Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Myslím, že až po zhlédnutí japonského Ringu můžu plně docenit americký Ring - je pro mě strašidelnější a působivější nejen proto, že jsem ho viděl jako první, ale i protože obsahuje některé scény navíc. Na druhou stranu, Ringu přineslo ten nápad, za což mu náleží největší plus. Též se mi zde více líbilo, že Reiko nepátrá celou dobu sama. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Film mi poskytnul lepší vysvětlení než americká verze, to je jednoznačně plus, ale zbytek musim přiznat, že mě víc oslovil v zámořským podání - bylo to mnohem strašidelnější, víc jsem to prožívala a neměla jsem pocit, že koukám na scény jak vystřižený z divadla, protože Japončíci zkrátka moc hrát neumí, všechno zbytečně přehrávají, tady vyloženě byly uplně schizofrenní scény, kdy chvíli postava byla klidná a vzápětí hystericky vyváděla. Škoda, Amíky jsem za ty věčný remaky pomalu odepisovala, ale tady mi dokázali, že to občas přece jenom zvládnou líp. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Americký remake (který jsem jako většina viděl dříve) je příběhově dokonalejší a pestřejší, vizuálně stylovější a filmařsky originálnější. Zatímco u Verbinského snímku jsem byl třikrát na záchodě a po skončení jsem si raději šel vypnout telefon, japonská verze už mi přes veškerou snahu způsobila jen drobné mražení vyvolané velkou měrou tím, že jsem se na film díval 20. září (kdo film viděl, jistě chápe). Když ale odhlédnu od slavnějšího remaku, zůstane mi jeden z nejoriginálnějších a stále i nejnapínavějších hororů vůbec, který se opírá výhradně o skvělý příběh a k silnému diváckému ohlasu nepotřebuje ani krev a násilí, ani hromadu digitálních efektů. Poctivá japonská filmařina, která bude jako zrod velkého fenoménu dobře koukatelná za deset, dvacet a možná i padesát let. 75% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ring není špatný japonský horor, ale na remake z roku 2002 prostě nemá. Dlouho se neděje nic a až teprve k závěru jsem pocítil nějaké napětí. Příběh je to samé jako v remaku, ale s tím jsem do toho šel a nemůžu se divit, že mě tolik nevzal. Vážím si této verze, protože bez ní by nevznikl jeden z nejváženějších hororů vůbec. Pokud se budu vracet, tak vždy jen k remaku, který je daleko přesvědčivější atmosférou, napětí a vším, co by měl mít kvalitní horor.. 7/10 = 75% ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Japonský originál Hidea Nakaty na mě zapůsobil mnohem lépe, nežli onen do nebes vynášený americký remake. Americký Ring na mě nepůsobil ani trochu děsivě, ale spíše směšně. U této starší verze jsem se však v mnoha okamžicích skutečně bál. Celá situace je zde vypjatější a ústřední příběh mnohem více zdařilý a originálnější. Také na mě mnohem více zapůsobila hudba a herecké výkony. 7/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Asakawa (Nanako Matsushima) poprvé na recepci vyndá kazetu z obalu, je vidět, že kazeta je nejméně čtyřhodinová a nachází se přibližně v polovine. Když ale potom kazetu pustí, hned si ji přehraje, aniž by jí přetočila. (Soufil)
  • Postava Yamamura Shizuko je založena na skutečné postavě Mifune Chizuko, která se narodila v roce 1886 a měla dar předvídání. Když byla v roce 1910 prohlášena za šarlatánku, vzala si o rok později život. (TomikZlesa)
  • Na film navazují dvě rozdílná pokračování. Prvním je film Spirála (1998), jež adaptuje stejnojmenné knižní pokračování. Druhým je Ring 2 (1999), jež jde svoji vlastní cestou a na knižní trilogii nijak nenavazuje. (JP84)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama