Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

janesX 

všechny recenze uživatele

Tieto milé stvorenia mám zo všetkých zvierat najradšej. Sú tiché a samostatné, vedia liečiť  neurotické problémy a ľudia, ktorí ich vlastnia, sú kľudnejší, vyrovnanejší a priatelskejší. A tento film som si vyhľadal hneď v ten deň, keď som sa o ňom dozvedel (veď hraný film o mačke - to musí byť zaujímavé). No asi som si mal najprv prečítať obsah a vedel by som, že nemám čakať žiadny mačací životný príbeh. Ani komédia to v žiadnom prípade nie je, aj keď som sa 2x zchuti zasmial. Nemôžem ani povedať, že sa mi tento príbeh nepáčil, má somnov aj veľa spoločného, ale asi si o mačkách radšej vyhľadám nejaký dokument. Toto bol príbeh človeka, ktorý môže nie len za svoj holý život, ale hlavne za nadobudnutú popularitu (alebo lepšie povedané kariéru) ďakovať tomuto kocúrovi Bobovi. Lebo tie jeho pesničky, s ktorými chcel preraziť, stáli za prd a vôbec sa nedivím, že bez Boba na tej ulici nevedel zarobiť ani deravý groš. A mne každú chvíľu kazili dojem z filmu, aj keď viem, že museli byť jeho súčasťou. Žialbohu tie pesničky tu tvoria jeden z nosných základov filmu. Po tejto "promo" James Bowen ale aj tie celkom určite predá a tak dúfajme, že peniažky následne neprefetuje.  Ale inak je tento filmík aj celkom vydarený a možno trochu pomôže aj mačkám. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Kocour Bob s nadpozemskými terapeutickými schopnostmi, které by mu mohl závidět lecjaký psycholog. Přitom nepoužil nic zásadního, jen svůj atraktivní vzhled a kouzelný kukuč, aby zachránil jeden skoro zbytečně promarněný život. Našel si drogami zbídačeného Jamese, který se pokouší vrátit do normálního života. A svým kouzlem ho donutil, aby se o něj začal starat a tím ho vlastně nakopl, aby začal fungovat. Jak prosté a jak účinné. Bez něj by to James zřejmě nedokázal, to bylo nejvíce zřejmé ve chvíli, kdy Bob uteče a pár dní se neukáže. James zažívá nejkrušnější chvíle a nepřeje si nic víc, než aby se Bob vrátil, protože bez něho pro Jamese nemá život smysl. Bob svým charisma převálcoval i roztomilou Betty, která jistým způsobem mohla být další pomocí v Jamesově životě. Krásnej příběh ze života, bez váhání 100%. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Uvítal bych, kdyby se film pevněji držel Jamesova návratu z drogové žumpy do života, jelikož kontrast drastické odvykačky s péčí o nového čtyřnohého kámoše je klíčovou linkou celého příběhu. Tuctové melodramatické odbočky s tátou a skoro-přítelkyní nefungují zrovna stoprocentně. Úplně konzistentní není ani celkový feel filmu (drsné momentky ze života fetujícího bezdomovce versus feel-good rodinná komedie), nicméně z velké části je to dané už povahou původních skutečných událostí. Souhrn: sympatický malý film, bojící se intenzivního prožitku. P.S. Obsazení typově super a ten kocour (hraje sám sebe, mimochodem) má regulérní charisma. (: ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale velmi milý lidský příběh o jednom nevšedním přátelství. Pohodová atmosféra, velice příjemný soundtrack, parádně natočené i zahrané. Žádný velký dějový konstrukt, žádná přehnaná dramatizace, pouze kvalitně odvyprávěný příběh ze života. Příběh, který měl pro jednou dobrý konec. Bob hraje defacto sám sebe a i cameo rolička pro skutečného Jamese Bowena je velice vtipně zakomponovaná - takové propojení reálného příběhu a filmové adaptace se jen tak nevidí. Překvapuje mě, že jsem o tomhle příběhu doposud neslyšel. S knihou to určitě plánuji napravit. ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Takový hezký citlivý film, kterému by určitě slušely 4 hvězdy… ale nedá mi to a nakonec zaokrouhluji na plný počet. Těžko říct, jestli je to za Boba hrajícího Boba, za důvěrně známé ulice Covent Garden, kterými chodím denně, nebo prostě a jednoduše za to, že jsem závěr filmu sledovala s úsměvem od ucha k uchu a se slzami v očích zároveň. Nelehký a zároveň nádherný lidský příběh o tom, že když se zatnou zuby, dá se z úplného dna odrazit náramně vysoko… Rozhodně se nejedná o žádný velký filmový trhák, ale malý roztomilý snímek, který je v mých očích velký prostě tím, jak mě dokázal pohladit po duši. (A to nejsem žádný velký kočkomil!) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)

Reklama

Reklama