně líbí. Henry Cavill je v roli Geralta výborný, a s mečem to umí náramně, Furdík nelhal, Cavill je nejlepší šermíř, kterého kdy viděl. A na mně neskutečně zapůsobil, zíral jsem s otevřenou pusou. Vizuálně je to pěkné, ale cítím, že by Netflix mohl dát do tohohle seriálu více peněz, což by se mohlo zlepšit v další sérii. Hudebně velmi dobré. Celá část kdy Ciri opouští svoji babičku mě dostala. Opravdu to na mě zapůsobilo, měl jsem husinu. Tenhle seriál má obrovský potenciál, a věřím, že to naplní. Zatím velká spokojenost. :) ()

Navaran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě se to hodně drží povídek, co do děje, nicméně podání vypadá lacině. A chybí tomu Sapkowského lehkost a humor, bez kterého se z osobitě pojatého fantasy braku stává... inu jen brak. Neodsýpá to a dějová linka Ciri je ale neuvěřitelně rozvláčná a nudná. Hudba je strašlivá. Prakticky jediné pozitivum vidím v choreografii soubojů a, ač ten hezoun není Geralt podle mého gusta, Cavill tu roli poměrně zvládnul. Jinak je to bída, vážení. Lepší zůstat u knížek a her a nekazit si Zaklínače seriálem. ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spokojenost. Nepotřebuji nadupané efekty. Vlastně jenom ta kikimora mohla být trochu ostřejší, ale jinak v pohodě. Umně vkládají povídky mezi románový děj, tady někdo dobře nastudoval scénář. Hlavní představitel i Ciri tam pasují, výborná je hlavně Geraltova soubojová choreografie, to je za mě suverénně nejlepší část první epizody. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim me to nevzalo. Kdybych necetl knihy tak bych se asi nechyt. Nezda se vam to zmatene vypravene? Ten Cavil neni tak hrozny, jak jsem se obaval. Ale stejne me nepresvedcil. Hlas ma super, to jo. Ale jeho muskulatura mi nesedi. To, ze umi hrat jen bradou, bych jeste zkousnul. Ale typove je vedle jak ta jedle. Uvidime, co prinesou dalsi dily. Flintu do zita jeste nehazu. Abych jen nehanil, mame tu lepsi souboj na mece nez v epizode 9! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné, vizuálně podmanivé, akční scény pak choreograficky dokonalé. Působí to tak trochu jako temná rytířská fantasy, mixlá středověkými reáliemi a socio-politickou problematikou současného světa. Zároveň je to pocitově poněud kostrbatý úvod do všech těch fikčních království a velkého množství postav. Chytlavé je to ale natolik, že druhému dílu se jen těžko odolá. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl Geralt (Henry Cavill) při závěrečném souboji na sobě svou zaklínačskou zbroj, zatímco ve finální verzi měl jen košili. (Geralt z Rivie)
  • Ciri (Freya Allan) se narodila v roce 1250 a na začátku příběhu je jí 13 let. První série končí, když je jí právě 13 let. (Geralt z Rivie)
  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)

Reklama

Reklama