Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* ve své podstatě příjemný a povzbuzující příběh, kterému k vyššímu hodnocení dodává autobiografická stránka. Na druhou stránku mi nepřišel ničím výjimečným a pokud nebudu závislák, tak mi nic nepřináší. Je však fajn, že je na světe tolik lidí (a koček), kteří podobným lidem pomáhají a neodradí je, když je šance na návrat do běžného života, tak titěrná, což film taky hezky ukazuje. Prostě jemně nadprůměrné tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

campix 

všechny recenze uživatele

Šablonovité až běda. Feel good pasáže střídají pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovy neděje vůbec nic hezkého a vše zachrání až kocour Bob. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které skutečný James Bowen sepsal do knižní formy a následně vznikl film. Je super, že reálný Bob si většinu scén zahrál i sám. Pro milovníky koček totální povinnost. Pro ostatní docela příjemná podívaná bez větších překvapení. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Môže byť inšpiratívnym príbehom pre každého bezdomovca, že netreba nikdy strácať nádej, ale hlavne človek musí sám zabojovať. Vzťah k filmu ale výrazne ovplyvňuje i divákova priazeň k mačkám a ja nie som ich fanúšikom. Sentimentálna atmosféra ale nevadí a príbeh je dosť priamočiary. Hlavný predstaviteľ mal ale veľké šťastie, že bol bezdomovcom v Británii, kde ľudia čítajú knihy. To ho zachránilo, u nás by si pri priemernej predajnosti nezarobil ani na rajčinovú polievku. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako oddechovka je to fajn a pro milovníky koček to je jako stvořené. Kupodivu to ani nebylo tak klidné, jak jsem se obával, že bude, občas byl James celkem v háji. Sice já bych to natočil depresivněji, s větším důrazem na to špatné, aby konec víc vynikl, ale co už, i takhle to jde. On je ten film i celkem dějově jednoduchý, ale jak jsem psal na začátku, je to oddechovka, tak na to je třeba brát trochu jiný ohled. Ale že bych si z toho sedl na zadek, to ne. Na příjemně ztrávený večer to postačí. Akorát hlavní hrdina moc na feťáka nevypadal po celou dobu filmu. Slabší 4* ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Vše už asi bylo napsáno. Jako milovník koček jsem si film užíval o to víc. Také to, že film je podle skutečnosti, je vysoká přidaná hodnota. Někdo může namítat, že je to akorát komerční blbost a James chce na kočce vydělávat. Ale v jeho situaci mu to asi nemůžu mít za zlé a Bob vypadá, že si ho našel jen aby mu pomohl, takže jim to oboum přeju. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Na premiéru filmu ve Velké Británii dorazili i členové královské rodiny. Po premiéře se vévodkyně Kate setkala s tvůrci filmu včetně kocoura Boba (Ganka)
  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)
  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)

Reklama

Reklama