Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro kočkomily naprostá povinnost. Téměř neznámý pár let starý feel good londýnský snímek, ovšem vypovídající o vážném tématu dle skutečné události. Film vás svým průběhem pochopitelně ničím nepřekvapí, nicméně lze snadno podlehnout konejšení zrzouna Boba, jež se zároveň nechová nijak nerealisticky a při sledování tedy neruší, ba právě naopak navodí pocit, že podobný kocour může prosvětlit život třeba právě vám...7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Môže byť inšpiratívnym príbehom pre každého bezdomovca, že netreba nikdy strácať nádej, ale hlavne človek musí sám zabojovať. Vzťah k filmu ale výrazne ovplyvňuje i divákova priazeň k mačkám a ja nie som ich fanúšikom. Sentimentálna atmosféra ale nevadí a príbeh je dosť priamočiary. Hlavný predstaviteľ mal ale veľké šťastie, že bol bezdomovcom v Británii, kde ľudia čítajú knihy. To ho zachránilo, u nás by si pri priemernej predajnosti nezarobil ani na rajčinovú polievku. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Občas môžeme nájsť tých najlepších priateľov tam, kde by sme ich najmenej očakávali. A môžu nám pomôcť prekonať najťažšie momenty nášho života. Tak ako v prípade závislého Jamesa, ktorý jedného dňa skombinuje metadon s heroínom a skoro príde o život. A uvedomí si, že takto viac už žiť nechce. A pustí sa do programu, ktorý ho má pripraviť opäť sa postaviť na nohy a bojovať so svojou závislosťou. Jeho najväčším pomocníkom sa mu tu stane ale ryšavý kocúr, ktorý dostane meno Bob. Alebo sám chce, aby sa tak volal. Každý rok objavím aspoň jeden skutočne feel good film, ktorý môžem odopúčať. V 2015-om sme mali Like Sunday, Like Rain a minulý rok to bolo Jack Of The Red Hearts. A presne sem zaradím aj tento film. Pretože mám pocit, že veľmi dobre spracovaným príbehom, veľmi dobrou myšlienkou a veľmi dobrým spracovaním sa z toho stáva jeden skutočne príjemný film s dobrými humornými, silným dramatickými momentami a môžem to len odporúčiť. To priateľstvo medzi Jamesom a Bobom je veľmi uveriteľné a veľmi silné. A robí tento film skutočne príjemným zážitkom. Čeknite si ho a uvidíte, či si tento kocúr získa aj vaše srdce. Lebo ho má rozhodne na správnom mieste. Hodnotenie: A ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl jeden z nejlepších filmů co jsem za posledních pár let viděla. Nemám slov, naprosto mě film dostal. Ne jen, že je film natočený podle skutečné události, ale také tento snímek krásně vyzobrazuje, jak hezké a neobyčejné přátelství může mezi člověkem a zvířetem vzniknout. Filmu nechyběla ani dobrá hudba, humor a ani ty trochu smutnější scény. A to je přesně to, co se mi na filmech natočených podle skutečné události líbí - když se někdo nesnaží z filmu udělat bombu a i přesto se film (bez sebemenšího úsilí) bombou samozřejmě stane. A opravdu není divu, filmu totiž nechybělo nic podstatné - a to k tomu ani nebyla potřeba známých herců nebo super efektů, aby takovýto snímek vůbec mohl vzniknout. Za mě filmu uděluji 100% a to protože jsem naprosto očarovaná. Určitě si koupím i knížku a všem milovníkům zvířat bych tento film jen doporučovala. - "I'm ready. I've got Bob. He'll look after me." ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazné, ale přesto slušné rodinné drama o muzikálně nadaném feťákovi, který se dostane na samotné dno, ze kterého mu pomůže (možná) zázračný kocour. Film se snaží zaujmout hlavně nálepkou "podle skutečného příběhu" ale přestože se na něj kouká celkem slušně, nemohl jsem se zbavit dojmu, že je docela obyčejný. Maminkám, ale slza ukápne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)
  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)

Reklama

Reklama