Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazné, ale přesto slušné rodinné drama o muzikálně nadaném feťákovi, který se dostane na samotné dno, ze kterého mu pomůže (možná) zázračný kocour. Film se snaží zaujmout hlavně nálepkou "podle skutečného příběhu" ale přestože se na něj kouká celkem slušně, nemohl jsem se zbavit dojmu, že je docela obyčejný. Maminkám, ale slza ukápne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kočky, tak pochybuju, že neskončíte s plným počtem. Nádherný, lidský film, kterak člověka zachrání zvířecí přítel, přece nemůže být špatný. Celých 103 minut jsem na tento příběh koukal se zaujetím a říkal si, jak jsou lidské cesty nevyzpitatelné, a že se na světě může stát opravdu cokoliv. Bylo mi hezky. Režisér si dal opravdu tu práci, aby z Boba udělal hereckou celebritu. A to se přitom jedná o totožného kocoura, o kterém tento film je. No a když k tomu všemu přičtete příjemnou hudbu, tak vězte, že si budete přát, aby takový příběh nikdy neskončil. Po shlédnutí filmu jsem trošku googlil a musím říct, že tento film je vzorový příklad toho, jak jsem rád, že existují filmy, které mají jasný začátek a konec. Skutečnost totiž občas může být daleko smutnější...opravdovější. Ale o tom tenhle film není a tak nezbývá než opravdu doporučit. Dlouho jsem neviděl hezčí lidský příběh, jako je tento. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Kocour Bob s nadpozemskými terapeutickými schopnostmi, které by mu mohl závidět lecjaký psycholog. Přitom nepoužil nic zásadního, jen svůj atraktivní vzhled a kouzelný kukuč, aby zachránil jeden skoro zbytečně promarněný život. Našel si drogami zbídačeného Jamese, který se pokouší vrátit do normálního života. A svým kouzlem ho donutil, aby se o něj začal starat a tím ho vlastně nakopl, aby začal fungovat. Jak prosté a jak účinné. Bez něj by to James zřejmě nedokázal, to bylo nejvíce zřejmé ve chvíli, kdy Bob uteče a pár dní se neukáže. James zažívá nejkrušnější chvíle a nepřeje si nic víc, než aby se Bob vrátil, protože bez něho pro Jamese nemá život smysl. Bob svým charisma převálcoval i roztomilou Betty, která jistým způsobem mohla být další pomocí v Jamesově životě. Krásnej příběh ze života, bez váhání 100%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale velmi milý lidský příběh o jednom nevšedním přátelství. Pohodová atmosféra, velice příjemný soundtrack, parádně natočené i zahrané. Žádný velký dějový konstrukt, žádná přehnaná dramatizace, pouze kvalitně odvyprávěný příběh ze života. Příběh, který měl pro jednou dobrý konec. Bob hraje defacto sám sebe a i cameo rolička pro skutečného Jamese Bowena je velice vtipně zakomponovaná - takové propojení reálného příběhu a filmové adaptace se jen tak nevidí. Překvapuje mě, že jsem o tomhle příběhu doposud neslyšel. S knihou to určitě plánuji napravit. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Krásné, jsem nadšená! Nečekala jsem, že to bude až tak dobrý film, ale nejvíc jsem stejně nadšená z toho, že je to podle skutečného příběhu a že ve filmu vidíme i skutečného Jamese a Boba! Nejlepší příběhy píše opravdu sám život a já strašně ráda vidím, když někdo dostane druhou šanci (a hlavně když jí využije). Držím Jamesovi a Bobovi palce, ať se jim hlavně už jen daří! Pro všechny milovníky koček je to povinnost, jak Bob dával packu, to bylo tak rozkošné.. Po dlouhé době film, který u mě má jasných pět hvězdiček a všem moc doporučuju! Pokusím se sehnat si i tu knížní předlohu. Fakt mě to naprosto ohromilo, krásný příběh. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)
  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)

Reklama

Reklama