Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (74)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se tvůrci nezachovali k předloze příliš hezky, rozjeli si vlastní hru a ukázalo se, že mě jejich inovátorský přístup neoslovuje. Má verze seriálu je, bohužel, vybavena českým dabingem, takže jsem si musel užívat trpaslíky, kteří mluvili jako typičtí fanoušci Baníku, chyběly jen klubové šály. Nic proti Baníku, ale ve fantasy seriálu to pro mě byl rušivý prvek. A ještě navíc byly na můj vkus obě Zerrikánky zřejmě příliš často v blízkosti dračího plamene. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpracovaná povídka o Geraltovi, drakovi a Borchovi Tři Kavky. Díl je vcelku dobrý, ale to zpracování CGI draka a následný konečný souboj, kdy Yennefer více využívá meče než magie a nepřijde ani k malé úhoně proti rozeným zabijákům, hmm. I samotného herce Borcha jsem si představoval poněkud mladšího. 4*. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další společné dobrodružství Geralta a Yennefer, tentokrát v podobě zábavné hromadné výpravy za drakem. Spolupráci i soupeření jednotlivých týmů je radost sledovat a závěrečná pointa je příjemně neotřelá, i když triková stránka se fakt moc nepovedla. Stejně jako minule hodně pomáhá, že se věnujeme téměř převážně jednomu příběhu. Zmatené odskakování k Ciri a černouškovi, kteří jsou ohrožováni dvojníkem, stejně nedává moc smysl. Bohužel, v obou dvou linkách se na konci všichni značně vynuceným způsobem rozcházejí, zřejmě, aby se udělalo místo pro dějové zakončení, ke kterému to celé směřuje. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá část s drakem mi přišla k smíchu. V první epizodě jsme dostaly úžasný souboje na které se dá dívat znova, znova a znova. Bohužel v dalších dílech je to slabota. Dějová linka s Ciri mi přišla nějak divně prostřihnutá, mohlo to být lepší. No nevím, ale mě tohle přišla jako nejslabší část 1 série. :( ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadalo to nadějně a první polovina mě docela bavila, protože jsem si sliboval epickou řež s drakem (od Geralta ne, tam jsem po vzoru předešlých dílů od první zmínky o drakovi věděl, že ho nebude chtít zabít, tvl on nechtěl zabít ani tu příšerku z křoví, Mirek Dušín hadr), ale naprosto se to zvrtlo v pohádku Za humny je drak. Sám drak byl totální průser: 1) Hnusný (jak oškubaná slepice) 2) CGI laciné, 3) Mluvil (drak má mluvit v pohádkách, ve fantasy by měl držet hubu, působí to totiž moc infantilně). A co je nejhorší, nebyl to ani démonický hlas typu Šmaka z Hobita, ale něžný lidský hlásek, prostě Dráček Mráček. Co se týče těch CHAOTICKÝCH časových skoků, já bych ještě překousl, kdyby se jedna celá epizoda odehrávala před 2 lety a další zase celá po 2 letech, ale to jak v jedné a té samé epizodě v Geraltově lince mluví trpajzlík o královně v přítomném čase (protože ještě žije) a v Cirinině lince se o ní mluví v minulém (protože už zhebla), tak to je strašně na přesdržku. Yennefer s Geraltem mají dialogy, jako kdyby se spolu znali už 10 let a krásně tu šla vidět Yen zblízka z profilu, jak má k té bambuli (nosu) úplně blízko natlačený horní ret, fakt není vůbec hezká. Černoušek elf (ještě hůř, vypadá jak cigoš) je vážně šílená pěst na oko, ať si je tam afroameričanů kolik chce, třeba celé vesnice, ale, proboha, ne jako elfové nebo dryády, to strašně nefunguje. Po téhle epizodě už mám naprosto jasno v tom, že tenhle seriál je ŠPATNÝ, ale už to dokoukám, ať to můžu pak celé shrnout. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Oproti knižní předloze je vynechána pasáž s padajícími kameny a místo toho jsme se dočkali střetu s hirrikou, která byla pouze zmíněna v jiném příběhu. (Geralt z Rivie)
  • Jedná se o adaptaci povídky „Hranice možností“. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze Borch (Ron Cook) v knihách pouze odešel ze scény, zatímco v seriálu spadl do propasti a ostatní jej považovali za mrtvého. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama