Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Aurus 

všechny recenze uživatele

9,5/10. Všechny tři knihy jsem četl a pořád jsou pro mě jedny z nejlepších knih které jsem kdy četl a tenhle film je prostě tak perfektní že mi to uteklo tak rychle že mi přišlo že film nemá 103 minut ale 30 minut. A kdo taky má rád kočky jako například já tak každý tomuto filmu dá 5*. Film si 76% nezaslouží, zaslouží si 95%. Příběh je perfektní, postavy jsou neuvěřitelně sympatické, hudba je výborná, atmosféru tento film má perfektní, napětí je zde docela časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je perfektní. Hned jsi jdu pustit druhý díl. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Albert Schweitzer napsal: Existují dvě útočiště před bídou světa – hudba a kočky. V případě drogového závisláka Jamese to zafungovalo na sto procent, protože to byla právě jeho kytara a nový chlupatý kámoš, kteří mu pomohli, na jeho cestě k odvykačce, nejvíce. Když o nějakém filmu napíšu, že mnou jen tak lehce prošuměl, nemyslím to obvykle jako kompliment, ale tohle je výjimka. Právě ta civilnost a ne moc přílišné tlačení na pilu patosu, ke kterému by takový námět jinak přímo vybízel, mu prospívá nejvíc. Představitel Jamese, Luke Treadaway, dokázal přesvědčivě ztvárnit roztřesenou narkomanskou trosku, ale i tak se mu nějakým způsobem podařilo vzbudit dojem sympaťáka, což je fajn. Co si ale budeme namlouvat, největším lákadlem filmu je samozřejmě nádherný zrzavý kocour Bob, který se sice vůbec nenamáhá hrát a dělá si ty svoje kočičí věci, ale jak každý správný kočkomil moc dobře ví, každá scéna a situace, v níž se nachází kočka, je prostě lepší než každá scéna a situace, v níž se kočka nenachází. Tečka. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Příjemnej a pozitivní filmek o tom, že můžete bejt ve sračkách, ale dokud je šance a vůle něco změnit, tak se může najít někdo nebo něco co vás z toho vytáhne a nemusí to bejt nutně kocour. Tady je to míněno spíš všeobecně. Každopádně Bob je luxusní zrzek to jo (nevím proč je v titulcích mourek, když je zrzavý, ale čert to vem) a pochopitelně u mě jako u milovníka koček je úspěch podobného filmu předem zaručen, ale myslím si, že to může chytnout i nezaujatého diváka. Svým způsobem takřka sázka na jistotu a moc pěkný čtyři hvězdice.85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kočky, tak pochybuju, že neskončíte s plným počtem. Nádherný, lidský film, kterak člověka zachrání zvířecí přítel, přece nemůže být špatný. Celých 103 minut jsem na tento příběh koukal se zaujetím a říkal si, jak jsou lidské cesty nevyzpitatelné, a že se na světě může stát opravdu cokoliv. Bylo mi hezky. Režisér si dal opravdu tu práci, aby z Boba udělal hereckou celebritu. A to se přitom jedná o totožného kocoura, o kterém tento film je. No a když k tomu všemu přičtete příjemnou hudbu, tak vězte, že si budete přát, aby takový příběh nikdy neskončil. Po shlédnutí filmu jsem trošku googlil a musím říct, že tento film je vzorový příklad toho, jak jsem rád, že existují filmy, které mají jasný začátek a konec. Skutečnost totiž občas může být daleko smutnější...opravdovější. Ale o tom tenhle film není a tak nezbývá než opravdu doporučit. Dlouho jsem neviděl hezčí lidský příběh, jako je tento. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Z pohledu dojemné true story naprosto chápu vysoké hodnocení snímku „Kocour Bob“.. Z pohledu filmového fanouška musím bohužel tento film hodnotit jako ucházející průměr.. „Kocour Bob“ je hodně nevyrovnané a nezralé dílo.. Chápu, že se příběh asi takhle nějak stal, ale moc nechápu na jakého diváka tvůrci cílili.. Asi by to chtělo více přizpůsobit buď dospělému publiku a přidat více látky ohledně samotné drogové závislosti a drsných příběhů z života na ulici.. Nebo zacílit na publikum spíše dětské a jít cestou více rodinné komedie, takže přidat více humoru a odstranit temné scény.. Zajít si na „Kocoura Boba“ s dítětem, tak má půl roku potom děsivé noční můry.. Ústřední linie se soustředí na přátelství osamělého narkomana na odvykačce a pouličního kocoura, který si u něj našel domov a tím mu dopomohl k normálnímu životu.. Tahle linka je super, ale děsně ruší ostatní vedlejší linie, kdy se řeší vztah s otcem, s přítelkyní, atd. Na chvilku se tam objeví, pak zmizí a pak se zmateně zase něco řeší.. Věřím, že v knižní předloze je tohle všechno asi pochopitelnější, jen bych se do filmu nesnažila nastrkat úplně všechno na úkor kvality.. Milý příběh podle bestselleru, ale žádný hlubší přesah jsem v něm nenašla.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Na premiéru filmu ve Velké Británii dorazili i členové královské rodiny. Po premiéře se vévodkyně Kate setkala s tvůrci filmu včetně kocoura Boba (Ganka)

Reklama

Reklama