Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Těžko se u takového filmu nedojmout, když je to příběh kluka z ulice, kterého před sebezničením zachránil vztah ke krásnému zrzavému kocourovi. To snad ani nejde nesledovat s nadšením. Pokud si toho ňuňu kocourka odmyslím, tak je to pouze průměrně hezký snímek s hrdinou, který je popravdě tak moc sympatický, že mám problém věřit tomu, že feťák z ulice ve skutečnosti takový opravdu byl. Nicméně i přes některé výtky je to ohromně feel good film s fajn písničkovým soundtrackem a dvěma sympaťáky v hlavní roli. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako oddechovka je to fajn a pro milovníky koček to je jako stvořené. Kupodivu to ani nebylo tak klidné, jak jsem se obával, že bude, občas byl James celkem v háji. Sice já bych to natočil depresivněji, s větším důrazem na to špatné, aby konec víc vynikl, ale co už, i takhle to jde. On je ten film i celkem dějově jednoduchý, ale jak jsem psal na začátku, je to oddechovka, tak na to je třeba brát trochu jiný ohled. Ale že bych si z toho sedl na zadek, to ne. Na příjemně ztrávený večer to postačí. Akorát hlavní hrdina moc na feťáka nevypadal po celou dobu filmu. Slabší 4* ()

Reklama

Minimie 

všechny recenze uživatele

Takový hezký citlivý film, kterému by určitě slušely 4 hvězdy… ale nedá mi to a nakonec zaokrouhluji na plný počet. Těžko říct, jestli je to za Boba hrajícího Boba, za důvěrně známé ulice Covent Garden, kterými chodím denně, nebo prostě a jednoduše za to, že jsem závěr filmu sledovala s úsměvem od ucha k uchu a se slzami v očích zároveň. Nelehký a zároveň nádherný lidský příběh o tom, že když se zatnou zuby, dá se z úplného dna odrazit náramně vysoko… Rozhodně se nejedná o žádný velký filmový trhák, ale malý roztomilý snímek, který je v mých očích velký prostě tím, jak mě dokázal pohladit po duši. (A to nejsem žádný velký kočkomil!) ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Tieto milé stvorenia mám zo všetkých zvierat najradšej. Sú tiché a samostatné, vedia liečiť  neurotické problémy a ľudia, ktorí ich vlastnia, sú kľudnejší, vyrovnanejší a priatelskejší. A tento film som si vyhľadal hneď v ten deň, keď som sa o ňom dozvedel (veď hraný film o mačke - to musí byť zaujímavé). No asi som si mal najprv prečítať obsah a vedel by som, že nemám čakať žiadny mačací životný príbeh. Ani komédia to v žiadnom prípade nie je, aj keď som sa 2x zchuti zasmial. Nemôžem ani povedať, že sa mi tento príbeh nepáčil, má somnov aj veľa spoločného, ale asi si o mačkách radšej vyhľadám nejaký dokument. Toto bol príbeh človeka, ktorý môže nie len za svoj holý život, ale hlavne za nadobudnutú popularitu (alebo lepšie povedané kariéru) ďakovať tomuto kocúrovi Bobovi. Lebo tie jeho pesničky, s ktorými chcel preraziť, stáli za prd a vôbec sa nedivím, že bez Boba na tej ulici nevedel zarobiť ani deravý groš. A mne každú chvíľu kazili dojem z filmu, aj keď viem, že museli byť jeho súčasťou. Žialbohu tie pesničky tu tvoria jeden z nosných základov filmu. Po tejto "promo" James Bowen ale aj tie celkom určite predá a tak dúfajme, že peniažky následne neprefetuje.  Ale inak je tento filmík aj celkom vydarený a možno trochu pomôže aj mačkám. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl jeden z nejlepších filmů co jsem za posledních pár let viděla. Nemám slov, naprosto mě film dostal. Ne jen, že je film natočený podle skutečné události, ale také tento snímek krásně vyzobrazuje, jak hezké a neobyčejné přátelství může mezi člověkem a zvířetem vzniknout. Filmu nechyběla ani dobrá hudba, humor a ani ty trochu smutnější scény. A to je přesně to, co se mi na filmech natočených podle skutečné události líbí - když se někdo nesnaží z filmu udělat bombu a i přesto se film (bez sebemenšího úsilí) bombou samozřejmě stane. A opravdu není divu, filmu totiž nechybělo nic podstatné - a to k tomu ani nebyla potřeba známých herců nebo super efektů, aby takovýto snímek vůbec mohl vzniknout. Za mě filmu uděluji 100% a to protože jsem naprosto očarovaná. Určitě si koupím i knížku a všem milovníkům zvířat bych tento film jen doporučovala. - "I'm ready. I've got Bob. He'll look after me." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)

Reklama

Reklama