Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (425)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se přistihl, že jsem si po dokoukání Rychle a zběsile řekl "už ne, už vážně stačilo". Desátý díl je vlastně navlas stejný jako tři čtyři díly předcházející, ale, aspoň tedy mě, už začíná fest nudit. Automobilové honičky pořád stejné (stejně přestřelené), takže wow efekt už se rozmázl o první patník, humor už hodně topornej, jen teda ty bitky pořád jako dobrý (hlavně Statham, a pak bitka Rodriguez vs. Theron, ta měla, ehm, koule). Děj, tedy to, co hlavní postavy řeší, mi je už úplně u prdele (navíc se mi moc líbí, jak Dom a spol. někam přijedou, rozmrdaj půlku města, zabijí desítky policistů, aby si pak na konci dne mohli dát barbecue a pivko- priceless), těch twistů a vstávání z hrobů je tak moc, že už to jednoho ani nešokuje. V desátém díle navíc záporák, Joker z Wishe (a ještě za akční cenu), neskutečně trapnej (Momoa fuckt není Ledger!). Rychle a zběsile to mohlo desátým, jubilejním, dílem stylově ukončit, ale jak závěr (a potitulková scéna) ukázal- jede se dál. Už neee!! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Fast and Furious chce být jako jiné velké a úspěšné podniky. Například Marvel, nebo Mission Impossible. Má snahu poskládat jakési vlastní universum s vlastními pravidly, divácky oblíbenými charaktery a hlavně vydělávat miliardy dolarů. Kvalita má ovšem s každým dílem extrémní výchylky a u desítky je to zrovna ta směrem dolů. A přitom to v prvních minutách vypadá tak nadějně, když na scénu bleskově naskočí stručné rekápko a alternace legendární pětky. Desítka je ale špatná vlastně skoro ve všem. Legrace moc není, akce je tristní, triky extrémně špatně udělané a jestli tohle všechno se dá prominout kvůli vašim oblíbencům, tak tady nemají šťávu ani hlavní protagonisté (s výjimkou Jasona Momoy). Za snad největší filmařský fail považuji okatou snahu vykrádat nejlepší momenty jiných filmů a používat je v horším provedení/set-upu tady, aniž by měly tu stejnou přidanou hodnotu, nebo alespoň kýžený efekt. Takže je tu hodně trademarků a fragmentů z jiných dílů série, Face Off, Mission Impossible, Mad Maxe, apod. Z tohohle podniku se udělal miliardový kolos, ale poslední dva díly to vracejí zase někam na kvalitativní úroveň trojky/čtyřky (ne-li hůře), kterou už si dnes po všech těch veletočích těžko někdo pamatuje, notabene ocení. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Spolehlivá dávka toho samého, které výjimečně chybí originalita. I když se před kamerou i za ní mohou všichni roztrhnout, aby diváky zase a znovu překvapili, provokovali nebo naruby obraceli fyzikální zákony, nedá mi to, abych tentokrát chvílemi nepoposedával s pocitem, že to není úplně ano. Vítám Brie Larson i rozlítaného Jasona Momou v roli brazilského klauna Pennywise, přijímám i libovolnou rodinnou peripetii. Po všech přeskakovaných mrakodrapech, nekonečných dálnicích nebo odtlačených torpédech jsem jen čekal něco specifičtějšího, než komplikované naháněčky skrz metropole a další stupňované vytahování triumfů z agentských rukávů. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Desátý příspěvek do akční série je excelentní. Kazí mu to jen touha tvůrců po mamonu. Znamená to tedy, že si nechávají otevřená vrátka pro další pokračování. Není to ale na to, aby se nad tím mávlo rukou. Film má přes dvě hodiny a divák se v závěru chce dozvědět, co se stalo s tou nebo onou postavou, které v průběhu dějství přibývají geometrickou řadou. A tohle bude muset oželet. Tímto dílem se táhne motiv klasické pomsty. Syn zabitého narkobarona, který je sociopat, nemůže přes svůj pyj přenést někdejší smrt svého tatíka a tak vyráží na svoji pomstychtivou misi. Vlasáč Jason Momoa versus plešoun Vin Diesel. Tohle se povedlo. Co už mě bralo podstatně méně, byla polodementní partička kolem hlavního kladného hrdiny Toretta. Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel a Sung Kang byli svorně vtipní jak vrták v zadku, hlavně ty jejich otřesné pokusy nesmrtelně hláškovat. A když bych vzal lopatou po škaredé hlavě dětského zástupce, tak jsem s vývojem filmu i jeho obsazením plně spokojen. Kdo by nebyl, když se tam natřásá žhavá Brie Larson a hned jí sekunduje Daniela Melchior. Povedly se také návraty minulých postav - Charlize Theron spojí nenadále síly s Michelle Rodriguez, na plac nastoupí i na pár okamžiků Jason Statham a mezi titulky dá o sobě vědět Dwayne Johnson. A jste-li příznivci Johna Ceny, tak se také dočkáte. Od této spektakulární série se také nemálo očekává příval akce. Film prokládá časté kontaktní bitky s automobilovými zběsilostmi, kterých je ale o hodně méně než by se čekalo. V jedné z úvodních akčních scén se na Vatikán řítí detonátor v podobě obří valící se koule. A je to napínavý a dostatečně dynamický vzruch. Režisér Louis Leterrier se do akčnosti pustil hodně urputně, takže film neustále pádí kupředu a na košaté dialogy si nikterak nepotrpí. Jak už jsem psal v úvodu, největší problém představuje to, že tenhle díl není uzavřený. Nezbývá než čekat, až se tvůrcům uráčí tuhle kapitolu uzavřít. Jestli ovšem na to někdy vůbec v budoucnu dojde. 9/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fast GTP. Ten scenár musela písať umelá inteligencia. Nečudujem sa, že to stálo tristo mega, zaplatiť tomu množstvu prvotriednych hercov, aby zo seba vydávali také vety v takých scénach, muselo stáť strašne veľa. O to väčšia škoda je, že hlavného záporáka hrá mizerný Jason Momoa, ktorý nikdy nemal prekročiť televízny tieň. A akcia? Unavená a príliš digitálna. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • V čase 01:16:18, když protagonisté vejdou do počítačové kavárny, aby nakoupili zbraně na černém trhu, hraje jeden z lidí sedících u počítače hru „World of Warcraft“. (HellFire)
  • Natáčanie v Turíne si vyžadovalo, aby Filmová komisia Torino Piemonte, miestne úrady a mestskí poslanci vypracovali päťmesačný plán od septembra 2021 do januára 2022 a spolupracovali s ministerstvom kultúry na koordinácii hlavných podujatí mesta, miestnej cestnej premávke a doprave, verejných záležitostí a bezpečnosti, aby boli umožnené požiadavky na natáčanie filmu. Takéto plánovanie zahŕňalo aj riadenie preletov bezpilotných lietadiel. (Arsenal83)
  • Pekná symbolika je, že 10. film série bude mať premiéru v roku, kedy uplynie 10 rokov od tragickej smrti jedného z hlavných predstaviteľov, Paula Walkera. (andykanadan)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama