Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (98)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Když jsem si poprvé uvědomil, o čem by to mělo být, obracel jsem oči v sloup a kroutil při tom nechápavě hlavou. Podobných filmů už jsem přece v posledních letech viděl X... WTF? Nejkrásnější den má ale plné právo na existenci. Je to krásný film, jehož tvůrci si ho přáli mít krásný a dali si na tom úžasně záležet. Od A do Z je to ale film, žádnou velkou realističnost od toho nečekejte. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nemecko musim pochvalit,z roka na rok je lepsie a lepsie vo filmovej tvorbe a hlavne komedie a dramy,no a tato ma o tom len presvedcila,perfektny film,na ktorom som sa aj nasmial i zamyslel,nadherny pribeh dvoch ludi,kde priatelstvo vitazi nad vsetkym a hlavne vykon Matthiasa Schweighofera bol super,mam rad toho herca,zasluzi si pochvalu,odporucam vsetkym pozriet si to...:-) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych Němcům pogratulovat za další slušnou komedii, jenže po shlédnutí jsem vlastně nevěděl, jestli jsem z filmu měl spíš radost nebo ne. I přes humornou složku filmu je totiž dost těžké mít radost z dvojky, která se snaží o zažité standardy a la Bud vs. Terence, ale ve skutečnosti to skryté chlapské přátelství úplně postrádají. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nesourodá dvojice. Situace, která může v životě potkat za mě téměř kohokoliv a situace, se kterou se každý vyrovná jinak. Film je svižný, sem tam vtipný, upřímný, smutný a závěr, kdy oba "pololeží" u východu slunce - každý z jiného důvodu :D - to bych řekla, že tato finální scéna vystihuje celý film....Informace, že zjištění dané diagnózy pro jednoho z nich byla ta nejlepší věc, co se mu mohla stát - i takhle na to člověk může pohlížet. Doporučuji vidět každému. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která se vedle (prozatím) obou dílů Fakjů pane učiteli řadí mezi nejlepší kousky, které nám v poslední době Německo nabídlo. Vtipné scény fungovaly velice dobře, stejně jako ty pochmurné. Nejeden uživatel Nejkrásnější den srovnává s Klepáním na nebeskou bránu, a proto jsem se rozhodl onen starší snímek též zhlédnout. Oba filmy mají něco do sebe, a i když si Nejkrásnější den od Klepání vypůjčuje nejeden motiv, tak mi přišel více humorný a přímý vůči divákovi. Zkrátka slušně natočený film, který disponuje sympatickým obsazením a dobrým (byť dříve použitým) námětem. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama